Argentina och Chile – 2022

Mat- vin- och kulturresa till
Argentina och Chile 
10 – 25 januari 2022

Måndagen den 10/1

Avresa från Köpenhamn 20:20 till Paris där vi mellanlandar 22.20. För er som reser från annan ort gäller en annan tidtabell och ni ansluter då med övriga i gruppen i Paris. 23.40 flyger vi med Air France till Argentinas huvudstad Buenos Aires. Flygtiden är beräknad till 13 timmar och 55 minuter.

Tisdagen den 11/1

Vi landar 09:20.  På plats väntar vår buss som tar oss till San Ceferino, som ligger på pampas. Det är en 1 ½ timmes färd. Vi välkomnas med en välkomstdrink och en lunch med gott vin därtill. Det är högsommar och vi får två dagars avkoppling på denna ranch som har swimmingpool, ett mycket bra spa med många behandlingar och underbar massage samt olika sportaktiviteter. På senaste resan spelade vi tennis, pingis, fotbollsspel m.m. Det blir en tur med häst och vagn, ridning samt besök på en farm. På eftermiddagen serveras afternoon-tea och på kvällen en trerätters middag mer goda viner. Dessa två avkopplande dagar är nödvändiga för att komma in i rätt tidsrytm!

Onsdagen den 12/1

Ännu en avkopplande dag med fria aktiviteter. Kanske blir det en golfrunda? Vi äter lunch, får afternoon-tea och vi kommer att få vara med och laga lite mat med ställets kock 17:00. Det blir en liten ”cooking class” där vi preparerar empanadas innan vi avnjuter vår tre-rätters middag.

Torsdagen den 13/1

Vår guide möter upp efter frukost 10:00 och vi åker mot Buenos Aires. Vi bor under 3 nätter på 5*-iga hotellet Marriott Hotel (f.d Panamericano). Innan vi checkar in på hotellet så äter vi lunch 13:00 på Restaurante La Parolaccia Recoleta. Vi tillbringar även någon timme i stadsdelen Recoleta med deras berömda gravplats där Evita Peron ligger begravd. Eftermiddagen fri på egen hand. Vi lämnar hotellet 19:30 och får en transfer både fram och tillbaka till Restaurant Las Lilas. Krogen rankas som en av stadens bästa köttrestauranger. Vi njuter husets sallad, provoloneost samt en god tenderloin steak. Vi avslutar med caramel pancake och glass. Denna köttbit sköljer vi ner med en Luigi Bosca Malbec ”Terroir Los Miradores” från Mendoza.

Fredagen den 14/1

Vi börjar 09:00 med en tre-timmars stadsrundtur. La Boca med fotbollslaget Boca Juniors, Den färgsprakande stadsdelen Caminito, Plaza de Mayo, Café Tortoni, Colón teatern, National Museum of Fine Arts. Vi avslutar med en lunch 13:00 på en av stadens bästa restauranger som heter La Cabrera. Här kommer man att duka upp en lång rad av specialiteter som placeras i mitten av bordet och som avslutning dessert innan man har sena eftermiddagen fri. På kvällen går vi på en fin tangoshow: El Porteño där vi äter en VIP-supé. www.tangoporteno.com.ar Denna cabaret ligger rakt över avenyn från vårt hotell. Vår guide möter upp på hotellet 20:15.

Lördagen den 15/1

En heldagstur till Uruguay. Vi lämnar vårt hotell 07:00. 08:15 tar vi båten och ankommer till Colonia del Sacramento Port i Uruguay 09:30. Här inleder vi med en sightseeing. Vi äter en lunch och därefter besöker vi Cerro San Juan Winery för en provning. 17:00 lämnar vi Uruguay med färjan och vi beräknas vara tillbaka på hotellet strax före 19:00. Önskar man denna dag att vara kvar i Buenos Aires är detta inga problem och kostnaden för denna dagstur drages av på resans pris. Kvällen fri.

Söndagen den 16/1

Vi checkar ut från vårt hotell på morgonen och 9:30 flyger vi till Mendoza som är centrum för vinerna och vi landar 11:25. Vi åker direkt till vingården Zuccardi där vi äter en god lunch. Vi inleder med lite kallskuret, ost och empanadas. Till varmrätt blir det en klassisk Asado med många grillade köttbitar. Lunchen avslutas med kökschefens dessert. Efter besöket checkar vi in på vårt hotell. Vi bor under 3 nätter på 5*-stjärnigt hotell: Diplomatic Hotel Mendoza. På kvällen äter vi en bättre middag på Restaurante Azafran som ligger ett stenkast från vårt hotell.

Måndagen den 17/1

På morgonen 09:15 ger vi oss iväg för en heldag med massor av vin. Vi inleder med ett besök på landets (enligt min mening) bästa vingård: Viña Cobos. Inget vin har fått högre poäng än Cobos av Robert Parker (99p.). Efter besöket åker vi vidare till Finca Decero där deras vinmakare gör en specialvisning för oss innan vi äter en fem-rätters lunch med passande viner därtill. På eftermiddagen knyter vi ihop säcken med ett besök hos en av Argentinas främsta vinhus av kvalitetsviner: Catena. Många av deras viner har fått högsta möjliga poäng av världens vinbedömare. Här har jag radat upp ett koppel av vinhusets främsta viner. Kvällen fri i Mendoza där det finns massor av mysiga restauranger.

