Mina tjänster

Vinprovningar

Varför inte inleda ett representationstillfälle med ett kåseri om vin eller en liten provning som då fungerar som en perfekt aperétif före maten. Det sätter garanterat guldkant på tillställningen.

Ett vanligt upplägg är att jag kåserar med hjälp av ett bildspel om ett utvalt tema. Det kan vara allmänt om vin, världens trender, ett land, distrikt, druvsort. Ja det finns oändligt med tema och jag anpassar nivån efter gästerna.

Vanligtvis provar man ett antal viner. Ibland bara ett glas mousserande i handen även om att prova fyra viner är vanligast. Beroende på plats, antal och tillfälle så varierar priset. Hör gärna av er för ett förslag på upplägg eller kostnadsförslag.

Toscana
Rioja och San Sebastian

Vinkurser och vinutbildningar

Tidigare höll jag kurser på Medborgarskolan tre kvällar i veckan i olika nivåer. Efter 14 år så kände jag för ett uppehåll. Idag har jag regelbundna vinkvällar här i Helsingborg där jag främst samarbetar med Gastro och Sillen & Makrillen. Det är krogarna som själv tar emot bokningarna.

En vanlig kväll kan se ut på följande sätt: Jag inleder med ett lättsamt kåseri om kvällens ämne. Vi testar därefter fyra utvalda viner. Därefter serveras en måltid med mer vin i glasen. Vid dessa tillfällen brukar det komma mellan 30-80 personer beroende på tema och tidpunkt.

Personlig rådgivning om vin och mat

Behöver du hjälp med att sätta ihop en vinlista till din restaurang? Eller mat- och vintips till ett evenemang? Kanske är du på gång att bli importör och vill ha synpunkter på dina produkter?