Australien och Nya Zeeland 2021

Australien

Australien & Nya Zeeland
12 november – 4 december

 

Fredagen den 12 november

Vid lunchtid 12:30 lyfter Singapore Airlines flyg från Köpenhamn med sikte på Singapore. Flygtiden är beräknad till 11 timmar och 45 minuter.

Lördagen den 13 november – Singapore

Vi landar i Singapore på morgonen 07:30. Dagen inleds med en trevlig stadsrundtur med stopp i Botaniska trädgården, shoppinggatan Orchard Road, Little India, Colonial city och Chinatown. Vi äter en lunch på vårt mycket fina hotell där man serverar en fantastisk buffé. Vi bor vi på exklusiva Conrad Centennial Hotel 5*(Hiltons lyxmärke) och vi checkar in efter vår goda lunch. Kvällen fri. Kanske en chilicrab nere i Boat Quay? Eller en drink uppe på takterrassen på Marina Bay Sands Hotel.

Söndagen den 14 november – Singapore

Vi har en ledig förmiddag och lunch där vi njuter av hotellets fantastiska frukostbuffé. Man har ett trevligt poolområde på hotellet om man vill njuta lite i solen.
14:00 checkar vi ut från hotellet och gör en utfärd till Gardens by the Bay inklusive Flower Dome och Cloud Forest. På kvällen 20:40 flyger vi med Singapore Airlines till Sydney. Flygtiden är beräknad till 8 timmar.

Måndagen den 15 november – Sydney

G’day mate och välkommen till ”Down under”! Vi landar i Sydney 07:40 och inleder dagen med en stadsrundtur som innefattar Operahuset, Harbour Bridge, stadsdelen Rocks, St. Mary´s Cathedral, Bondi Beach samt de lyxiga förorterna. Sydney är landets största stad med drygt 5 miljoner invånare. Turen avslutas i det myllrande Darling Harbour där vi avnjuter en trevlig skaldjurslunch på Nick´s med lite svalt vitt vin i glasen. När jag besökte Sydney första gången hade jag extremt högt ställda förväntningar. Efter ett dygn i denna metropol kunde jag bara konstatera att ryktet inte var en överdrift. Helt magiskt fint! Efter lunchen checkar vi in på Amora Hotel Jamison Sydney 5*, som ligger mitt i smeten av sevärdheter och restauranger. Kvällen ledig för egna upptäckter. Kanske en drink uppe på toppen av närliggande O-Bar.

Tisdagen den 16 november– Sydney

Efter en god frukost vandrar vi 10:00 ner mot en av Australiens mest kända byggnader: Sydney Opera House och får en guidad rundvisning. En fantastisk byggnad med en osannolik historia och klätt med keramikplattor från Höganäs. Nere vid Operahuset finns många små caféer och restauranger och vi äter lunch på egen hand. 14:00 ses vi vid närliggande James Cook Pier vid Circular Quay. 14:15 boardar vi vår båt för en kryssning som tar oss genom Sydneys vackra naturhamn med enastående vyer över stadens ikoner från vattnet. På kvällen samlas vi igen i lobbyn på hotellet och vi promenerar en kvart ner mot Circular Quay där vi äter vi en utsökt middag på Café Sydney. Här har vi en fantastisk utsökt ut över Harbour Bridge och Operahuset.

Onsdagen den 17 november – Sydney

En helt ledig dag för egna äventyr och alternativen är många. Ta färjan över till Manly och njut av deras sköna strand. Eller gör en cykeltur med Bonza Bike, ett inslag som flera resenärer och jag själv provade på vid senaste resan och denna tur var vi lyriska över. Cyklingen tar 4 timmar inkl. massor av stopp vid sevärdheter. Eller varför inte passa på och klättra uppför Sydney Harbour Bridge och skåda Sydney från ovan? Cyklingen och att klättra på bron bör förbokas hemifrån.

Torsdagen den 18 november– Sydney

En helt ledig dag i Sydney. Ta ett dopp vid Bondi Beach eller bara njuta av den härliga pulsen och gastronomin. Senast tog jag en härlig båttur till underbara Manly Beach från Circular Quay och tillbringade en fin dag på stranden. Vi träffas igen på kvällen 19:30 för en gemensam middag på Restaurant Sydney Tower 360 Bar & dining. Från detta roterande torn har vi en helt fantastisk utsikt utöver Sydney. Här har man en dress code där man inte accepterar basebollkepsar, sandaler eller shorts.

