Australien och Nya Zeeland 2020

Fullbokat

Den stora upplevelseresan till Australien och Nya Zeeland – 24 dagar

4 – 26 januari 2020 – FULLBOKAT

Dag 1 (4 jan) Köpenhamn – Singapore

Vid lunchtid, kl 12:30 lyfter prisbelönta Singapore Airlines flyg från Köpenhamn till världsmetropolen Singapore. En flygresa på ungefär 12 timmar.

Dag 2 (5 jan) Singapore

Vi landar i Singapore på morgonen kl 07:30. Dagen inleds med en stadsrundtur med stopp i Botaniska trädgården, shoppinggatan Orchard Road, Little India, Kolonialcity och Chinatown. Vi avslutar turen med en trevlig lunchbuffé i väntan på att få checka in på exklusiva Conrad Centennial Hotel 5*. Kvällen är programfri. Kanske avsluta dagen med en chilli crab i Boat Quay? Eller en drink på hotellet Marina Bay Sands läckra takterrassen. (L)

Dag 3 (6 jan) Singapore – Sydney

Spendera förmiddagen på egen hand. Njut av en skön sovmorgon och kanske en avkopplande stund vid hotellets poolområde. Vi träffas efter utcheckning för en utfärd till Gardens by the Bay inklusive de båda växthusen Cloud Forest och Flower Dome. På kvällen flyger vi vidare med Singapore Airlines till Sydney med avgång kl 20:40, en flygning på ca 8 timmar. (F)

Dag 4 (7 jan) Sydney

G’day mate och välkommen till “Down Under”! Tidig morgon kl 07:40 landar vi i Australiens största stad, Sydney. Dagen inleds med en stadsrundtur som innefattar Operahuset, Sydney Harbour Bridge, stadens äldsta stadsdel The Rocks, Bondi Beach samt de exklusivare förorterna. Turen avslutas i den myllrande stadsdelen Darling Harbour där vi avnjuter en trevlig skaldjurslunch på Nick´s med lite svalt vittvin i glasen. Därefter checkar vi in på Amora Hotel Jamison 5*, som ligger mitt i smeten med sevärdheter och restauranger runt hörnet. Kvällen är ledig för egna upptäckter. (L)

Dag 5 (8 jan) Sydney

Efter en god frukost en skön promenad till Circular Quay. Dagen startar en kryssning som tar oss genom Sydneys vackra naturhamn med enastående vyer över stadens ikoner från vattnet. Vi besöker också en av Australiens mest kända byggnader: Sydney Opera House och får en guidad rundvisning. En fantastisk byggnad med en osannolik historia och klätt med keramikplattor från Höganäs. Lunchen och eftermid-dagen är på egen hand. På kvällen promenerar vi igen till Circular Quay för en utsökt middag på första parkett på Café Sydney. (F, M)

Dag 6 (9 jan) Sydney

En helt ledig dag för egna äventyr ligger framför oss och valmöjligheterna är många. Ta färjan över till Manly och njut av den sköna stranden. Eller följ med på en populär cykeltur på ca fyra timmar med Bonza Bike, ett inslag som flera resenärer provat på under tidigare resor och alltid varit oerhört nöjda. Eller varför inte passa på och klättra uppför Sydney Harbour Bridge och skåda Sydney från ovan? (F)

OBS!
Cykeltur (890 kr per person) och broklättring på Sydney Harbour Bridge (2 250 kr per person). Utflykterna förbokas hemifrån, gärna redan vid bokning. Fler förslag på utflykter finns på tourpacific.se/rundresor

Dag 7 (10 jan) Sydney

En dag helt till eget förfogande. Åk ut till Bondi Beach och ta ett dopp i Stilla havet eller bara njut av den härliga pulsen och gastronomin. På kvällen träffas vi igen för en gemensam middag på Restaurant 360 Bar & Dining i Sydney Tower. Från detta roterande torn har vi en helt fantastisk utsikt utöver staden. Här råder dress code, inga basebollkepsar, sandaler eller shorts accepteras. (F, M)

Dag 8 (11 jan ) Sydney – Adelaide – Kangaroo Island

Mitt på dagen, kl 12:40 flyger vi västerut till Adelaide, där vi landar kl 14:20. Vårt bagage lämnas till förvaring på vårt hotell under vistelsen i Adelaide. Vi åker direkt vidare med buss söderut till Kangaroo Island. Här räcker det att ta med en övernattningsväska på max 15 kg. Det blir en bussresa på ett par timmar söderut till Cape Jervis för att gå ombord på SeaLinks färja som tar oss över till Kangaroo Island. Detta fantastiska naturreservat med massor av spännande djur som sjölejon, koala och kängurur. På kvällen äter vi en gemensam middag på en liten lokal krog som ligger ett stenkast från vårt hotell, Kangaroo Island Seafront 3,5*. (F, M)

