Verona – 2023

Verona – vin, mat och opera
12 – 17 juni

Måndagen den 12 juni

Vi flyger 09:40 via Frankfurt till Verona där vi landar 13:30. Vår buss hämtar upp oss och vi åker till hotellet och checkar in. På eftermiddagen får vi en sightseeingtur i denna underbara stad. På kvällen äter vi en god middag på Ristorante Maffei vid Piazza Erbe. Vi bor under hela veckan på Hotel Marco Polo ***, som är ett charmigt hotell beläget centralt mitt i gamla stan.

Tisdagen den 13 juni

Vi lämnar hotellet på förmiddagen och åker till vingården Masi i byn Gargagnano. Masi grundades redan 1790 och har varit i familjen Boscainis ägo sedan sju generationer. En utmärkt producent av b.l.a Amarone och Valpolicella. Vi äter en god lunch på Cavour i byn Dossobuono. På eftermiddagen åker vi till Tommasi, där vi b.l.a skall få prova toppvinet Ca´Florian som bara görs under riktigt bra år. Kvällen fri i Verona.

Onsdagen den 14 juni

Idag skall vi fokusera på vita viner på Garganega-druvan i distriktet Soave som ligger strax öster om Verona. Vi inleder med ett besök hos den stora mästaren Pieropan som har ett mycket gott anseende. Vi provar här ett koppel av toppviner med La Rocca som avslutning. Vi äter en god lunch i byn. På eftermiddagen besöker vi Gini som är ett vinhus som lyft Soave-distriktet till nya höjder. På kvällen äter vi en god middag tillsammans på Bottega del Vino.

Torsdagen den 15 juni

Vi inleder dagen med ett mycket fint besök hos Allegrini på deras fina vingård Palazzo della Torre där vi även äter en god lunch och provar deras viner därtill. En fantastisk firma med toppvinet La Poja som sin stora stolthet. På eftermiddagen besöker vi Bertani som främst gjort sig kända för sina lagringsdugliga viner. Kvällen fri i Verona.

Fredagen den 16 juni

En helt fri dag i underbara Verona där man har en fantastisk shopping och många sevärdheter. Vi samlas 13:00 för en bättre lunch på Trattoria Al Pompere. Sen laddar vi inför kvällens opera som startar 20:45. Verdi´s Aida. Runt arenan finns massor av trattorior där man kan ta något lätt att äta eller bara njuta av en Aperol spritz. Vi har bättre platser och det är långbyxor och skjorta som gäller för herrarna. Operan i Verona firar 100-års-jubileum och jag kan lova er en fantastisk afton.

Lördagen den 17 juni

En lugn och ledig förmiddag. 11:00 åker vi till flygplatsen och vårt flyg lyfter 14:05 till Frankfurt för mellanlandning. Vi landar på respektive destination 18:30.

Pris: 29.000:- (enkelrumstillägg 3.500:-)

I priset ingår: Flyg till Verona, buss på plats, fem nätter på hotell inkl. frukost, samtliga angivna vinbesök och restauranger inklusive goda viner, guidad tur med svensktalande guide, Silver-kategori biljetter till operan Aida.