Gott nytt år! och nu laddar jag inför min långresa till Singapore, Australien & Nya Zeeland

Australien

På tisdag är det dags för min helt magiska upplevelseresa till Australien och Nya Zeeland. Jag gjorde denna resa för två år sedan i samarbete med Tour Pacific och den gången blev resan en stor succé.

Denna gång har jag lyckats att locka med trettio resenärer och resan har sedan länge varit fulltecknad. Jag har självklart skruvat till programmet en del för att uppnå små förbättringar.

Vi flyger med Singapore Airlines på tisdag och landar i Singapore tidigt på onsdagsmorgon. Vi börjar direkt med en sightseeing som inleds med den botaniska trädgården för att sedan bekanta oss med modern asiatisk arkitektur, tempel och koloniala byggnader från den brittiska epoken.

Vi bor på det lyxiga femstjärniga Conrad Centennial där vi njuter av en god lunch innan vi checkar in. På kvällen är det fritt och det lutar för egen del för en cocktail på läckra Marina Bay Sands Hotel och kanske en chili crab nere vid Boat Quay.

På torsdag har vi en ledig förmidag och lunch innan vi gemensamt besöker Gardens by the Bay, Cloud Forest samt Flower Dome innan vi åker ut till flygplatsen för att på kvällen flyga till Sydney.

Vi bor sedan i Sydney fram till den 10e januari och här kommer vi att uppleva alla sevärdheter som Operahuset, Harbour Bridge, Bondi Beach, China Town, Rocks, båttur från Circular Quay och mycket annat…

Eftersom detta är en gastronomisk vinresa så är många trevliga restauranger inbokade och mina gäster har även på egen hand bokat in cykelturer, någon opera samt trevliga restaurangbesök.

Vi fortsätter sedan vår resa till Adelaide och vindistrikten Barossa Valley och McLaren Vale. Rapport om detta kommer senare.

Australien har blivit ett favoritland för egen del och det långa avståndet dit har skrämt många från att åka dit. Jag vet vad som väntar med underbart klimat med högsommarvärme, god mat, trevliga människor och en helt fantastiskt vacker stad..

Jag glömmer aldrig innan mitt första besök i Sydney.. Alla hade påtalat om stadens förträfflighet och mina förväntningar var skyhöga. Efter bara ett dygn i denna metropol så kan jag erkänna att Sydney var tio gånger bättre än vad alla sagt!!

Nu är jag riktigt laddad inför att få visa mina vänner denna ”favoritstad”

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.