Hemma från semestern på Skiathos

Jag som älskar sol och värme brukar inte klaga. Men när jag och Lis flög hem från Skiathos i Grekland igår så visade termometern på osannolika 44 grader och det är värmerekord sedan 1986 på denna fina ö. Veckan har varit mycket bra med underbara bad och god grekisk mat. I värmen satt det väldigt fint med en Grekisk sallad och den stekta osten saganaki som sköljdes ner med den lokala ölen Mythos eller ett gott glas rosé. De röda vinerna är inte dumma men dessa stod placerade på hyllor i den 30 gradiga värmen. På de krogar man hade ishink kunde vi njuta av rött annars blev det mest vitt och rosé.

Skiathos är en ö som tagit emot turister sedan 1983. Säsongen är väldigt kort med fyra månaders turistsäsong innan allting dör ut totalt. Så alla på ön ligger i som iglar för att dra in pengar. Att Grekland infinner sig i en djup ekonomisk kris är inte nytt. Men hur skall landet fungera när man i bästa fall får ett handskrivet kvitto när man skall betala. Ofta får man bara en summa taget ur luften att betala.

Vi tog ett par trevliga båtturer. Skiathos och grannön Skopelos är starkt förknippat med filmen Mamma Mia och vi fick på heldagsturen uppleva många av inspelningsplatserna med musiken dånande ur högtalarna så att det till slut blev lite för mycket av det goda. Även öturen med nedslag på magiska stränder som endast kan nås med båt var en fin upplevelse. Staden Skiathos har ett rikt utbud av krogar och drinkställen och vi blev inte besvikna någon gång. Och sen är ju grekerna så otroligt trevliga!

Nu fortsätter semestern på hemmaplan. Det verkar inte som att vädret skall bättra sig så det kommer att bli väldigt mycket padelspel samt lite mail korrespondens med vinproducenter, krogar och hotell inför kommande vinresor. Det är alltid lite små detaljer som måste finslipas.

På torsdag skall jag och Lis åka ner till Malmö och äta en bättre middag med vännerna Tomas & Margaretha Nilsson då vi skall gästa tvåstjärniga krogen Vollmers. Restaurangen toppar b.l.a DI:s lista över Sveriges bästa krogar och det skall bli oerhört intressant att se hur man förändrats sedan jag besökte krogen för ett par år sedan då man hade en stjärna. Många positiva röster säger att Vollmers har potentialen att bli landets första trestjärniga krog. Rapport kommer till helgen på denna sida.

Ha nu en riktigt fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.