Australien och Nya Zeeland

Sydney Opera House

Den stora upplevelseresan till Australien och Nya Zeeland

24 dagar ∼ 2 – 25 januari 2018

 

Tisdagen 2 januari

Vid lunchtid 12:30 lyfter Singapore Airlines flyg från Köpenhamn med sikte på Singapore. Flygtiden är beräknad till 11 timmar och 45 minuter

Onsdagen den 3 januari – Singapore

Vi landar i Singapore på morgonen 07:30. Dagen inleds med en trevlig stadsrundtur med stopp i Botaniska trädgården, shoppinggatan Orchard Road, Little India, Kolonialcity och Chinatown. Vi äter en lunch på vårt mycket fina hotell där man serverar en fantastisk buffé. Vi bor vi på exklusiva Conrad Hotel 5*(Hiltons lyxmärke) och vi checkar in efter vår goda lunch. Kvällen fri. Kanske en chilicrab nere i Boat Quay? Eller en drink uppe på takterrassen på Marina Bay Sands Hotel.

Torsdagen den 4 januari – Singapore

Vi inleder dagen med en utfärd till Garden by the Bay inklusive Flower Dome och Cloud Forest. Eftermiddagen fri till shopping eller ett dopp i poolen. På kvällen 20:40 flyger vi med Singapore Airlines till Sydney. Flygtiden är beräknad till 8 timmar.

Fredagen den 5 januari – Sydney

G’day mate och välkommen till ”Down under”! Vi landar i Sydney 07:40 och inleder dagen med en stadsrundtur som innefattar Operahuset, Harbour Bridge, stadsdelen Rocks, St. Mary´s Cathedral, Bondi Beach samt de lyxiga förorterna. Sydney är landets största stad med dryga miljonen invånare. Turen avslutas i det myllrande Darling Harbour där vi avnjuter en trevlig skaldjurslunch på Nick´s med lite svalt vittvin i glasen. När jag besökte Sydney första gången hade jag extremt högt ställda förväntningar. Efter ett dygn i denna metropol kunde jag bara konstatera att ryktet inte var en överdrift. Helt magiskt fint! Efter lunchen checkar vi in på Amora Hotel Jamison Sydney4*, som ligger mitt i smeten av sevärdheter och restauranger. Kvällen ledig för egna upptäckter.

Lördagen den 6 januari – Sydney

Efter en god frukost tar vi en skön promenad ner till Circular Quay på ca. 15 minuter. Vi besöker en av Australiens mest kända byggnader: Sydney Opera House och får en guidad rundvisning. En fantastisk byggnad med en osannolik historia och klätt med keramikplattor från Höganäs. Lunch på egen hand innan boardar vår båt för en kryssning som tar oss genom Sydneys vackra naturhamn med enastående vyer över stadens ikoner från vattnet. På kvällen samlas vi igen i lobbyn på hotellet och vi promenerar en kvart ner mot Circular Quay där vi äter vi en utsökt middag på Café Sydney. Här har vi en fantastisk utsökt ut över Harbour Bridge och Operahuset.

Söndagen den 7 januari – Sydney

En helt ledig dag för egna äventyr och alternativen är många. Ta färjan över till Manly och njut av deras sköna strand. Eller gör en cykeltur med Bonza Bike, ett inslag som flera resenärer provade på vid senaste resan och var lyriska över. Eller varför inte passa på och klättra uppför Sydney Harbour Bridge och skåda Sydney från ovan? Cyklingen och att klättra på bron bör förbokas hemifrån.

Måndagen den 8 januari – Sydney

En helt ledig dag i Sydney. Ta ett dopp vid Bondi Beach eller bara njuta av den härliga pulsen och gastronomin. Senast tog jag en härlig båttur till underbara Manly Beach från Circular Quay och tillbringade en fin dag på stranden. Vi träffas igen på kvällen för en gemensam middag på Restaurant Sydney Tower 360 Bar & dining. Från detta roterande torn har vi en helt fantastisk utsikt utöver Sydney. Här har man en dress code där man inte accepterar basebollkepsar, sandaler eller shorts.