Dag 9 (12 jan) Kangaroo Island – Adelaide / Glenelg

En heldagstur i djurens- och naturens tecken på denna speciella ö. Besöker Wildlife Park, Seal Bay, Flinders Chase National Park, Remarkable Rocks och Admiral’s Arch. Vi äter en lättsam lunch tillsammans. På kvällen kl 18:30 flyger vi tillbaka till Adelaide och landar kl 19:05. Här bor vi på Stamford Grand Adelaide 4* som ligger i charmiga badorten Glenelg, strax utanför Adelaide. Kvällen ledig för egna aktiviteter. (F, L)

Dag 10 (13 jan) Adelaide / Glenelg

Utfärden idag är en heldagstur till Australiens mest berömda vindistrikt och distriktet för Shiraz, Barossa Valley. Besöker vingården Yalumba Winery och får en fin provning i deras källare. Yalumba har en stor portfölj med storstilade viner, Octavius och The Signature är deras mest kända viner. Vi äter lunch och provar viner hos Peter Lehmann. Ett vinhus som är väl representerat här i Sverige där deras Clare Valley Riesling och Stonewell Shiraz är deras mest berömda viner. Efter lunch besöker vi Rockford Estate. En legendarisk vingård med mycket gamla traditioner. Hit vallfärdar människor för att köpa något av ikon-vinerna Basket Press Shiraz eller det mousserande röda vinet Black Shiraz. Tillbaka till hotellet sen efter-middag. Kvällen står till eget förfogande. (F, L)

Dag 11 (14 jan) Adelaide / Glenelg

Denna dag åker vi till vindistriktet McLaren Vale, där vi besöker vingården Wirra Wirra. En vingård som specialiserat sig på fruktdriven Shiraz i stor stil. Besöker även vingården d´Arenberg där vi också äter en trevlig lunch tillsammans och provar deras legendariska vin The Dead Arm Shiraz. Tillbaka till Glenelg laddar vi om batterierna för en högklassig middag tillsammans på Penfolds. Före middagen inleder vi med en mycket fin provning av husets rariteter. Det kan även bli deras ikonvin Grange som kostar runt 4 500 kr buteljen. (F, L, M)

Dag 12 (15 jan) Adelaide – Melbourne

En kort flygning till Melbourne kl 11:35 och landar kl 13:25. Inleder med en sightseeingtur i delstatens Victorias huvudstad. Staden är känd för sina många parker och grönområden samt restauranger av internationellt hög klass. Vi besöker på denna tur bl a historiska byggnader, St. Paul´s Cathedral, Fitzroy Garden och Eureka Skydeck innan vi checkar in på Crown Promenade Melbourne 4*. På kvällen äter vi
en fin middag på Spice Temple som ligger ett stenkast från vårt hotell. (F, L, M)

Dag 13 (16 jan) Melbourne

En heldag i vindistriktet Yarra Valley som ligger en timmes bussfärd från Melbourne. På programmet denna dag står två vingårdsbesök som specialiserat sig på druvan Pinot Noir. Först en vinprovning på Yering Station och därefter Levantine Hill där vi även äter en bättre lunch tillsammans i deras restaurang Ezard at Levantine Hill. På kvällen gemensam middag på den japanska krogen NOBU som ligger på promenadavstånd från hotellet. (F, L, M)

Dag 14 (17 jan) Melbourne

En helt ledig dag i Melbourne med möjlighet för en mängd trevliga aktiviteter. För den som är tennis-intresserad startar denna dag Australian Open på Rod Laver Arena. En endagsbiljett kostar ca 300 kr. (F)

Dag 15 (18 jan) Melbourne – Christchurch

Även denna dag lämnas helt fri för tennis eller andra egna aktiviteter. Varför inte ta en tur ut med spår-vagnen till St Kilda med sin fina badstrand? Transfer till flygplatsen kl 15:30 där planet till Nya Zeeland och Christchurch lyfter kl 18:35. Vi landar kl 23:55 och transfern tar oss direkt till vårt närbelägna hotell Commodore Airport Hotel 4* för övernattning. (F)

