Mina vinböcker

Provsmakning i Toscana

Provsmakning i Toscana

Provsmakning i Toscana Min tredje bok i serien Provsmakning handlar om Toscana. När jag i början av åttiotalet började prova vin var jag måttligt imponerad av vinerna från Toscana. De kändes uttorkade och saknade frukt. Men som ni säkert märkt har det skett en radikal förändring de senaste decennierna. Det uråldriga klassificeringssystemet har moderniserats och vinerna håller idag världsklass. I denna bok presenterar jag de vingårdar som jag anser vara de bästa i området. Som vanligt är boken fullmatad med Göran Stenbergs vackra bilder. Boken kom ut 2010.

Provsmakning i Sydafrika

Provsmakning i Sydafrika

Boken lanserades lagom till bokmässan i Göteborg i slutet av september 2003. Samma team gjorde boken tillsammans och denna bok har varit till stor hjälp när jag arrangerat resor till detta spännande land. Det har sammanlagt blivit 17 resor till Kapsten och vindistrikten runt om kring. Även denna bok är ett personligt urval om vad jag anser vara bäst i Sydafrika även om det här har ändrats mycket under de senaste åren. I februari 2005 fick boken priset av Gourmand World Cookbook Award som Best Book in the world on New World Wines.

Provsmakning i Alsace

Provsmakning i Alsace

Boken har i stort sett sålt slut på den första upplagan av 10.000 böcker. Boken är ingen komplett guide över området utan ett personligt urval av de vinproducenter och krögare jag mött under mina 60 resor i distriktet.

Portugal

Portugalboken

Jag fick ett uppdrag av branschorganisationen ViniPortugal tillsammans med Bistro Reklambyrå. Här var även Göran Stenberg medverkande med sina fina bilder. Boken var ett beställningsjobb där vi under fem resor besökte samtliga distrikt i Portugal.