Mallorca – 2023

Mallorca

Vin- och matresa till Mallorca 
22 – 27 maj

Måndagen den 22 maj

Vi flyger direkt på morgonen 06:00 till Palma, där vi landar 09:05. När vi landat åker vi direkt till vingården Ribas som producerar toppklass viner från de traditionella druvsorterna på Mallorca som Manto Negro, Callet och Prensal Blanc. Efter detta trevliga besök äter vi en god lunch på en närliggande krog i byn Santa Maria som heter Living Dreams. På eftermiddagen åker vi in till Palma och checkar in på Hotel Feliz, där vi bor under fem nätter i deras superior rum. På kvällen äter vi en god buffé på hotellet.

Tisdagen den 23 maj

På förmiddagen åker vi norrut mot Pollenca till den mycket moderna vingården Can Axartell. Man ägs av den tyska familjen Schwarzkopf, som gjort gigantiska investeringar. Här producerar man vin på internationella druvsorter som pinot noir och syrah, även om fokus ligger på de lokala druvsorterna. Vi äter en god lunch i Pollenca innan vi åker tillbaka till Hotel Feliz och kvällen är fri.

Onsdagen den 24 maj

Denna förmiddag besöker vi den legendariska vingården Santa Catarina som startades upp av den svenska familjen Lundqvist 1984. Man har nu bytt adress och byggt upp ett toppen-modernt vineri. Jag har själv besökt deras tidigare vingård vid ett flertal tillfällen och ser fram emot att få se deras nya projekt. Familjen var först på ön med att producera viner av internationella druvor i en större skala. Denna dag står min vän Bittan Gustavsson för lunchen. På eftermiddagen återvänder vi till Palma. På kvällen äter vi middag på MarChika, som ligger på promenadavstånd från Hotel Feliz.

Torsdagen den 25 maj

Denna förmiddag inleder vi med en sightseeing till fots i Palma med en svensktalande guide. En fantastisk stad som har hur mycket som helst att erbjuda. På kvällen äter vi en god middag inne i La Ljontja på FORN.

Fredagen den 26 maj

Denna dag åker vi upp till vingården Son Mayol. En gård som vill likna sina viner som en storstilad Bordeaux. Det skall bli spännande och se hur de lyckats och speciellt med vinet som kallas ”Mallorca´s Mouton”. Vi åker tillbaka till hotellet och lunchen på egen hand. På kvällen har vi en avslutningsmiddag på hotellet.

Lördagen den 27 maj

En ledig skön förmiddag. 11:30 blir vi upphämtade av vår buss och åker till flygplatsen. Flyget lyfter 14:10 och vi landar 17:15.

Pris: 23 500:- (enkelrumstillägg 3 000:-)

I priset ingår flyg, buss på plats, fem nätter på Hotel Feliz i superior rum inkl. frukost. Samtliga vinprovningar och måltider inkl. goda viner, guidning av svensktalande guide i Palma samt min medverkan.