På väg till Ribera del Duero och Madrid i veckan..

Provning med Lars Alexandersson på Bodegas Aalto under hösten 2016 då vi fick prova deras utsökta 2014

Förra veckan var väldigt hektisk med många aktiviteter. I måndags och tisdags gästade jag, Lis och dottern Frida det helt makalösa Sankt Jörgens Park – Spa på Hisingen i Göteborg. Vännerna Hasse ”Bula” Andersson och hans Kia hade fixat ett urfint rum till oss vi trivdes som Fisken…. med deras utsökta aktiviteter av högsta klass.

I onsdags hade vi Champions-League kväll hemma hos mig och det provades, smackades och sörplades av helt utsökta viner av ”Semi-final kvalitet”..
Det provades:
2011 Kapcsandy Family Winery – Estate Cuvée Napa Valley
2006 Messorio Le Macchiole Bolgheri Toscana
2009 Five Shooter Sine Qua Non Santa Barbara
2005 Chateau L´Angelus Premier Grand Cru Classé St.-Emilion Bordeaux
2008 Darius II Napa Valley
2003 Pavillon Rouge Du Chateau Margaux Bordeaux

Efter tennisspel i helgen på Wilson tennis Camp och lite trädgårdsarbete laddar jag batterierna inför vårens sista gruppresa. Vi kommer att flyga väldigt tidigt på måndag morgon via Amsterdam till Madrid. Där väntar min vän Lars Alexandersson och en buss med chaufför. Vi kör norrut mot Valladolid där vi bor fram till torsdag. På vägen dit stannar vi till i Segovia för en spädgris med goda viner därtill.

I veckan blir det fina vingårdsbesök på bodegorna Mauro, Aalto, Abadia Retuerta, Éxzito, Viña Sastre samt Pago de Carraovejas. Valladolid könns idag som ”mitt andra hem” och tillsammans med Lars skall vi guida runt mina gäster till de bästa vattenhålen med utsökt tapas och goda viner.

På torsdag åker vi ner till Madrid för två nätter på ett fint hotell. Här blir det sightseeing till fots samt ännu mer god mat på b.l.a TenConTen. Jag får avlägga en rapport när jag kommer hem på lördag.

I veckan mailade jag ut till mitt nätverk om min nästa planerade resa till Champagne i april nästa år och jag fick direkt 20!! bokningar.

Ha en riktigt fin vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.