Fredagen den 19 november– Adelaide/Kangaroo Island

12:40 flyger vi västerut till Adelaide, där vi landar 14:20. Vårt bagage lämnas till förvaring på Stamford Grand Adelaide Hotel, vårt hotell under vistelsen i Glenelg vid stranden utanför Adelaide. Vi skall direkt vidare med buss söderut till Kangaroo Island. Här räcker det att ta med en övernattningsväska på max 15 kg. Vi åker direkt med buss och lokal guide söderut ett par timmar till Cape Jervis för att gå ombord på färjan Sealink över till Kangaroo Island. Båten avgår 18:00 och med en timmes överfart. Ett fantastiskt naturreservat med massor av spännande djur som sjölejon, koala och kängurur. På kvällen äter vi en gemensam middag på en liten lokal krog som ligger ett stenkast från vårt hotell som heter Kangaroo Island Seafront Resort.

Lördagen den 20 november – Kangaroo Island/Adelaide

En heldagstur i djurens- och naturens tecken på denna mycket exotiska ö. Vi besöker Wildlife Park, Seal Bay, Flinders Chase National Park, Remarkable Rocks och Admirals Arch. Vi äter en lättsam lunch tillsammans. 18:00 flyger vi tillbaka till Adelaide. Vi landar 18:35 och bor på Stamford Grand Adelaide 4* nere vid havet i badorten Glenelg. Kvällen fri.

Söndagen den 21 november – Adelaide

Utfärden idag är en heldagstur upp till Australiens mest berömda vindistrikt och distriktet för Shiraz: Barossa Valley. Här besöker vi Yalumba Winery och får en fin provning i deras källare. Yalumba har en stor portfölj med storstilade viner är Octavius och The Signature är deras mest kända viner. Vi äter lunch och provar viner hos Peter Lehmann. Ett vinhus som är väl representerat här i Sverige där deras Clare Valley Riesling och Stonewell Shiraz är deras mest berömda viner. Efter lunch besöker vi min vän Ben Radford på Rockford Estate. En legendarisk vingård med mycket gamla traditioner. Folk vallfärdar hit för att få köpa något av ikonvinerna Basket Press Shiraz eller det mousserande röda vinet Black Shiraz. Tillbaka till Adelaide på sena eftermiddagen. Kvällen står till eget förfogande.

Måndagen den 22 november – Adelaide

Denna dag åker vi 4 mil söderut till vindistriktet McLaren Vale, där vi besöker vingården Wirra Wirra. En vingård som specialiserat sig på fruktdriven Shiraz i stor stil. Vi besöker även vingården d´Arenberg där vi även äter en trevlig lunch tillsammans och provar deras legendariska vin The Dead Arm Shiraz uppe i deras nya spektakulära provningsrum på The Cube. Tillbaka till Adelaide och vi laddar om batterierna för en högklassig middag tillsammans på Penfold´s. Före middagen inleder vi med en mycket fin provning av husets rariteter. Det kan bli deras ikonvin Grange också som kostar runt 4.500:-/buteljen. Gården ligger bara 40 minuter från vårt hotell och vår buss tar oss fram och tillbaka. Bussen avgår 17:45.

Tisdagen den 23 november – Melbourne

Vi flyger från Adelaide 11:35 till Melbourne, där vi landar 13:25 . Vi inleder med en sightseeing i denna huvudstad i Victoria. Man är känd för sina många parker och grönområden samt restauranger av internationellt hög klass. Vi besöker på denna tur bl.a historiska byggnader, St. Paul´s Cathedral, Fitzroy Garden och Eureka Skydeck innan vi checkar in på Crown Promenade Melbourne 4*. På kvällen äter vi en fin middag på spännande Spice Temple som ligger ett stenkast från vårt hotell.

Onsdagen den 24 november – Melbourne

En heldag i vindistriktet Yarra Valley som ligger en timmes bussfärd från Melbourne. Denna dag besöker vi två vingårdar som specialiserat sig på Pinot Noir. Först en provning på Yarra Yering och därefter Levantine Hills där vi även äter en bättre lunch tillsammans i deras restaurang Ezard at Levantine Hills. På kvällen äter vi en gemensam middag på den japanska krogen NOBU som ligger på promenadavstånd från hotellet.

Torsdagen den 25 november – Melbourne

En helt ledig dag i Melbourne, med en mängd trevliga tips på aktiviteter.

Fredagen den 26 november – Melbourne / Christchurch

Även denna dag lämnar jag helt fritt eller varför inte St.Kilda med sin fina badstrand. Vi lämnar hotellet 15:30 för att åka till flygplatsen. 18:35 flyger vi över till Christchurch på Nya Zeeland. Vi landar 23:55 och åker direkt till vårt närbelägna hotell för övernattning.

