Semester med konsert, Båstad tennis, padel och trevliga middagar

Trevliga viner på min födelsedag fredagen den 14 juli

I fredags fyllde jag 56 år och vi hade bjudit hem några vänner till en trevlig sittning. Inte får att fira min födelsedag utan för att bara träffas, äta gott och njuta av underbara viner. När jag skulle välja vin till menyn i min ”vinkällare” så var där några riktigt trevliga buteljer som jag var sugen på. Många tänker tyvärr att så dyra flaskor kan man inte korka upp!?  Antingen bjuder jag dessa fina vänner på några dyrgripar eftersom jag vet att dom verkligen uppskattar detta. Eller så säljer jag rariteterna på auktion och får in en bra slant. Och för dessa pengar skulle jag ändå direkt köpt nya viner. Det slutade med att buteljerna korkades upp ( se bifogad bild) och vi hade en trevlig kväll. På onsdag dyker fler goda vänner upp på en middag och jag tänker då göra likadant.

I fredags dök också sonen Markus upp från Stockholm. Han stannar hemma i tre veckor och det är så trevligt. Han är lika biten som jag i padel tennis och det är uppbokat banor idag söndag, imorgon måndag samt tisdag. Sen skall Markus arbeta uppe i Båstad ett par dagar då företaget Verdana Fond & försäkring som han arbetar för har lite event.

Själv kommer det garanterat bli ett par dagar uppe i Båstad med fin tennis, även om jag tycker startfältet verkligen saknar profiler. Men Båstad och tennisen har alltid varit en av årets höjdpunkter för mig. Det var här jag startade min karriär efter avslutad restaurangskola 1978. Jag arbetade som kypare på Hotel Skansen den sommaren. På den tiden drack jag ingen alkohol alls utan var en spik nykter sjuttonåring en hel sommar då många överförfriskade kompisar gästade mig under party veckorna. Men jag satt hela dagarna och tittade på fina matcher då fri-kort ingick i lönen och jag fick se Björn Borg som slutsegrare i turneringen.

Igår var vädret toppen här och jag, Sjöstrand, Klacke och sonen låg på bryggan nere på Pålsjöbaden hela eftermiddagen och njöt av sol samt underbara dopp i ett kristallklart Öresund.

I veckan som kommer blir det padel, Båstad, middagar och annat trevligt. Idag (läs söndag) är det konsert på Sofiero Slott då Norah Jones gästar vår stad. Jag och Lis är hembjudna till Sara & Per Dahlberg på en långlunch som startar klockan två och det blir en lång och trevlig startsträcka innan konserten.

Alla detaljer har nu fallit på plats inför höstens vinresor. Ett par producenter kan plötsligt inte ta emot mig och min grupp eftersom det är mitt i skörden. Men jag har fått klart med likvärdiga vinhus. Min resa till Champagne nästa vår i april blev snabbt fulltecknad och nu sätter jag in ytterligare en resa till Champagne & Paris mellan den 7 – 12 maj 2018. Där har gäster som stått i kö på resa 1 fått plats. Annars är höstens samtliga resor fulltecknade. Jag har bara två platser kvar till Piemonte…. sen har jag inget mer att sälja. Detta gör att jag verkligen kan koppla av på min långa semester fram till den 1 September.

Många har även beställt Sydafrikanska viner från Richard Hilton, Radford/Dale och FMC genom utvaldaviner.com . Jag kan meddela att vinerna nu har landat i Stockholm och kommer att skickas ut till er som beställt i den kommande veckan. Förseningen beror främst på en del ”dåliga betalare” och vi beställde inte skeppningen före pengarna fanns på vårt konto. Vi tar inga risker utan har beställt hem exakt kvantitet av lådor.

Nu hoppas jag på lite fin svensk sommar med strålande solsken!

Ha en fin vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.