Australien och Nya Zeeland 2021

Australien

Den stora upplevelseresan till Australien & Nya Zeeland – 23 dagar

6 – 28 januari 2021

Onsdagen den 6 januari

Vid lunchtid 12:30 lyfter Singapore Airlines flyg från Köpenhamn med sikte på Singapore. Flygtiden är beräknad till 11 timmar och 45 minuter

Torsdag den 7 januari – Singapore

Vi landar i Singapore på morgonen 07:30. Dagen inleds med en trevlig stadsrundtur med stopp i Botaniska trädgården, shoppinggatan Orchard Road, Little India, Kolonialcity och Chinatown. Vi äter en lunch på vårt mycket fina hotell där man serverar en fantastisk buffé. Vi bor vi på exklusiva Conrad Hotel 5*(Hiltons lyxmärke) och vi checkar in efter vår goda lunch. Kvällen fri. Kanske en chilicrab nere i Clarke Quay? Eller en drink uppe på takterrassen på Marina Bay Sands Hotel.

Fredagen den 8 januari – Singapore

Vi har en ledig förmiddag och lunch där vi njuter av hotellets fantastiska frukostbuffé. Man har ett trevligt poolområde på hotellet om man vill njuta lite i solen. 14:00 checkar vi ut från hotellet och gör en utfärd till Garden by the Bay inklusive Flower Dome och Cloud Forest. På kvällen 20:40 flyger vi med Singapore Airlines till Sydney. Flygtiden är beräknad till 8 timmar.

Lördagen den 9 januari – Sydney

G’day mate och välkommen till ”Down under”! Vi landar i Sydney 07:40 och inleder dagen med en stadsrundtur som innefattar Operahuset, Harbour Bridge, stadsdelen Rocks, St. Mary´s Cathedral, Bondi Beach samt de lyxiga förorterna. Sydney är landets största stad med drygt 5 miljoner invånare. Turen avslutas i det myllrande Darling Harbour där vi avnjuter en trevlig skaldjurslunch på Nick´s med lite svalt vittvin i glasen. När jag besökte Sydney första gången hade jag extremt högt ställda förväntningar. Efter ett dygn i denna metropol kunde jag bara konstatera att ryktet inte var en överdrift. Helt magiskt fint! Efter lunchen checkar vi in på Amora Hotel Jamison Sydney4*, som ligger mitt i smeten av sevärdheter och restauranger. Kvällen ledig för egna upptäckter. Kanske en drink uppe på toppen av närliggande O-Bar.

Söndagen den 10 januari – Sydney

Efter en god frukost vandrar vi 09:30 ner till närliggande James Cook Pier vid Circular Quay. Vi stiger ombord på vår båt för en kryssning som tar oss genom Sydneys vackra naturhamn med enastående vyer över stadens ikoner från vattnet mot en av Australiens mest kända byggnader Sydney Opera House. En fantastisk byggnad med en osannolik historia och klätt med keramikplattor från Höganäs. Nere vid Operahuset finns många små caféer och restauranger och vi äter lunch på egen hand. 14:00 ses vi igen och vi får en guidad rundvisning på en dryg timme. På kvällen samlas vi igen i lobbyn på hotellet och vi promenerar en kvart ner mot Circular Quay där vi äteren middag på Café Sydney. Här har vi en fantastisk utsökt ut över Harbour Bridge och Operahuset.

Måndagen den 11 januari – Sydney

En helt ledig dag för egna äventyr och alternativen är många. Ta färjan över till Manly och njut av deras sköna strand. Eller gör en cykeltur med Bonza Bike, ett inslag som flera resenärer och jag själv provade på vid senaste resan och denna tur var vi lyriska över. Cyklingen tar 4 timmar inkl. massor av stopp vid sevärdheter. Eller varför inte passa på och klättra uppför Sydney Harbour Bridge och skåda Sydney från ovan?Jag provade även senast på en stadsvandring i området The Rocks där Sydney byggdes upp 1788. Cyklingen, The Rocks-turen och att klättra på bron bör förbokas hemifrån. Kvällen fri.

Tisdagen den 12 januari – Sydney

En helt ledig dag i Sydney. Ta ett dopp vid Bondi Beach eller bara njuta av den härliga pulsen och gastronomin. Senast tog jag en härlig båttur till underbara Manly Beach från Circular Quay och tillbringade en fin dag på stranden. Vi träffas igen på kvällen 19:30 för en gemensam middag på Restaurant Sydney Tower 360 Bar & dining. Från detta roterande torn har vi en helt fantastisk utsikt utöver Sydney. Här har man en dress-code där man inte accepterar basebollkepsar, sandaler eller shorts.

