Och regnet det bara öser ner….

Det är fullständigt tröstlöst dåligt väder och jag har bara legat på bryggan på Pålsjöbaden EN gång denna sommar och snart är vi inne i augusti månad. Jag är lyckligt lottad som får besöka varmare platser under året, men jag tänker på alla goa ungar och familjer som ser fram emot en svensk sommar med sol & bad.

Herrveckan i Båstad är avklarad och jag var på plats under två dagar. Jag stötte på väldigt många goda vänner, men dessa var inte där för tennisens skull. De var bjudna av SEB, Mercedes, Elite Hotels eller till någon föreläsning som följdes upp av en god lunch och lite VIP-biljetter. Men de flesta sa att tennisen var helt ointressant och jag kan hålla med till viss del. Ett profillöst startfält i kombination med halvhyfsat väder är ingen HIT. Jag skall försöka locka upp min kompis Djokovic till nästa år…

Idag är det måndag i skrivande stund och förmiddagen inleds sedvanligt med en Padel-batalj mellan 10-12. Det blev faktiskt padel-tennis varje dag förra veckan och i lördags vilade jag kroppen med två väldigt trevliga fester.

Ikväll skall jag träffa vännerna Martin Hjärtsjö och Peter Wallin hemma hos Peter. Vi har ett gemensamt intresse för Australiensiska viner. Detta intresse startade när Martin bodde under 17 år i Melbourne och jag hälsade på honom vid flera tillfällen där Peter var med två gånger. Martin har lärt mig mycket genom bilfärderna från Melbourne upp till Adelaide samt rundturer i Victoria runt Melbourne. När vi nu träffas skall vi njuta av tre riktiga ”rysarbuteljer”. Martin har en Henschke ”Hill of Grace”, jag tar med en 1998 Penfolds Grange och Peter 100-poängaren Greenock Creek ”Roenfeld Road”.

Imorgon tisdag är det dags för en träff med Gastronauterna. Vi har ett par träffar per år som vi kallar för ”Hela havet stormar”. Då är ingen värd utan var och en bidrar med en riktigt god butelj. Inga pengar utbetalas från vår klubbkassa utan sparas till en kommande resa i gastronomins tecken. För tre år sedan räckte klubbkassan för 12 personer till en resa till Madrid med besök på de båda tvåstjärniga krogarna Sergi Arola samt San Celoni inklusive alla drycker på vinbarer och i vinbutiken La Vinia. Vi skall denna tisdag vara hemma hos mig och jag hade tänkt att laga till något gott och enkelt. Men vår förnäme matlagare Kalle Bengtsson på Gastro har varit ledig lite för länge och det kliar lite i hans matlagningstarm. Kalle ringde och sa – Jag tar med lite käk! och dyker upp ett par timmar innan…..

Den mycket anspråkslösa menyn (vad Kalle har hemma i kylen) består av: 1. Lite goda aptitretare 2. Krabba från Kullaberg med gurka yoghurt mynta och tomat 3. Piggvar färsk lök norska alger och ostronemulsion 4. Sjötunga sockerärtor bacon och kantareller 5. Tortellini tryffel kalvbräss och parmesan 6. Majskyckling färskpotatis anklever majs och dragonsky 7. Hallon mascarpone och citronvebena  och för detta tar han ut hutlösa 500:- p.p.!! och jag tror att vi kan stå ut med detta.

På onsdag har jag och Lis bjudit hem lite goda vänner. Vi har varit ett gäng på sex gubbar som ett par år gjort en vinresa. Första året Bolgheri i Toscana, förra året Bourgogne och i år var Rhonedalenresan planerad. Tragiskt insjuknade vår motor i gänget Olle Carlsson och Olle gick bort för en dryg månad sedan. Vi kommer att träffas hela gänget med fruar och minnas Olle med en god bit mat och dryck. Självklart kommer Olle´s Eva också.

Eftersom Lis startat ”egen låda” har vi svårt denna sommar att göra några längre semesterresor. Vi har därför valt två en veckors resor till platser vi tidigare aldrig besökt. Först Skiathos i Grekland för en månad sedan och nu på lördag Positano på Amalfikusten i Italien. Vi har hört så ofantligt mycket gott om denna plats som även inkluderar en båtresa över till Capri. Det skall bli så skönt att få en veckas skön värme.

De sista två platserna till Piemonte såldes i förra veckan och nu har jag inget att sälja till hösten. Samtliga resor är nu fulltecknade. Jag har precis lagt upp en extra resa till Champagne & Paris den 7 – 12 maj 2018 eftersom aprilresan snabbt blev fullbokad. Alltså en ”favorit i repris”. Sen har jag klart med San Francisco & Napa Valley i kombination 23 april – 3 maj 2018. Denna resa kommer att läggas ut på denna hemsida i veckan.

Ha en bra vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.