En veckas semester på Amalfikusten och vackra Positano

Det är lördagskväll och vi lämnade hemmet i Helsingborg tidigt i morse för att flyga med 07:00-planet till Neapel. Vi tog sedan smidigt en taxi direkt till vårt hotell här i Positano. Alternativet hade varit buss med byte i Sorrento med allt bök och stök detta kan innebära. Väl framme efter 1 1/2 timmes färd kurrade det i magen av hunger och det blev en härlig lunch med en butelj Fiano di Avellino från Kampanien.

Efter incheckning var det stranden som gällde och vi gick i branta trappor i säkert 15 minuter innan vi var nere på stranden och genomblöta av svett. Här är idag 31 grader och klarblå himmel. Charmen med Positano är de magiska höjderna och vyerna. Sitter man som tränare för en idrottsförening och funderar på var man skall lägga sin försäsongsträning med mycket kondition. Välj Positano! Jag och Lis kommer hem om en vecka med garanterat betydligt starkare benmuskler.

Här skall vi bara koppla av och ha det skönt med massvis med båtturer till Capri, Amalfi och andra utflyktsmål. Redan lunchen vittnade om en väldigt god gastronomisk standard och den vänlige receptionisten gav oss ett par värdefulla tips som enligt honom inte var turistfällor.

Jag har redan på sena eftermiddagen efter en kall Peroni botaniserat i byns välsorterade vinbutik. Priserna var fullständigt skrämmande. Ett vin som i Toscana kostar 80 euro kostade 300 euro här.

Efter fortsatt varierande dåligt väder hemma känns denna val av plats som ett lyckokast.

Ha en bra vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.