Beirut och Libanon – 2022

Libanon och Beirut

En gastronomisk vin- och kulturresa till Beirut – Libanon
19 – 24 april 2022

Tisdagen den 19 April

Vi flyger tidigt på morgonen 06:50 med Lufthansa via Frankfurt till Beirut i Libanon, där vi landar 15:50.  Vår guide Bassam möter upp på flygplatsen med vår buss och vi kör in mot centrala Beirut för att checka in på Hotel Palm Beach som ligger nära havet. På eftermiddagen gör vi en lättsam sightseeing till fots inne i centrala Beirut där vi b.l.a besöker Mohammad al-Amin moskén. Vi kopplar av någon timme innan vi samlas för en middag nere i Zeitouna Bay på Restaurant Babel Bay. Här bjuds vi på en stor avsmakningsmeny med betoning på fisk- och skaldjur.

Onsdagen den 20 April

På morgonen åker vi norrut längst kusten och inleder dagen med ett besök på den välkända vingården Chateau Musar. Gården har en lång och intressant historia där familjen Hochar fått många internationella utmärkelser. Deras röda viner har en livslängd på 50 år och deras vita nästa lika länge. Efter en fin provning åker vi ner till kusten och världens äldsta stad Byblos där vi äter en gemensam lunch. Vi återvänder in till Beirut och vårt hotell. Kvällen är fri och ett stenkast från vårt hotell ligger hamnen Zeitouna Bay med ett koppel av riktigt trevliga restauranger.

Torsdagen den 21 April

Denna dag inleder vi med ett vinbesök på den moderna vingården Ixsir där man producerar strålande viner. Deras vita El Ixsir på Chardonnay och Viognier tillhör de bästa i landet. Vi besöker de underjordiska Jeita-grottorna. Vi åker in till Beirut och äter en god libanesisk lunch på Maryool. Eftermiddagen är ledig. Kanske ett besök i Beirut Souks med alla dess lyxiga affärer. På kvällen blir vi hämtade av vår buss för en finare middag på mycket eleganta Em Sherif Restaurant. Här blir vi serverade säkert trettio smårätter ”family style”. Bussen tar oss hem till hotellet efter middagen.

Fredagen den 22 April

Denna dag besöker vi Bekaa-dalen som ligger 1 ½ timme norr om Beirut. Vi inleder med ett besök på Libanons största vingård Chateau Ksara. Här får vi prova ett koppel av deras viner ur deras gedigna sortiment. Vi fortsätter till min stora favorit: Chateau Kefraya där vi får en fin provning av deras ”premium viner” till en god lunch på vingården. Vi åker sedan tillbaka till Beirut och vårt hotell. Kvällen fri.

Lördagen den 23 April

Denna dag besöker vi Chouf. Palatset Beit-el-din samt Deir-gama som är historiskt viktiga platser. Vi är tillbaka i Beirut vid lunch och eftermiddagen fri på egen hand. På kvällen avslutar vi resan med ett väldigt fint restaurangbesök på Liza. Klassisk libanesisk Mezze med goda viner därtill. Efter middagen åker vi med bussen tillbaka till vårt hotell.

 Söndagen den 24 April

Vi har en avkopplande förmiddag och lunch på egen hand. Vid halvtre tiden kommer bussen och hämtar oss för att köra oss till flygplatsen. Vi flyger hem 17:00 via Frankfurt till Köpenhamn/Stockholm för att landa ca. 22:30.

Resans pris är: 26.000:- (enkelrumstillägg 4.000:-)

I priset ingår flyg ToR i turistklass (Business mot tillägg). Fem nätter på hotell inkl. frukost. Fem späckade dagar med utflykter, entréer, busstransfers, vinprovningar, samtliga angivna måltider med goda viner samt min guidning.