San Francisco och Napa Valley

San Francisco & Napa Valley

RESAN ÄR FULLBOKAD!

23 april – 3 maj 2018

 

Måndagen den 23 april

Vi flyger med SAS 12:25 från Kastrup direkt till San Francisco. Flygtiden är beräknad till 11 timmar och 30 minuter och vi landar 14:45 samma dag, lokal tid. På flygplatsen väntar en buss som kör oss in till vårt centralt belägna Clift Hotel www.morganshotelgroup.com/originals-clift-san-francisco. Hotellet ligger helt perfekt ett stenkast från Union Square, mitt i smeten av allt.  Ni har kvällen fritt för att komma till rätta med tidsrytmen. Av egen erfarenhet är jag väldigt försiktig med att inkludera allt för mycket under de första dagarna. På hotellet ingår bagage hantering samt frukost.

Tisdagen den 24 april

Efter frukost åker vi på en guidad city-tour med svensktalande guide i San Francisco. Vi åker genom de mest kända stadsdelarna och över Golden Gate bron under fyra timmar fram till lunch som vi intar en lunch på Swiss Louis Italian & Seafood. Jag lämnar eftermiddagen öppen för fria aktiviteter som shopping och mycket annat. Jag har massor av tips efter att ha besökt San Francisco ett antal gånger. På kvällen äter vi en tidig middag 18:30 tillsammans på en av mina favoritkrogar Hakkasan, där ni får ett koppel av signaturrätter serverade med goda viner därtill. Restaurangen ligger på gångavstånd från vårt hotell. Vi blir serverade: steamed dim sum platter, salt and pepper squid, stir-fry mushroom lettuce wrap, Sanpei chicken, Crispy silver cod, Stir-fry spicy duck, spicy prawn, Stir-fry lotus root, Egg and scallion fried rice, pistachio parfait with cassis till dessert och självklart goda drycker!

Onsdagen den 25 april

Vi blir upphämtade på hotellet för turen till fängelseön Alcatraz. En mycket intressant tur där ni med hjälp av headset blir guidade genom fängelset där b.l.a Al Capone, Machinegun Kelly och Birdman satt fängslade. Efter besöket på Alcatraz tar vi en gemensam promenad längs Fishermans Wharf bort till restaurang Scoma´s där vi äter en fisk- och skaldjursinpirerad lunch. Vi blir serverade Calamari fritti, Catch of the day samt dessert och goda viner. Eftermiddagen och kvällen är det fritt och upp till var och en att välja bland de krogar jag föreslår.

Torsdagen den 26 april

Denna dag lämnar jag helt fri för egna upptåg. Vi ses på kvällen för att äta en gemensam middag på Restaurant Boulevard.

Fredagen den 27 april

Vi checkar ut från vårt hotell vid 8.00 och åker över Golden Gate bron upp mot Napa Valley. En resa som tar drygt en timme. På förmiddagen besöker vi en fantastisk vingård som heter Blankiet som startades upp 1996 av paret Claude & Katherine Blankiet. Vinerna har en extremt hög status och liknas i kvalitén med en 1 Cru från Bordeaux. Vi äter en god lunch på La Bottega, som är en bra Italienare.  Efter lunch 15:00 besöker vi Kapcsandy som tillhör den verkliga toppen i USA. Detta är en amerikansk solskenshistoria som började med att Lou Kapcsandy flydde från hemlandet Ungern 1956. Han flyttade till Kalifornien, där han arbetade inom kemisk industri. Efter ett besök i Bordeaux 1998 fick han upp en idé om att starta en vingård i Napa Valley med hjälp av den förmögenhet han lyckats skrapa ihop. Nu har vingården varit igång i närmare 15 år, där sonen Louis står för driften. Vinerna har fallit Mr. Robert Parker på läppen och dessa är bland det bästa i USA. Vi checkar in på vårt hotell River Terrace i Napa.www.riverterraceinn.com På kvällen är det fritt i Napa Town som har ett rikt utbud av restauranger och barer.

