Verona – 2025

Verona – vin, mat och opera
9 – 14 juni

Måndagen den 9 juni

Vi flyger 07:50 direkt med SAS till Venedig. Vi landar 09:55 och vår buss hämtar upp oss och vi åker de 13 milen till Verona och checkar in på hotellet. Vi bor under hela veckan på Hotel San Luca  www.sanlucahotel.com som är ett charmigt och nyrenoverat hotell beläget centralt mitt i gamla stan, nära Piazza Brà. På eftermiddagen 17:30 får vi en sightseeingtur med vår lokala guide i denna underbara stad. På kvällen äter vi en god middag på Ristorante Tre Marchetti alldeles bredvid Arena di Verona.

Tisdagen den 10 juni

Vi lämnar hotellet på 09:15 på förmiddagen och åker till vingården Serego Alighieri som ägs av Masi i byn Gargagnago. Masi grundades redan 1790 och har varit i familjen Boscainis ägo sedan sju generationer. En utmärkt producent och här besöker vi vinfälten, källaren och avslutar med en provning på Valpolicella, Ripasso, Amarone della Valpolicella samt Recioto della Valpolicella. Vi äter en god lunch på Enoteca della Valpolicella i byn Fumane. På eftermiddagen åker vi till Tommasi, där det blir ett kort källarbesök och vi fokuserar på provningen från det vita vinet Lugana från Garda-sjön till Amarone della Valpolicella. Tillbaka till vårt hotell och kvällen fri i Verona.

Onsdagen den 11 juni

Vi lämnar hotellet 09:15. Idag skall vi fokusera på vita viner på Garganega-druvan i distriktet Soave som ligger strax öster om Verona. Vi inleder med ett besök hos den stora mästaren Pieropan som har ett mycket gott anseende. Deras nya, imponerande vingård öppnades upp för tre år sedan. Vi provar här ett koppel av toppviner med La Rocca som avslutning. Vi äter en god lunch i byn på Locanda Ai Capitelli. På eftermiddagen besöker vi Gini som är ett vinhus som lyft Soave-distriktet till nya höjder. På kvällen 19:30 äter vi en god middag tillsammans på Locanda 4 Cuochi.

Torsdagen den 12 juni

Vi lämnar hotellet 09:15. Vi inleder dagen med ett mycket fint besök hos Marilisa Allegrini på hennes fina vingård Villa della Torre. Vi börjar med att titta på vinrankorna runt egendomen. Vi får därefter en provning av ett koppel av viner från Veneto. Det har skett lite ägarskiften och idag är det Marilisa Allegrini som tagit över Villa della Torre. Marilisa har tidigare varit mer fokuserad på familjens egendomar i Toscana. Vi kommer att njuta av hennes storstilade viner från Toscana till den goda lunchen. Det blir allt från Brunello di Montalcino till viner från Bolgheri. Detta VIP-besök är slut vid 15-tiden och vi lämnar goda och glada. Kvällen fri i Verona.

Fredagen den 13 juni

En helt fri dag i underbara Verona där man har en fantastisk shopping och många sevärdheter. Vi samlas 13:00 för en bättre lunch på Trattoria Al Pompiere. Sen laddar vi inför kvällens opera som startar 21:30. Verdi´s Nabucco med b.l.a Fångarnas kör. Runt arenan finns massor av trattorior där man kan ta något lätt att äta eller bara njuta av en Aperol spritz. Vi har bättre platser och det är långbyxor och skjorta som gäller för herrarna.

Lördagen den 14 juni

En lugn och ledig förmiddag och lunch i Verona på egen hand. På eftermiddagen 14:30 åker vi till flygplatsen i Bologna och vårt flyg lyfter 18:35. Resan till flygplatsen är beräknad till två timmar. Vi landar på respektive destination 20:35.

Pris: 35.000:- (enkelrumstillägg 3.500:-)

I priset ingår: Flyg till Venedig, buss på plats, fem nätter på hotell inkl. frukost, samtliga angivna vinbesök och restauranger inklusive goda viner, guidad tur med svensktalande guide, Silver-kategori biljetter till operan Nabucco