Onsdagen den 13 januari – Adelaide/Kangaroo Island

12:40 flyger vi västerut till Adelaide, där vi landar 14:20. Vårt bagage lämnas till förvaring på Stamford Grand Adelaide Hotel, vårt hotell under vistelsen i Glenelg vid stranden utanför Adelaide. Vi skall direkt vidare med buss söderut till Kangaroo Island. Här räcker det att ta med en övernattningsväska på max 15 kg. Vi åker direkt med buss och lokal guide söderut ett par timmar till Cape Jervis för att gå ombord på färjan Sealink över till Kangaroo Island. Båten avgår 18:00 och med en timmes överfart. Ett fantastiskt naturreservat med massor av spännande djur som sjölejon, koala och kängurur. På kvällen äter vi en gemensam middag på en liten lokal krog som ligger ett stenkast från vårt hotell som heter Kangaroo Island Seafront Resort. OBS! Vid årets resa i januari drabbades Kangaroo Island mycket svårt av bränder och vi fick ta till en PlanB, då vi hade ytterligare ett dygn i Adelaide med fler intressanta upptäcker. Man arbetar för fullt att återställa ön och förhoppningen är att vi kommer dit på denna resa.

Torsdagen den 14 januari – Kangaroo Island/Adelaide

En heldagstur i djurens- och naturens tecken på denna mycket exotiska ö. Vi besöker Wildlife Park, Seal Bay, Flinders Chase National Park, Remarkable Rocks och Admirals Arch. Vi äter en lättsam lunch tillsammans. 18:00 flyger vi tillbaka till Adelaide. Vi landar 18:35 och bor på Stamford Grand Adelaide 4* nere vid havet i förorten Glenelg. Kvällen fri.

Fredagen den 15 januari – Adelaide

Utfärden idag är en heldagstur upp till Australiens mest berömda vindistrikt och distriktet för Shiraz: Barossa Valley. Här besöker vi Yalumba Winery och får en fin provning i deras källare. Yalumba har en stor portfölj med storstilade viner är Octavius och The Signature är deras mest kända viner. Vi äter lunch och provar viner hos Peter Lehmann. Ett vinhus som är väl representerat här i Sverige där deras Clare Valley Riesling och Stonewell Shiraz är deras mest berömda viner. Efter lunch besöker vi min vän Ben Radford på Rockford Estate. En legendarisk vingård med mycket gamla traditioner. Folk vallfärdar hit för att få köpa något av ikonvinerna Basket Press Shiraz eller det mousserande röda vinet Black Shiraz. Tillbaka till Adelaide på sena eftermiddagen. Kvällen står till eget förfogande.

Lördagen den 16 januari – Adelaide

Denna dag åker vi 4 mil söderut till vindistriktet McLaren Vale, där vi besöker vingården Wirra Wirra. En vingård som specialiserat sig på fruktdriven Shiraz i stor stil. Vi besöker även vingården d´Arenberg där vi även äter en trevlig lunch tillsammans och provar deras legendariska vin The Dead Arm Shiraz uppe i deras nya spektakulära provningsrum på The Cube. Tillbaka till Adelaide och vi laddar om batterierna för en högklassig middag tillsammans på Penfold´s. Före middagen inleder vi med en mycket fin provning av husets rariteter. Det kan bli deras ikonvin Grange också som kostar runt 4.500:-/buteljen. Gården ligger bara 40 minuter från vårt hotell och vår buss tar oss fram och tillbaka. Bussen avgår 17:45.

Söndagen den 17 januari – Melbourne

Vi flyger från Adelaide 11:35 till Melbourne, där vi landar 13:25 . Vi inleder med en sightseeing i denna huvudstad i Victoria. Man är känd för sina många parker och grönområden samt restauranger av internationellt hög klass. Vi besöker på denna tur b.l.a historiska byggnader, St. Paul´s Cathedral, Fitzroy Garden och Eureka Skydeck. innan vi checkar in på Crown Promenade Melbourne 4*. På kvällen äter vi en gemensam middag på den japanska krogen NOBU som ligger på promenadavstånd från hotellet.

Måndagen den 18 januari – Melbourne

En heldag i vindistriktet Yarra Valley som ligger en timmes bussfärd från Melbourne. Denna dag besöker vi två vingårdar som specialiserat sig på Pinot Noir. Först en provning på Yarra Yering och därefter Levantine Hills där vi även äter en bättre lunch tillsammans i deras restaurang Ezard at Levantine Hills. På kvällen äter vi en fin middag på spännande Spice Temple som ligger ett stenkast från vårt hotell.