Tisdagen den 9 januari – Adelaide/Kangaroo Island

12:40 flyger vi västerut till Adelaide, där vi landar 14:20. Vårt bagage lämnas till förvaring på Crown Plaza, vårt hotell under vistelsen i Adelaide. Vi skall direkt vidare med buss söderut till Kangaroo Island. Här räcker det att ta med en övernattningsväska på max 15 kg. Vi åker direkt med buss och lokal guide söderut ett par timmar till Cape Jervis för att gå ombord på färjan Sealink över till Kangaroo Island. Ett fantastiskt naturreservat med massor av spännande djur som sjölejon, koala och kängurur. På kvällen äter vi en gemensam middag på en liten lokal krog som ligger ett stenkast från vårt hotell som heter Kangaroo Island Seafront Resort.

Onsdagen den 10 januari – Kangaroo Island/Adelaide

En heldagstur i djurens- och naturens tecken på denna mycket exotiska ö. Vi besöker Wildlife Park, Seal Bay, Birds of Prey, Flinders Chase National Park, Remarkable Rocks och Admirals Arch. Vi äter en lättsam lunch tillsammans. 18:00 flyger vi tillbaka till Adelaide. Vi landar 18:35 och bor på Stamford Grand Adelaide 4* nere vid havet i förorten Glenelg. Kvällen fri.

Torsdagen den 11 januari – Adelaide

Utfärden idag är en heldagstur upp till Australiens mest berömda vindistrikt och distriktet för Shiraz: Barossa Valley. Här besöker vi Yalumba Winery och får en fin provning i deras källare. Yalumba har en stor portfölj med storstilade viner är Octavius och The Signature är deras mest kända viner. Vi äter lunch och provar viner hos Peter Lehmann. Ett vinhus som är väl representerat här i Sverige där deras Clare Valley Riesling och Stonewell Shiraz är deras mest berömda viner. Efter lunch besöker vi min vän Ben Radford på Rockford Estate. En legendarisk vingård med mycket gamla traditioner. Folk vallfärdar hit för att få köpa något av ikonvinerna Basket Press Shiraz eller det mousserande röda vinet Black Shiraz. Tillbaka till Adelaide på sena eftermiddagen. Kvällen står till eget förfogande.

Fredagen den 12 januari – Adelaide

Denna dag åker vi 4 mil söderut till vindistriktet McLaren Vale, där vi besöker vingården Wirra Wirra. En vingård som specialiserat sig på fruktdriven Shiraz i stor stil. Vi besöker även vingården d´Arenberg där vi även äter en trevlig lunch tillsammans och provar deras legendariska vin The Dead Arm Shiraz.. Tillbaka till Adelaide och vi laddar om batterierna för en högklassig middag tillsammans på Penfold´s. Före middagen inleder vi med en mycket fin provning av husets rariteter. Det kan bli deras ikonvin Grange också som kostar runt 4.500:-/buteljen. Gården ligger bara 20 minuter från vårt hotell och vår buss tar oss fram och tillbaka.

Lördagen den 13 januari – Melbourne

Vi flyger från Adelaide 11:35 till Melbourne, där vi landar 13:25 . Vi inleder med en sightseeing i denna huvudstad i Victoria. Man är känd för sina många parker och grönområden samt restauranger av internationellt hög klass. Vi besöker på denna tur b.l.a historiska byggnader, St. Paul´s Cathedral, Fitzroy Garden och Eureka Skydeck. innan vi checkar in på Crown Promenade Melbourne 4*. På kvällen äter vi en fin middag på Rockpool Bar & Grill som ligger ett stenkast från vårt hotell.

Söndagen den 14 januari – Melbourne

En heldag i vindistriktet Yarra Valley som ligger en timmes bussfärd från Melbourne. Denna dag besöker vi två vingårdar som specialiserat sig på Pinot Noir. Först en provning på Yarra Yering och därefter Yering Station där vi även äter en lättsam lunch tillsammans i deras restaurang Matt´s Bar. Kvällen är fri på egen hand.

Måndagen den 15 januari – Melbourne

En helt ledig dag i Melbourne, med en mängd trevliga tips på aktiviteter. För den tennisintresserade startar denna dag Australian Open på Rod Laver Arena. En dagsbiljett kostar 300:-. På kvällen äter vi en gemensam middag på den japanska krogen NOBU som ligger på promenadavstånd från hotellet.

Tisdagen den 16 januari – Melbourne/Christchurch

Även denna dag lämnar jag helt fritt för tennis eller varför inte St.Kilda med sin fina badstrand. Vi lämnar hotellet 15:30 för att åka till flygplatsen. 18:35 flyger vi över till Christ Church på Nya Zeeland. Vi landar 23:55 och åker direkt till vårt närbelägna hotell för övernattning.