Dag 16 (19 jan) Christchurch – Kaikoura

Efter en stadsrundtur i Christchurch, som drabbades hårt av jordbävningen 2011, tar vi oss norrut med buss till Kaikoura. På vägen stannar vi till för en fin vinprovning och lunch på vingården Pegasus Bay i Waipara Valley, känd för sin fina Riesling och även Pinot Noir. Resan fortsätter vidare till Kaikoura där vi bor på landsortshotellet The White Morph 3,5*. Här händer det inte så mycket, kanske ett dopp i det svalkande havet? På kvällen äter vi gemensam middag på lokal restaurang. (F, L, M)

Dag 17 (20 jan) Kaikoura – Blenheim

Tidig väckning – vi ska se valar! Ombord på valskådningsbåten hoppas vi på magiska ögonblick när dessa väldiga däggdjur dyker upp. Här brukar kaskelott- och tandvalar vilja visa upp sig. Även sälar och delfiner. Har vi tur ser vi förhoppningsvis även späckhuggare. Färden fortsätter sen mot Blenheim i vinregionen Marlborough, känd för sina viner på druvorna Sauvignon Blanc och Chardonnay. Lunch på mysiga Allan Scott Winery i Marlborough. På eftermiddagen besöker vi även vingården Dog Point för en vinprovning. Under vår vistelse här bor vi på Chateau Marlborough 4*. Kvällen är ledig. (F, L)

Dag 18 (21 jan) Blenheim

En heldagsutflykt i vindistriktet Marlborough där vi besöker Cloudy Bay. En vingård som rankas högst på Nya Zeeland med sina prisbelönta viner. Nästa besök är Greywacke som ägs av Kevin Judd, som tidigare arbetade som vinmakare på Cloudy Bay under 25 år och har nu startat eget. Vinerna är magiska! Vi äter en god lunch på vingården Saint Clair och provar deras viner till maten. På kvällen utlovas en utsökt middag på Arbour Restaurant. (F, L, M)

Dag 19 (22 jan) Blenheim – Wellington

Idag lämnar vi Sydön och tar färjan över Cooksundet till Nordön, en överfart på ca tre timmar. Ombord på båten äter vi lunch på egen hand. Innan ankomst till vårt hotell, Rydges Wellington 4*, bekantar vi oss med Wellington, Nya Zeelands huvudstad med bland annat besök på Mount Victoria. På kvällen en kort promenad till Waterfront för en trevlig middag tillsammans på Dockside Restaurant. (F, M)

Dag 20 (23 jan) Wellington

På dagens program står en tur till vindistriktet Martinborough, känt för sina Pinot Noir-viner. Ett besök på vingården Ata Rangi som tillhör en av landets bästa producent av Pinot Noir-viner. Här blir det vin-provning i deras mysiga trädgård. Därefter en kort busstur för en trevlig lunch på restaurang Pinocchio. Tillbaka i Wellington är kvällen fri för egna upptäcktsfärder i Wellington. (F, L)

Dag 21 (24 jan) Wellington – Singapore

Förmiddagen ledig innan det är dags att påbörja resan hemåt. Lämnar Wellington mitt på dagen efter utcheckning för flyg till Singapore med avresa kl 14:45. Anländer till Singapore kl 22:45 efter en flygresa på ca 13 timmar. Här återser vi Conrad Centennial Hotel 5*. Efter incheckning är det dags att önska god natt. (F)

Dag 22 (25 jan) Singapore – Köpenhamn

En skön start på dagen med förmiddagen på egen hand. Kanske lockar en stunds avkoppling vid hotellets fina poolområde. Träffas tidig eftermiddag för utflykt till Sentosa Island och ett besök på världens största akvarium. Kvällen avslutas med en avskedsmiddag innan transfern tar oss till flygplatsen och nattflyget
hem till Köpenhamn som lyfter strax före midnatt, kl 23:55. (F, M)

Dag 23 (26 jan) Köpenhamn

Ankomst till Köpenhamn tidig morgon kl 06:00. Vi tar farväl av varandra för den här gången med förhoppningsvis många härliga och inte minst goda minnen med hem i bagaget.

Pris: 98.500:-

Enkelrumstillägg: 18.700:-
Extra kostnad för Business Class: ca. 40.000:- (dagspris)

I resans pris ingår samtliga flyg i ekonomiklass, del i dubbelrum, boende 19 nätter på förstklassiga hotell inkl. frukost, samtliga sightseeingturer med lokala guider, entréavgifter, busstransfers på plats, dricks och bagageservice samt samtliga vinprovningar och angivna måltider: 10 luncher & 11 middagar inkl. goda viner.