Tisdagen den 19 januari – Melbourne

En helt ledig dag i Melbourne, med en mängd trevliga tips på aktiviteter. För den tennisintresserade startar denna dag Australian Open på Rod Laver Arena. En dagsbiljett kostar 300:-. Kvällen är fri på egen hand

Onsdagen den 20 januari – Melbourne/Christchurch

Även denna dag lämnar jag helt fritt för tennis eller varför inte St.Kilda med sin fina badstrand. Vi lämnar hotellet 15:30 för att åka till flygplatsen. 18:35 flyger vi över till Christ Church på Nya Zeeland. Vi landar 23:55 och åker direkt till vårt närbelägna hotell för övernattning.

Torsdagen den 21 januari – Christchurch/Kaikoura

Vi lämnar hotellet 09:30. Efter en kort stadsrundtur i Christchurch och tar vi oss norrut med buss mot Kaikoura. Vi stannar till för en fin provning och lunch på vingården Pegasus Bay i Waipara Valley. Här är man känd för sin fina Riesling och Pinot Noir. Vi åker vidare till Kaikoura där vi bor på landsortshotellet The White Morph 3,5*. Kanske ett dopp i det svalkande havet? och vi äter en gemensam middag på The Pier, där vi får grillad hummer samt en dessert.

Fredagen den 22 januari – Blenheim

06:15 Tidig väckning – vi ska se valar! Ombord på valskådningsbåten hoppas vi på magiska ögonblick när dessa väldiga däggdjur dyker upp. Här brukar kaskelott- och tandvalar vilja visa upp sig. Även sälar och delfiner och om vi har tur ser vi förhoppningsvis även späckhuggare. Färden går sen vidare mot Blenheim i Marlborough regionen som är känd för sina druvor Sauvignon Blanc och Chardonnay. Vi äter en lunch 13:00 på Allan Scott Winery i Marlborough. På eftermiddagen besöker vi även min vän Matt Sutherland på vingården Dog Point för en provning. Vårt hotell i Blenheim är Hotel Chateau Marlborough 4*. På kvällen blir det middag på Arbour Restaurant.

Lördagen den 23 januari – Blenheim

En heldagsutflykt i vindistriktet Marlborough, där vi besöker Cloudy Bay 09:00. En vingård som rankas högst på Nya Zeeland med sina prisbelönta viner. Vidare åker vi till Greywacke 11:00 som ägs av Kevin Judd. Kevin arbetade tidigare som vinmakare på Cloudy Bay under 25 år. Men har nu startat eget. Och vinerna är magiska! Vi äter en god lunch på vingården Saint Clair 12:15 där vi provar deras viner till maten. Kvällen ledig.

Söndagen den 24 januari – Wellington

Idag lämnar vi sydön och tar färjan över till nordön, en överfart på ca tre timmar. Man äter lunch på egen hand på båten. Innan ankomst till hotellet Rydges 4*, bekantar vi oss med Nya Zeelands huvudstad, Wellington. Vi besöker Mount Victoria samt WETA studis där man b.l.a gjort rekvisita till filmerna Sagan om Ringen, Avatar, TinTin, King Kong m.f.l. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans nere i Waterfront på Dockside Restaurant. En promenad dit tar 5 minuter

Måndagen den 25 januari – Wellington

Idag blir det en heldagstur till vindistriktet Martinborough, känt för sina Pinot Noir-viner. Vi inleder med en provning hos Ata Rangi som enligt min mening producerar landets bästa Pinot Noir. Vi fortsätter vårt äventyr med en god lunch på restaurang Pinocchio där vi njuter av fler viner från Ata Rangi. Kvällen är fri på egen hand.

Tisdagen den 26 januari – Singapore

Vi lämnar Wellington vid lunchtid och flyger via Auckland till Singapore 14.45 med Singapore Airlines. Vi landar i Singapore lokaltid 22:45. Här återser vi Conrad Hotel 5*.

Onsdagen den 27 januari – Singapore

På förmiddagen har vi ledigt. Lite shopping, en massage eller varför inte njuta vid hotellets fina pool. Vi äter lunch på egen hand innan vi åter samlas 14:30 då vi besöker Asiens största akvarium på Sentosa Island. Vi fortsätter vår eftermiddags tur för att vid 18:30-tiden avnjuta en avslutningsmiddag på lyxiga Fullerton Hotel där vi njuter av deras lyxiga buffé. Vid 21-tiden lämnar vi hotellet för att åka till flygplatsen och flyga hemåt 23:55.

Torsdagen den 28 januari – Singapore

Ankomst i Köpenhamn på morgonen kl 06:00.

Pris: 98.500:-

Enkelrumstillägg: 18.700:-