Ribera del Duero och Madrid – 2024

Ribera Del Duero & Madrid 16-21 september 2024

Måndagen 16 september

Vi flyger tidigt på morgonen 06:00 via Amsterdam till Madrid där vi landar 12:05. Jag är redan på plats och möter upp er på flygplatsen. Vår buss hämtar upp oss på flygplatsen och vi åker norrut mot Castilla y Léon. Vi inleder med en trevlig lunch i Segovia hos den legendariske krögaren José Maria. Folk vallfärdar hit för att äta hans spädgrisar. Vi bor under de tre inledande nätterna centralt i Valladolid på Hotel Imperial****. Hotellet ligger helt perfekt mitt i centrum där det vimlar av krogar och butiker.  Kvällens fri med lite tapasbarer.

Tisdagen 17 september

Vi lämnar hotellet 08:15. Denna dag upptäcker vi Ribera del Duero och på Aalto vill man dela upp gruppen i två grupper (9:00 samt 12:00). Bodegas Aalto lanserade sitt första vin 1999 där legenden Mariano Garcia har uträttat storverk. Deras vin PS rankas som ett av Spaniens största viner. Den andra gruppen besöker Bodegas Pico Cuadro där 40 fat av vinet Éxzito ligger och vilar i källaren. Ett flertal av resenärerna på resan har ett delägarskap i dessa fat och jag ser med spänning fram emot att få visa upp detta underbara vin. Här får ni en fin vägledning av mina partners Diego, Oscar & Felipe. Därefter äter vi en god lunch på Le Domaine på Abadia Retuerta i Sardon de Duero där vi även smakar på deras vin till vår meny. På kvällen äter vi en middag på Vino Tinto som ägs av min gode vän Oscar Garrote. Här blir det ett koppel av tapas och det grillade köttet chuleton. Krogen ligger alldeles runt hörnet från vårt hotell. Det blir fokus på viner från Oscar´s vingård i Toro, där jag kan lova några riktiga kraftpaket.

Onsdagen 18 september

Vi lämnar hotellet 09:00. På förmiddagen med ett inledande besök hos Bodegas Garmón. Denna gård är Mariano Garcia´s nya familjeprojekt och första årgången var 2014. Min gode vän Matthew leder provningen där han även bakar in viner från Mauro och San Román i Toro. Sen vidare till Abadia Retuerta. En gård som experimenterat friskt med internationella druvsorter som Syrah, Cabernet Sauvignon samt Petit Verdot. Dessa viner rankas mycket högt i Spanien. Vi äter en god lunch med dilamm till huvudrätt på Hotel Posada Fuente de la Aceña. Vi åker tillbaka till hotellet och kvällen fri i Valladolid. Jag har många bra förslag i rockärmen på tapasställen med bra vinlistor.

Torsdagen 19 september

Vi lämnar hotellet 09:30. Vi åker med vår buss till Bodegas Emilio Moro för en fin provning. Här har jag b.l.a beställt att få prova deras båda prestigeviner Valerramiro & Sanchomartin. Vi fortsätter till Bodegas Arzuaga där vi äter en bättre avsmakningsmeny på deras 1-stjärniga restaurang Taller. Jag var nyligen nere och träffade min vän Nacho Arzuaga som lovar något extra gott i glasen. Han är b.l.a importör av Champagne Phillipponat samt Taylor´s i Porto. Efter denna goda lunch kör vi till Madrid. Vi checkar in på vårt Hotel Room Mate Oscar **** som ligger centralt på det bästa läget med deras rika utbud av barer, restauranger etc… På hotellet har man även en mycket fin takterrass. Kvällen fri.

Fredagen 20 september

På förmiddagen 10:00 inleder vi med en sightseeing till fots under tre timmar då vi med en svensk guide promenerar genom gamla stan, kungapalatset innan vi avslutar vid Plaza Mayor. Vår buss hämtar upp oss och kör oss till den fina stadsdelen Salamanca där vi äter en god lunch på TenConTen som är en av de hetaste krogarna i Madrid. Efter denna lunch är eftermiddagen och kvällen fri för egna äventyr. Jag har en mängd uppslag med favoritställen som: Matmarknaden Mercado San Miguel, De båda favoritkrogarna El Paraguas, Amazonico och japanska Kabuki eller om man vill njuta av gastronomi av stjärnklass så finns Sant Celoni, Sergi Arola, Club Allard, Diverxo etc…

Lördagen den 21 september

Vi åker med vår buss 08:30 till flygplatsen för att flyga hemåt på förmiddagen 11:25 direkt till Köpenhamn där vi landar 14:35

Priset för resan är 28.000:- (Enkelrumstillägg 3.500:-)

Vilket inkluderar Flyg, transfer på plats, 5 nätter på bra hotell med frukost, samtliga provningar och angivna måltider med rikligt med goda drycker därtill, sightseeing i Madrid samt min vägledning under resan.