Verona – 2024

Verona – vin, mat och opera
10 – 15 juni

Måndagen den 10 juni

Vi flyger 08:00 direkt till Bologna, där vi landar 10:05. (Arlanda 06:00 via Köpenhamn till Bologna) Vår buss hämtar upp oss och vi åker ca. 2 timmar norrut till Verona. Vi inleder med en god lunch på Ristorante Maffei. Vi checkar in på Hotel San Luca *** som är ett charmigt hotell beläget centralt 200 meter från Piazza Brá. På eftermiddagen 17:00 får vi en sightseeingtur med svenska Ingrid i denna underbara stad. På kvällen äter vi en god middag på Ristorante Caffe Dante vid Piazza Erbe.

Tisdagen den 11 juni

Vi lämnar hotellet på 09:30 på förmiddagen och åker till vingården Masi i byn Gargagnano. Masi grundades redan 1790 och har varit i familjen Boscainis ägo sedan sju generationer. En utmärkt producent av b.l.a Amarone och Valpolicella. Vi äter en god lunch på Enoteca della Valpolicella i byn Fumane. På eftermiddagen åker vi till Tommasi, där vi b.l.a skall få prova toppvinet Ca´Florian som bara görs under riktigt bra år. Kvällen fri i Verona.

Onsdagen den 12 juni

Vi lämnar hotellet 09:30. Idag skall vi fokusera på vita viner på Garganega-druvan i distriktet Soave som ligger strax öster om Verona. Vi inleder med ett besök hos den stora mästaren Pieropan som har ett mycket gott anseende. Vi provar här ett koppel av toppviner med La Rocca som avslutning. Vi äter en god lunch i byn på Locanda Ai Capitelli. På eftermiddagen besöker vi Gini som är ett vinhus som lyft Soave-distriktet till nya höjder. På kvällen äter vi en god middag tillsammans på Locanda 4 Cuochi.

Torsdagen den 13 juni

Vi lämnar hotellet 09:30. Vi inleder dagen med ett mycket fint besök hos Allegrini på deras fina vingård Villa della Torre. Vi åker upp till deras välkända odlingar La Grola och La Poja. Ta gärna på bra skor denna dag, då vi skall promenera upp till vinrankorna. Vi får därefter en provning med efterföljande god lunch. Detta VIP-besök är slut vid 15-tiden och vi lämnar goda och glada. Kvällen fri i Verona.

Fredagen den 14 juni

En helt fri dag i underbara Verona där man har en fantastisk shopping och många sevärdheter. Vi samlas 13:00 för en bättre lunch på Trattoria Al Pompere. Sen laddar vi inför kvällens opera som startar 21:30. Verdi´s Aida. Runt arenan finns massor av trattorior där man kan ta något lätt att äta eller bara njuta av en Aperol spritz. Vi har bättre platser och det är långbyxor och skjorta som gäller för herrarna.

Lördagen den 15 juni

En lugn och ledig förmiddag samt lunch på egen hand. 14:00 åker vi till flygplatsen i Bologna och vårt flyg lyfter 18:35. (Arlanda 18:35 via Köpenhamn och landar 00:20) Vi landar på Kastrup 20:35.

Pris: 35.000:- (enkelrumstillägg 4.000:-)

I priset ingår: Flyg till Bologna med SAS, buss på plats, fem nätter på hotell inkl. frukost, samtliga angivna vinbesök och restauranger inklusive goda viner, guidad tur med svensktalande guide, Silver-kategori biljetter till operan Turandot.