Sydafrika

Waterfron med Table mountain

Mat-, vin- & kulturresa till Sydafrika

RESAN ÄR FULLBOKAD!

18 februari  – 4 mars 2018 

Söndagen den 18 februari

Vi flyger ut från respektive destination på eftermiddagen via München till Cape Town. Planet lyfter på kvällen från München 19:05

Måndagen den 19 februari

Vi landar i Cape Town 07:35. Bussen med vår guide Richard Hilton hämtar upp oss och vi börjar med en sightseeing i Cape Town. Vi tar linbanan upp på Taffelberget som erbjuder en fantastisk vy över Kapstaden. Om inte linbanan går, åker vi upp på Signal Hill istället. Vi äter en god lunch på Den Anker inne i Waterfront. Här njuter vi av en god tre-rätters meny med en sval Sauvignon Blanc därtill. Efter lunchen checkar in på The Cape Milner Hotel (www.capemilner.com) Här bor vi under de sex första nätterna. Hotellet ligger mellan Table Mountain och Waterfront med gångavstånd till Long Street där ni finner pulsen. Tar man taxi till Waterfront brukar det kosta 50-60:-På kvällen hämtar vår buss upp oss och vi åker ner till Camps Bay där vi tar en drink på Bay Hotel och deras bar Sandy B. I Camps Bay ligger en av mina favoritkrogar och vi äter en trevlig middag på The Bungalow. Eftersom vi sitter ute vid havet så blir det en fisk- och skaldjursinspirerande middag med passande viner därtill.

Tisdagen den 20 februari

9.00 åker vi från hotellet på en heldagstur till Godahoppsudden och Cape Point, där Atlantens kalla vatten möter Indiska Oceanens varma vatten. Vi äter en tre-rätters lunch på fiskrestaurangen Black Marlin med utsikt över False Bay. Vi blir bjudna på grillad bläckfisk, ½ crayfish och räkor med citronsmör och som avslutning vaniljglass med säsongens bär. Till denna lunch njuter vi av en härlig chardonnay. Vi besöker även Boulder´s Beach där Jackass penguines lever. Ta med badkläder, för vi stannar på stranden ett par timmar. Vi åker tillbaka till Cape Town och kvällen är fri.

Onsdagen den 21 februari

9:15 lämnar vi hotellet. På förmiddagen besöker vi vingårdarna i Constantia, som är det äldsta distriktet i Sydafrika. Området är välbesökt, mycket på grund av sin fina gastronomi. Vi börjar med ett besök på Klein Constantia med sitt världsberömda söta vin Vin de Constance. Man producerar även vanliga bordsviner av hög kvalitet, men det är det söta vinet som folk vallfärdar för. Därefter åker vi till granngården Buitenverwachting som är kända för sin högklassiga Chardonnay och framförallt deras Bordeauxblend Christine. Vi äter en god lunch på restaurangen La Colombe som ligger på egendomen Silver Mist. Kvällen fri.

Torsdagen den 22 februari

Vi inleder dagen med ett besök på Groote Schuur Hospital där Dr. Christiaan Barnard genomförde den första hjärttransplantationen . En tur som tar ca. 2 timmar. Annars är det en fri dag. Kanske golfspel, shopping i Waterfront eller slappa på någon av stränderna Clifton eller Camps Bay. Richard har massvis med förslag och hjälper till med önskade bokningar. På kvällen samlas vi åter och vi äter en härlig skaldjursinspirerad middag på Baia Seafood nere i Waterfront. Här blir det ett batteri av de läckraste, grillade skaldjur ni kan tänka er.

Fredagen den 23 februari

9.00 åker vi från hotellet. Vi tar denna dag hjälp av en ny guide som guidar oss i Kirstenbosch Botanic Garden. Vi åker in till Waterfront vid 11:30-tiden och äter lunch på egen hand. På eftermiddagen ca.13:00 åker vi ut med båt till Robben Island, den gamla fängelseön där Nelson Mandela satt fången i många år. En tur med andra turister och en engelsk talande guide. Turen tar ca.3,5 timmar. 16:30 tar bussen oss tillbaks till vårt hotell. Kvällen fri i Cape Town.

Lördagen den 24 februari

9.00 checkar vi ut från vårt hotell i Cape Town och kör upp till Stellenbosch. På förmiddagen besöker vi Rust En Vrede, Ernie Els och Hidden Valley. Vi äter lunch på vingården Hidden Valley´s krog Overture som är en av de vackraste i Stellenbosch. Kökschefen har satt ihop en meny på tre rätter.Vi checkar in på Spier Hotel i Stellenbosch, där vi bor de nästkommande fem nätterna. 19.30 på kvällen åker vi Jordans för att avnjuta en fin middag tillsammans.