Lördagen den 27 november – Christchurch / Kaikoura

Vi lämnar hotellet 09:30. Efter en kort stadsrundtur i Christchurch, som drabbades hårt av jordbävningen 2011 och där delar av staden fortfarande är i ruiner, tar vi oss norrut med buss mot Kaikoura. Vi stannar till för en fin provning och lunch på vingården Pegasus Bay i Waipara Valley. Här är man känd för sin fina Riesling och Pinot Noir. Vi åker vidare till Kaikoura där vi bor på ett landsortshotell. Kanske ett dopp i det svalkande havet? och vi äter en gemensam middag på den lokala restaurangen The Pier. 

Söndagen den 28 november– Blenheim

06:15 Tidig väckning – vi ska se valar! Ombord på valskådningsbåten hoppas vi på magiska ögonblick när dessa väldiga däggdjur dyker upp. Här brukar kaskelott- och tandvalar vilja visa upp sig. Även sälar och delfiner och om vi har tur ser vi förhoppningsvis även späckhuggare. Färden går sen vidare mot Blenheim i Marlborough regionen som är känd för sina druvor Sauvignon Blanc och Chardonnay. Vi äter en lunch 13:00 på Allan Scott Winery i Marlborough. På eftermiddagen besöker vi även min vän Matt Sutherland på vingården Dog Point för en provning. Vårt hotell i Blenheim är Scenic Hotel Marlborough 4*. På kvällen blir det middag på Arbour Restaurant.

Måndagen den 29 november – Blenheim

En heldagsutflykt i vindistriktet Marlborough, där vi besöker Cloudy Bay 09:00. En vingård som rankas högst på Nya Zeeland med sina prisbelönta viner. Vidare åker vi till Greywacke 11:00 som ägs av Kevin Judd. Kevin arbetade tidigare som vinmakare på Cloudy Bay under 25 år. Men har nu startat eget. Och vinerna är magiska! Vi äter en god lunch på vingården Saint Clair 12:15 där vi provar deras viner till maten. Kvällen ledig.

Tisdagen den 30 november – Wellington

Idag lämnar vi Sydön och tar färjan över till Nordön, en överfart på ca tre timmar. Man äter lunch på egen hand på båten. Innan ankomst till hotellet James Cook Hotel Grand Chancellor 4*, bekantar vi oss med Nya Zeelands huvudstad, Wellington. Vi besöker Mount Victoria. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans nere i Waterfront på Dockside Restaurant. En promenad dit tar 5 minuter.

Onsdagen den 1 december – Wellington

Idag blir det en heldagstur till vindistriktet Martinborough, känt för sina Pinot Noir-viner. Vi inleder med en provning hos Ata Rangi som enligt min mening producerar landets bästa Pinot Noir. Vi fortsätter vårt äventyr med en god lunch på vingården Tirohana Estate. Kvällen är fri på egen hand.

Torsdagen den 2 december- Singapore

Vi lämnar Wellington efter frukost och flyger via Auckland till Singapore 14.45 med Singapore Airlines. Vi landar i Singapore lokaltid 20:55. Här återser vi Conrad Centennial Hotel 5*.

Fredagen den 3 december- Singapore

På förmiddagen besöker vi världens största akvarium på Sentosa Island. Därefter kan ni spendera dagen på egen hand. Gå på upptäcktsfärd, fynda bland shoppinggalleriorna eller koppla av vid poolen. Vi checkar ut från hotellet vid lunchtid och förvarar vårt bagage i bagageutrymmet. Man har fina faciliteter för att byta om eller ta en dusch på eftermiddagen. Vi lämnar hotellet vid 18-tiden för att avnjuta en avslutningsmiddag på en trevlig restaurang. Vid 21-tiden lämnar vi restaurangen för att åka till flygplatsen och flyga hemåt 23:55.

Lördagen den 4 december–  Köpenhamn

Ankomst i Köpenhamn på morgonen kl 06:00.

Pris: 98 900:-

Enkelrumstillägg: 18 700:-

Extrakostnad för Business Class: ca 24 000:- (dagspris)

I resans pris ingår samtliga flyg i ekonomiklass, del i dubbelrum, boende 19 nätter på förstklassiga hotell inkl. frukost, samtliga sightseeingturer med lokala guider, entréavgifter, busstransfers på plats, dricks och bagageservice samt samtliga vinprovningar och angivna måltider: 10 luncher & 11 middagar inkl. goda viner.