Ny hemsida och hemma från Maldiverna

Maldiverna

Maldiverna.. bara jag tar på namnet så känns det helt overkligt. Något som man bara drömmer om och en plats som jag aldrig kommer att få uppleva.

Man har sett massor av bilder, filmer och dokumentärer om detta paradis med kritvita stränder och ett liv under vattenytan som saknar motstycke.

Nu är det som en dröm som gått i uppfyllelse att jag fått möjlighet att få komma hit. Vissa belackare har sagt att jag inte kommer att stå ut eftersom man går runt ön på tio minuter och det händer ingenting här?!

Så totalt fel folk kan ha och hade möjligheten funnits att utöka vistelsen med ännu en vecka.. hade detta varit mitt livs enklaste beslut. Jag hade stannat.

Med hjälp av Tour Pacific har jag och Lis fått uppleva en helt fantastisk paketresa till Centara Grand Resort och här följer en liten reseberättelse över hur underbart det varit.

Den 12e december flög vi bekvämt med Quatar Airways från Köpenhamn till Doha. En flygning som tog sex timmar. Vi fick sedan halvspringa till nästa Gate för att hinna med nästa flyg till Male på Maldiverna. Denna flight tog fyra timmar.

Vi möttes av 27 graders värme och en representant som tog oss till den lilla inrikeshallen för att hjälpa till med nästa incheckning.

Vi hann med en liten frukost innan nästa flyg på 25 minuter tog oss närmare slutmålet. Vi åkte sedan båt i ytterligare 25 minuter innan vi anlände till paradisön Centara Grand.

Vi bor under sju dygn i en fin strandvilla. På ön som man går runt på en kvart finns det Spa, sportcenter där man får låna kajaker, cykelbåtar eller snorkelutrustning.

Vi har blivit uppgraderade till ”The Club” vilket inkluderar entré till deras gastronomiska avdelning där det varje kväll serveras en utsökt femrätters meny.

I övrigt finns det Thai-, Italiensk- och en bufférestaurang. Man äter var man vill i detta All inklusive paket. Drycken ingår även och det finns ett par barer med ett brett sortiment av internationella cocktails och andra spritdrycker om man så önskar.

Vinlistorna inrymmer ett 20-tal viner av godkänd kvalitet.

Man bara beställer och njuter hela tiden och på ”The Club” nivå erbjöds vi även två helflaskor valfri sprit att ha på rummet i den redan välfyllda minibaren!? Hur mycket hinner man dricka egentligen? Och vi avböjde detta erbjudande eftersom vi föredrar ett glas i någon av de fina barerna.

Vänligheten och proffsigheten är ett signum på ön och samtliga i personalen är oerhört pålästa och kan svara på vilka frågor som helst. Hela tiden med ett brett och glatt leende. Något man inte är bortskämd med i dessa tider.

När man på morgonen går ner för att doppa tårna i det 28 gradiga vattnet kommer en liten grupp av små revhajar simmande… och vad är det för speciellt med det?..Jag imponeras!

Det ingår i vårt paket en halvtimmes massage varje dag på Spa-avdelningen och det är proffs som masserar. Lis tog även en lyxig ansiktsbehandling en dag som gjorde ännu vackrare.

Själv återupptog jag min dykning efter tio år och det ingick tre dyk i vårt paket. Väldigt proffsiga instruktörer var behjälpliga med tips och tyckte att jag första skulle utföra en ”refresher” eftersom jag säkert glömt många moment i dykningen.

Och jag tackar särskilt för denna uppmaning som gjorde att jag kände mig väldigt mycket tryggare i vattnet.

Jag dök varje dag på ett djup av 18 meter. Vi simmade bland hajar, sköldpaddor, rockor, muränor, miljontals färgsprakande korallfiskar där Nemo och hans vänner gjorde stort intryck på mig.

Det finns 300 i personal på denna lilla ö som skall se till att du mår som bäst här! Och det lyckas man med..

En dag åkte vi på en snorkeltur i fyra timmar för att hitta valhaj, som lär finnas i denna del av Maldiverna. Man tog ner förhoppningarna något och gav oss chansen 50/50 att vi skulle stöta på denna havets gigant.

Vi var inte ensamma på denna jakt efter valhaj utan ett koppel av båtar i olika storlekar följdes åt till den plats där dessa valhajar såg senast.

Efter en timme till havs skiner hela besättningen upp.. – Det finns valhaj där borta och gör er beredda med snorkel och simfötter!

Jag var bland de första att dyka ifrån båten och strax under mig kom denna 10 meters haj simmande.. Jag följde den i säkert fem minuter innan den försvann ner i djupet.

Upp på båten och samtliga ombord var som Piff & Puff på Julafton med att berätta vad man precis upplevt.

Efter en kvart syntes valhajen till igen på femmeters djup och vips så låg jag i det turkosa vattnet och följde valhajen i ytterligare tio minuter. Vilken upplevelse!

Redan nu kommer jag att sätta igång och spara… för jag vill hit igen nästa år.

Hemma igen och nu startar uppladdningen inför en trevlig Julhelg med familjen.

Den 23e blir det en traditionell middag med familjen och julafton firar vi hos min syster.

Jag vill passa på och önska er alla en riktigt God Jul

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.