Onsdagen den 17 januari – Christchurch/Kaikoura

Efter en kort stadsrundtur i Christchurch, som drabbades hårt av jordbävningen 2011 och där delar av staden fortfarande är i ruiner, tar vi oss norrut med buss mot Kaikoura. Vi stannar till för en fin provning och lunch på vingården Pegasus Bay i Waipara Valley. Här är man känd för sin fina Riesling och Pinot Noir. Vi åker vidare till Kaikoura där vi bor på landsortshotellet The White Morph 3,5*. Kanske ett dopp i det svalkande havet? och vi äter en gemensam middag på The Green Dolphin.

Torsdagen den 18 januari – Blenheim

Tidig väckning – vi ska se valar! Ombord på valskådningsbåten hoppas vi på magiska ögonblick när dessa väldiga däggdjur dyker upp. Här brukar kaskelott- och tandvalar vilja visa upp sig. Även sälar och delfiner och om vi har tur ser vi förhoppningsvis även späckhuggare. Färden går sen vidare mot Blenheim i Marlborough regionen som är känd för sina druvor Sauvignon Blanc och Chardonnay. Vi äter en lunch på Allan Scott Winery i Marlborough. På eftermiddagen besöker vi även min vän Matt Sutherland på vingården Dog Point för en provning. Vårt hotell i Blenheim är Scenic Hotel Marlborough 4*. På kvällen blir det middag på Arbour Restaurant.

Fredagen den 19 januari – Blenheim

En heldagsutflykt i vindistriktet Marlborough, där vi besöker Cloudy Bay. En vingård som rankas högst på Nya Zeeland med sina prisbelönta viner. Vidare åker vi till Greywacke som ägs av Kevin Judd. Kevin arbetade tidigare som vinmakare på Cloudy Bay under 25 år. Men har nu startat eget. Och vinerna är magiska! Vi äter en god lunch på vingården Saint Clair där vi provar deras viner till maten. Kvällen ledig.

Lördagen den 20 januari – Wellington

Idag lämnar vi sydön och tar färjan över till nordön, en överfart på ca tre timmar. Man äter lunch på egen hand på båten. Innan ankomst till hotellet James Cook Hotel Grand Chancellor 4*, bekantar vi oss med Nya Zeelands huvudstad, Wellington. Vi besöker Mount Victoria. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans nere i Waterfront på Dockside Restaurant. En promenad dit tar 5 minuter

Söndagen den 21 januari – Wellington

Idag blir det en heldagstur till vindistriktet Martinborough, känt för sina Pinot Noir-viner. Vi inleder med en provning hos Ata Rangi som enligt min mening producerar landets bästa Pinot Noir. Vi fortsätter vårt äventyr med en god lunch på vingården Tirohana Estate. Kvällen är fri på egen hand.

Måndagen den 22 januari – Singapore

Vi lämnar Wellington 08:00 på morgonen och flyger upp till Auckland 10:45. En flygning som tar en timme. Vi promenerar över till utrikesterminalen och vi flyger med Singapore Airlines 13:30 till Singapore. Vi landar 19:05 lokal tid efter 10,5 timmars flygning. Här återser vi Conrad Hotel 5*. Efter en dag i luften kan det vara skönt att sträcka på benen och kanske ta en promenad utmed Clarke Quay. Kvällen fri på egen hand.

Tisdagen den 23 januari – Singapore

På förmiddagen besöker vi världens största akvarium på Sentosa Island. Därefter kan ni spendera dagen på egen hand. Gå på upptäcktsfärd, fynda bland shoppinggalleriorna eller koppla av vid poolen. Kvällen fri.

Onsdagen den 24 januari – Singapore

En helt ledig dag i denna fantastiska stad som man aldrig kan få för mycket av. Vi äter en bättre middag tillsammans på tidiga kvällen efter att vi checkat ut från vårt hotell.
Vi flyger direkt med Singapore Airlines 23:55 till Köpenhamn

Torsdagen den 25 januari

Ankomst i Köpenhamn på morgonen kl 06:00.

Pris: 99.900:-

Enkelrumstillägg: 18.700:-
Extra kostnad för Business Class: ca 40.000:- (dagspris)

I resans pris ingår samtliga flyg i ekonomiklass, del i dubbelrum, boende 21 nätter på förstklassiga hotell inkl. frukost, samtliga sightseeingturer med lokala guider, entréavgifter, busstransfers på plats, dricks och bagageservice samt samtliga vinprovningar och angivna måltider: 10 luncher & 11 middagar inkl. goda viner.