Tisdagen den 18/1

En fri dag på egen hand. Men det anordnas en tur vid foten av Anderna med aktiviteter som rafting och trekking. En runda golf för den som önskar eller varför inte en exklusiv spa-upplevelse med thermalbad inkl. lunch. Priser på förfrågan.

På kvällen lämnar vi hotellet 19:30. Vi äter en god middag på Restaurant Casa Petrini Wines där vi även avnjuter vingårdens viner.

Onsdagen den 19/1

Vi checkar ut från vårt hotell 09:30 på förmiddagen och åker till flygplatsen. Vi flyger över Anderna till Santiago i Chile. Flygtiden är inte spikad i dagsläget. Vi stannar till på vingården Casas del Bosque i Casablanca Valley för en lättsam lunch. Efter besöket åker vi ut till kusten och staden Viña del Mar för lite avkoppling med sol och bad. Vi bor här under tre nätter på 4*Hotel San Martin. På kvällen äter vi middag på en trevlig krog som ligger på gångavstånd från vårt hotell. På Restaurante Tierra del Fuego blir vi serverade olika smårätter som friterade räkor, ceviche och ostron. Därefter dagens fångst med en räkrisotto och en millefeuille till dessert. Till detta beställer jag som vanligt goda viner.

Torsdagen den 20/1

En skön avkopplande dag med sol och bad i Viña del Mar. För den som inte gillar att sola sig kan ett besök på egen hand i grannstaden Valparaiso vara ett alternativ. På kvällen äter vi gemensam middag på den trevliga italienska krogen Don Vito e Zanoni, som ligger runt hörnet från vårt hotell.

Fredagen den 21/1

Ännu en avkopplande dag på Renaca-stranden eller ett besök i Valparaiso. Kvällen fri och vi kan ses på hotellets roof-top för en drink eller lite sushi.

Lördagen den 22/1

Vi checkar ut från vårt hotell 08:30 och åker norrut mot det grönskande Aconcagua Valley. Här ligger ett av Chile´s främsta vinhus Errazuriz. Här producerar man stora viner som Don Maximiano, Seña samt Le Cumbre som rankas som landets främsta Shiraz. På vingården

inleder vi med en rundtur ute bland vinfälten. Vi får sedan en provning innan vi sätter oss till bords och blir vi serverade en meny med passande viner därtill. Vi åker sedan in till Santiago för incheckning på Hotel Cumbre Lastarrias. Här bor vi under de nästkommande två nätterna.

På kvällen äter vi middag tillsammans på Boca Nariz Restaurant som ligger på gångavstånd från vårt hotell.

Söndagen den 23/1

Denna dag i Santiago inleder vi med en sightseeing 09:00. Vi besöker de historiskt viktiga delarna av centrum, presidentpalatset La Moneda, Plaza de Armas, Plaza de la Real Audiencia, som idag är det national historiska museet, Cerro San Cristóbal där man har den bästa utsikten över staden samt över Anderna. Vi äter en god lunch 13:30 på Restaurante Quitral där vi blir serverade en tre rätters meny bestående av olika starters innan den grillade tonfisken till varmrätt dukas fram. Desserten består av en chokladdessert. Som vanligt väljer jag lite goda viner därtill. Efter lunchen är eftermiddagen fri. På kvällen äter vi en fin middag tillsammans på Mestizo Restaurant med som vanligt goda viner därtill.

Måndagen den 24/1

En heldag i Maipo Valley. Vi blir upphämtade av vår chaufför som kör oss ner till Maipo Valley till den mycket fina gården Almaviva, som kanske rankas högst av samtliga Chile´s viner. Vingården är ett samarbete mellan familjen Rothschild på Chateau Mouton-Rothschild i Bordeaux och legendariska Concha y Toro i Chile. Deras 2015 som nyligen lanserades fick 100 poäng av vinskribenten Robert Parker. Här blir det en exklusiv provning. Vi äter lunch på en lokal krog innan vi åker till flygplatsen och checkar in på flyget som tar oss till Paris

 Tisdagen den 25/1

Vi landar i Paris 10:45 och flyger vidare 12:25 och vi beräknas landa i Köpenhamn 14:20. Andra tider för resenärer till Arlanda och Landvetter

Pris för resan: 69.500:- (Enkelrumstillägg 11.130:-)

Vilket inkluderar flyg, transfers, proffsiga guider på plats, 13 nätter på högklassiga hotell inklusive frukost, samtliga angivna måltider med rikligt med goda drycker, vinprovningar och entréer samt min vägledning. I priset ingår flyg i turistklass. Gabriela på Tur & Retur kommer att kontakta er för uppgradering till Premium Economy eller Business Class.