Lördagen den 28 april

9:45 lämnar vi hotellet och vi börjar dagen med en provning 10:30 hos Beringer, som är ett av det mest legendariska vinhusen i Napa Valley med en mångfald av storstilade viner. Här har man satt upp en exklusiv provning på deras 5 Réserveviner. Vi äter lunch 12:30 inne i St.Helena på Cindy´s Backstreet kitchen. Här bjuds vi på två aptitretare i form av Mini crab cakes och wild mushroom quesadillas. Därefter en mixad grönsallad följt av att ni väljer mellan grillad tonfisk eller Pollo Loco Tostada. Vi avslutar med Spring fruit crisp. På eftermiddagen har jag lagt in ännu en provning för det går inte att missa ett besök på den historiskt så viktiga vingården Robert Mondavi. Här får vi en rundvisning och jag har beställt en provning på deras 3 Réserve viner. Kvällen fri i Napa Valley

Söndagen den 29 april

9:45 lämnar vi hotellet och vi åker upp till vingården Darioush som är ett imponerande palats som ägs av en man från Persien. Hela egendomen går i en persisk stil. Här får vi en exklusiv provning av deras underbara viner. Vi äter lunch 12:30 på restaurangen Angèle, med som vanligt goda viner därtill. Det blir en brunch-liknande lunch med dagens soppa, salad Lyonnaise, skinka, hemlagad kycklingkorv, croque monsieur, salad nicoise och dagens sorbet till dessert. På eftermiddagen besöker vi Opus One 15:00 som är en vingård som sattes upp 1979 och är ett samarbete mellan de båda avlidna vinprofilerna Robert Mondavi och Baron Phillippe Rothschild från Mouton-Rothschild i Bordeaux. På kvällen äter vi middag helt makalösa, japanska krogen Morimoto inne i Napa. En krog många vallfärdar till. Vi äter en stor meny med deras signaturrätter: tuna pizza, rock shrimp tempura, kakuni pork belly, spicy king crab, yellowtail pastrami, morimoto bone marrow, pork gyoza, SUSHI COMBO, till huvudrätt dry aged prime angus ribeye med goda viner därtill.

Måndagen den 30 april

På förmiddagen besöker vi Harlan Estate för en provning. Harlan Estate är troligtvis den mest exklusiva vingården i hela Napa-dalen. Man tar inte emot besökare och speciellt inte större grupper. Men med mina goda kontakter med managern Don Weaver så gör han ett unikt undantag. Så vi är hjärtligt välkomna att prova deras unika viner som kostar runt 6-7.000:-/buteljen. Efter provningen återvänder vi till vårt hotell och lunchen och eftermiddagen ledig för Kanske lite golf eller bara slappa på hotellet.

Tisdagen den 1 maj

På förmiddagen åker vi ner till San Francisco igen över Bay Bridge och ni får en sista dag på egen hand för lite shopping och besök av sevärdheter, som ni inte hunnit titta på. Vi bor på Argonaut Hotel- a Noble House Property under vår avslutande natt i San Francisco. På kvällen äter en avslutningsmiddag på The Slanted Door. Krogen är vida berömd för sitt asiatiska kök. Denna kväll får vi prova på tio olika signatur-rätter med goda drycker därtill

Onsdagen den 2 maj

En lugn och behaglig förmiddag innan vi checkar ut vid 12:00 och 14:30 lämnar vi hotellet och vi flyger hem 17:35

Torsdagen den 3 maj

Vi landar på Kastrup 13:15  

Pris: 50.000:-

I resan ingår direktflyg till San Francisco i turist klass. Samtliga busstransfers. fem nätter på hotell i San Francisco samt fyra nätter i Napa Valley. Sightseeingtur med svensktalande guide, besök på Alcatraz, samtliga angivna måltider med goda drycker därtill samt alla vinprovningar och självklart min vägledning.