Snart en vecka avverkad på resande fot i Singapore & Sydney..

Australien

Det är söndag morgon här i Sydney i skrivande stund och idag är det en helt fri dag för min grupp. Solen lyser från en klarblå himmel från mitt fönster utöver skyskraporna och efter en god frukost väntar en heldag på klassiska Bondi Beach.

Den första veckan har gått väldigt bra.. även om jag fortfarande är snurrig i skallen med en tidsskillnad på tio timmar.

Vi inledde med häftiga Singapore och bodde lyxigt på Conrad Centennial Hotel. Det blir ett par rundturer med botaniska trädgården, Gardens by the Bay, China Town och andra sevärdheter.

Själv minns jag särskilt drinken uppe ”på båten” Bay Marina Sands. Ett hotell med 2.500 rum som kostat 50 miljader att bygga. Jag hade två gastronomiska utsvävningar på ställen som fått en stjärna i Guide Michelin. Först den franskinspirerade Rhubarb i närheten av China Town. Här bjöds vi på en välkomponerad femrätters med goda franska viner därtill som vit Saint-Joseph från Pierre Gonon, Riesling Grand Cru ”Altenberg de Bergheim” från Marcel Deiss och hundrapoängaren Cornas från Auguste Clape i årgång 2010.

Det verkliga bottennappet och mitt livs äckligaste måltid ägde rum på ”Hill Street Tai Hwa Pork Noodle”. En streetfood restaurang med allt i plast från stolar till bestick och tallrikar. Kön ringlade sig lång och vi stod i kö i 90 minuter för att få en portion uppslevad av fullständigt oätlig sörja på gris och nudlar. det var ingen tröst att portionen kostade 35 Sek. En upplevelse jag aldrig kommer att glömma.. men hur tänker Michelin i detta fall?? Ett stort skämt!

Vidare till Sydney där vi bor centralt bland skyskraporna. Vi har gjort en mycket uppskattad kryssning samt besökt Operahuset. Vi inledde med en magisk skaldjursplatta nere i Darling Harbour på Nicks.. något som alla blev totalt förälskade i. Jag och några vänner åt en avsmakningsmeny på Momofuko. En krog som kommer från New York där jag aldrig lyckats få bord. De 12 rätterna som presenterades i små portioner var lysande. Dessa kreationer slank ner med Sake, pilsner och god Chardonnay från Yarra Valley. Igår åt hela gruppen en bejublad middag på läckra Sydney Cafe. Vacker utsikt över Circular Quay serverades utsökta rätter ackompanjerad av Chardonnay från Yarra Valley och Cabernet Sauvignon från Coonawarra.

Vi har nu två lite lugna dagar framför oss och gruppen har lite ledig tid. Själv är vi några som skall uppsöka de båda stränderna Bondi Beach och med båt till Manly Beach.

På tisdag flyger vi till Adelaide och inleder med ett dygn på naturreservatet Kangaroo Island. Vi tar båt dit och flyger tillbaka till Adelaide där sedan två dagar med vinbesök väntar. Först blir det en dag uppe i Barossa Valley med besök hos Peter Lehmann, Yalumba samt Rockford Estate. På fredag åker vi söderut till McLaren Vale och vingårdarna Wirra Wirra samt d´Arenberg. På kvällen blir det ”resans höjdpunkt” med VIP-besök på Penfold´s där vi får en Master Class med provning på deras bästa viner som RWT, Magill Estate, Bin 707, Grange, det vita Yattarna samt starkvinet Grandfather innan vi avnjuter en finare middag med fler goda Penfoldsviner.

På lördag flyger vi över till Melbourne med sedvanlig sightseeing och middag på Rockpool. Vi är några som skall gå till Heston Blumenthal och hans nya restaurang där jag fixat ”Chefs Table”. Spännande och se vad denna trestjärniga krögare från Fat Duck utanför London hittar på.

På söndag blir det en heldag i Yarra Valley med besök på vingårdarna Yarra Yering samt Yering Station… innan vi laddar för Australian Open på måndagen.

Livet leker när allt går på räls och när man har en härlig grupp med sig

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.