Söndagen den 25 februari

En helt fri dag där Richard och jag har flera förslag. Han har b.l.a förbokat en golfbana, för den som önskar spela en runda.

Måndagen den 26 februari

Vi kör från hotellet 9.30 och börjar dagen med en provning på Hartenberg som bland annat gör ett av distriktets bästa Shiraz viner. Deras trevlige vinmakare Carl Schultz guidar oss och tar oss med ut på vinfälten där han berättar om varje jordmån och druvsorts egenskaper. Man serverar en lättsam lunch på vingården tillsammans med deras viner. På eftermiddagen är det fritt för egna aktiviteter som att besöka Stellenbosch stad, spela golf eller slappa vid poolen. På kvällen äter vi en bättre middag på vingården Waterkloof som ligger i Somerset West

Tisdagen den 27 februari

9.30 åker vi från hotellet. Vi börjar med ett besök på Rustenberg som är en av de vackraste och bästa gårdarna i Sydafrika.. Vi får även en provning på Delaire där vi äter en lunch på en av de hetaste och vackraste krogarna i Sydafrika: Delaire Graff. Gården ägs av juveleraren Graff som inte sparat på krutet när han byggde upp denna nya restaurang med tillhörande vingård. Eftermiddagen och kvällen är fri.

Onsdagen den 28 februari

9.00 på förmiddagen åker vi till Franschhoek där ni får möjlighet att strosa runt och kolla in deras fina butiker och caféer. Vi besöker vingården Boekenhoutskloof som tillhör den verkliga toppen i Sydafrika . Ingen vingård i Sydafrika har fått så många fem-stjärniga viner i Platterguiden som denna gård. Vi har bokat bord på en av de trevligaste krogarna La Petit Ferme.  Vi återvänder till vårt hotell och kopplar av. På kvällen äter vi en tre-rätters meny på Tokara där vi provar Richard Hilton´s viner till vår meny.

Torsdagen den 1 mars

Vi checkar ut från vårt hotell 07:30 och vår buss hämtar upp oss för att ta oss till flygplatsen. Vi flyger 09:40 direkt till Hoedspruit, där vi landar 12:20. Vi blir upphämtade på flygplatsen och åker till Tsukudu Game Reserve www.tshukudulodge.co.za som är en del av Greater Kruger Park. Vi åker i mini-bussar i ca. ½ timme. Incheckning och på eftermiddagen blir det vårt första game drive. Vi kör ut bland Afrikas vilda djur i öppna bilar, typ Landrovers. Vår guide är specialist på områdets fauna och flora. Vår lodge ligger i ett område, där det finns ”Big 5” lejon, leopard, noshörning, buffel och elefant. Efter några timmar när solen gått ner återvänder vi till vår lodge och det serveras middag under Afrikas stjärnfyllda himmel. ( Drycker betalas av var och en under dessa två dygn). Under de 27 år som man varit igång har man aldrig varit med om något fall av malaria.

Fredagen den 2 mars

Väckning i gryningen klockan 6.00!. Efter en kopp kaffe eller The är det dags för en morgon promenad med vår ranger ut bland de vilda djuren. Denna vandring blir tillsammans med en lejonunge. Efter frukost blir det en game drive, då djuren är mest aktiva. Efter ett par timmar återvänder vi och njuter av en stor brunch. Tid för lite avkoppling och efter lite high tea är det dags för kvällssafari. Middag på kvällen. Och jag lovar er att maten här inte går av för hackor.

Lördagen den 3 mars

Frukost och en sista game drive. Utcheckning och transfer 12:30 till Hoedspruits flygplats. Vi flyger till Johannesburg 13.55 och landar 14.55 Vi går till utrikesterminalen och checkar in vårt bagage till Köpenhamn och får våra Boarding Card. Vi har gott om tid innan vi flyger vidare och då kan man passa på att få tillbaka skatten på de prylar man köpt på sig. 14 % återbetalas mot uppvisande av sakerna. Vidare 19.40 från Johannesburg mot Europa och flygplatsen i Frankfurt.

Söndagen den 4 mars

Vi landar i Frankfurt 05.25 och flyger vidare till Kastrup/Landvetter/Arlanda 08.15 och landar 09:40

Priset på resan är 44.000:- (Enkelrumstillägg 8.000:-)

Vilket inkluderar: Samtliga flyg, transfers på plats, 12 nätter/del i dubbelrum safari, proffsiga guider, entréer, samtliga angivna måltider med rikligt med goda drycker samt min vägledning