Ribera del Duero och Madrid

Gastronomisk vinresa till
Ribera del Duero i kombination med Madrid

22 – 27 oktober 2018

RESAN ÄR FULLBOKAD

Måndagen 22 oktober

Vi flyger tidigt på morgonen 06:55 via Bryssel till Madrid där vi landar 11:50. Vår buss hämtar upp oss på flygplatsen och vi åker norrut mot Castilla y Léon. Vi inleder med en trevlig lunch i Segovia hos den legendariske krögaren José Maria. Folk vallfärdar hit för att äta hans spädgrisar. Vi bor under de tre inledande nätterna centralt i Valladolid på Hotel Imperial****. Hotellet ligger helt perfekt mitt i centrum där det vimlar av krogar och butiker.  Kvällens fri med lite tapasbarer.

Tisdagen 23 oktober

Denna dag upptäcker vi Ribera del Duero med ett inledande besök hos Bodegas Mauro i Tudela de Duero. Denna gård är Mariano Garcia´s familjeprojekt och här producerar man vinerna Mauro, V.S  samt Terreus. På förmiddagen fortsätter vi med ett besök på Bodegas Aalto. Bodegan lanserade sitt första vin 1999 och radarparet Javier Zaccagnini och Mariano Garcia har här uträttat storverk. Deras vin PS rankas som ett av Spaniens största viner. Därefter äter vi en god lunch på Le Domaine på Abadia Retuerta i Sardon de Duero där vi även smakar på deras vin till vår meny.

På kvällen inleder vi med lite tapas på en bar innan vi äter en middag på Vino Tinto som ägs av min gode vän Oscar Garrote. Här blir det ett koppel av riktiga kraftpaket till tapas och det grillade köttet. Krogen ligger alldeles runt hörnet från vårt hotell. Det blir fokus på viner från Oscar´s vingård i Toro.

Onsdagen 24 oktober

På förmiddagen åker vi till vingården Abadia Retuerta. En gård som experimenterat friskt med internationella druvsorter som Syrah, Cabernet Sauvignon samt Petit Verdot. Dessa viner rankas mycket högt i Spanien. Vi åker sedan till Bodegas Pico Cuadro där 60 fat av vinet Éxzito ligger och vilar i källaren. Ett flertal av resenärerna på resan har ett delägarskap i dessa fat och jag ser med spänning fram emot att få visa upp detta underbara vin. Vi äter en god lunch på Hotel Posada Fuente de la Aceña. Vi åker tillbaka till hotellet och kvällen fri i Valladolid. Jag har många bra förslag i rockärmen på tapasställen med bra vinlistor.

Torsdagen 25 oktober

På förmiddagen 08:30 checkar vi ut från vårt hotell och vi åker med vår buss till Bodegas Viña Sastre. För mig är detta en av de hetaste bodegorna för tillfället i Ribera del Duero.  Vi fortsätter till imponerande Bodegas Carraovejas. Denna bodega har nyligen köpt Bodegas Ossian utanför Segovia. Därför kör vi en fin provning på både Ossian och bodegans röda viner till en härlig lunch. Här njuter vi av en trevlig lunch signerad krögaren José Maria som äger vingården. Efter en god lunch kör vi till Madrid. Vi checkar in på vårt hotell: Hotel Room Mate Oscar  **** som ligger centralt och ett stenkast från Plaza Mayor och deras rika utbud av barer, restauranger etc… Kvällen fri. 

Fredagen 26 oktober

På förmiddagen inleder vi med en sightseeing till fots innan vi äter en god lunch på TenConTen som är en av de hetaste krogarna i Madrid. Efter denna lunch är eftermiddagen och kvällen fri för egna äventyr. Jag har en mängd uppslag med favoritställen som: Matmarknaden Mercado San Miguel, De båda favoritkrogarna El Paraguas, Amazonico och japanska Kabuki eller om man vill njuta av gastronomi av stjärnklass så finns Sant Celoni, Sergi Arola, Club Allard, Diverxo etc…

Lördagen den 27 oktober

Vi tar taxi 09:30 som tar oss till flygplatsen för att flyga hemåt på förmiddagen 11:25 direkt till Köpenhamn där vi landar 14:35.

Priset för resan är 22.000:- (Enkelrumstillägg 3.500:-)

Vilket inkluderar flyg, transfer på plats, 5 nätter på bra hotell med frukost, samtliga provningar och angivna måltider med rikligt med goda drycker därtill, sightseeing i Madrid samt min vägledning under resan.