Palma de Mallorca – 2020

Palma de Mallorca

Gastronomisk vinresa till
Palma de Mallorca 25 – 30 maj 2020

Måndagen den 25 maj

Vi flyger tidigt på morgonen 06:05 direkt med Norwegian till Palma de Mallorca där vi landar 09:05. På flygplatsen väntar en buss på oss med en svensktalande guide (Anneli). Vi startar med en rundtur i Palma innan vi åker till vingården Oliver Moragues i byn Algaida. Här provar vi gårdens viner innan vi äter en lunch signerad den välmeriterade kocken Marc Fosh. Vi besöker även den prisade 1200-talsgården Abocasa som producerar en mycket hyllad olivolja som rankas bland de bästa i världen. Deras olja brukar serveras på nobelfesten och underbara Tiffany tar hand om vårt besök. Vi checkar in på Hotel Feliz på eftermiddagen i våra Premium rum. Vi bor här under hela vår vistelse på fem nätter. På kvällen äter vi en trevlig middag tillsammans inne i La Llontja på Restaurang KOA 19:00. Man tar emot grupper lite tidigare på kvällarna, därför den något tidiga middagstiden. Man kan antingen ta en taxi dit eller en gemensam promenad från hotellet med start 18:30. Sen kan det alltid bli en stänkare inne i La Ljontja innan det är läggdags.

Tisdagen den 26 maj

Vi lämnar hotellet 09:30. Denna dag inleds med två väldigt trevliga vinbesök. Först åker vi till vingården Es Verger för en provning. Därefter Son Puig i Puigpunyent och smakar på deras härliga viner, där vi även njuter av en trevlig lunch ute på vinfältet designad av min vän Bittan Gustavsson från Båstad. Kvällen fri i Palma.

Onsdagen den 27 maj

Denna dag låter jag vara helt fri. Besök Palma eller kanske någon trevlig badstrand eller Beach Club om vädret tillåter. På kvällen samlas vi igen för en bättre middag på Palma´s ”hetaste krog” Emilios Innobar. Här mixar man gastronomi från Asien med Peruansk kokkonst. Vi har bord 20:00 och kan gå i gemensam trupp eller ta taxi.

Torsdagen den 28 maj

Vi lämnar hotellet 09:30. På förmiddagen besöker vi den trevliga familjegården Ribas i byn Consell. Araceli Cervera tar hand om oss och leder en provning. Hon är den trettonde generationen på vingården. Vi fortsätter till Restaurant LivingDreams som ligger i byn Santa Maria för en härlig lunch med spännande smaker med en asiatisk touch. Kvällen fri i Palma.

Fredagen den 29 maj

Vi lämnar hotellet 09:00 och gör en rundtur på ön med vår svensktalande guide Kerstin och stannar till i b.l.a byarna Deia, Port Sollér, Valdemossa innan vi äter en bättre lunch på Ben´s d´Avall ute vid kusten. På kvällen avslutar vi vår resa med en härlig BBQ på Hotel Feliz 20:00.

Lördagen den 30 maj

Vi checkar ut från vårt hotell och åker till flygplatsen 08:00 för att flyga hemåt 09:55 och vi landar hemma 12:55

PRIS: 22.000:-
Då ingår flyg ToR, transfer på plats, 5 nätter på hotell Feliz i Superior room inkl. frukostbuffé, samtliga vingårdsbesök och angivna måltider med goda viner därtill, svensk talande guide samt min vägledning.