Nu på väg till bränderna i Australien..

Det var oerhört skönt att lämna kylslagna Helsingborg i grått och trist väder i lördagsmorse. Man har blivit helt matt efter den senaste tidens nyhetssändningar där man lagt mycket fokus på bränderna i Australien. Situationen är självklart oerhört allvarlig i Australien även om inte dessa bränder nått storstäderna. Jag har ett par vänner som varit på plats i Sydney under den senaste månaden som meddelat att där är det lugnt.

Men min partner Tour Pacific har gått ut med ett par brev inpå avresan med lite lugnande besked, vilket mina 27 resenärer uppskattat. I Australien är man van vid dessa bränder som drabbar stora arealer årligen. Men de senaste tre månaderna har detta varit värre än på mycket länge. Det enda som kan behöva ändras i vårt program är besöket på Kangaroo Island där en blixt slog ner häromdagen och den enda lyxiga hotellanläggningen på ön brann ner till botten. Skulle man inte få bukt med bränderna så har vi en plan B.

Resan inleddes på ett utmärkt sätt med en skön direktflygning med Singapore Airlines från Köpenhamn till Singapore. Denna gången satt jag väldigt bra och detta är tillsammans med Quatar´s Dream-liner det bästa jag upplevt i flygväg i mitt liv. Deras Business Class var helt fantastisk och till skillnad från för två år sedan då jag gjorde denna resan senast så var uppgraderingen prismässigt inte helt tokig.

Vi inledde med en fin sightseeing efter landning. Singapore Botanic Gardens, Little India, Thian Hock Keng templet samt Merlion Park innan vi checkade in på vårt utsökta hotell Centennial Conrad där vi avnjöt en underbar buffé-lunch. På sena eftermiddagen samlades stora delar av gruppen för att utforska Singapore ytterliga. Första stopp blev en Singapore Sling i The Long Bar på Raffels Hotel. Kön ringlade lång och det var värt att vänta på denna klassiska drink med oskalade jordnötter därtill. Vidare tog vi oss till det 2500 rum stora hotellet Marina Bay Sands för att ta ytterligare en drink. En vidunderlig utsikt och vi var i toppform. Vi var några som beskådade ljusspelet utanför hotellet innan vi tog en båt bort till Clarke Quay för en god skaldjursmiddag med chilli-crab som huvudnummer med ett par flaskor Cloudy Bay Sauvignon Blanc från Marlborough på Nya Zeeland.

I skrivande stund är det måndag morgon här i Singapore. Idag har vi en fin tur till Gardens by the Bay innan vi åket till flygplatsen ikväll för att flyga till Sydney. Vi landar imorgon bitti och då hoppas jag att vi inte märker av allt för mycket av bränderna. Men mina tankar går självfallet främst till alla Australiensare och djuren som blivit drabbade och blivit av med sina hem. Vi är ju ”bara” turister som skall suga ut det bästa av detta underbara land.

På programmet står sightseeing i Sydney, lunch på Nick´s i Darling Harbour, incheckning. Dagen därpå kryssning i hamnen med besök på Sydney Opera House. Några av gästerna har bokat in La Boheme på torsdag medan jag föredrar en bättre måltid på No. 1 i Australien bland restauranger: Quay. Det blir även promenad-tur i The Rocks, Någon flyger upp till Ayers Rock, för egen del ser jag fram emot cykel-sightseeingen Bonza Bike genom Sydney´s stadsdelar. Och självklart blir det mycket god mat med vin på b.l.a Café Sydney.

Om en vecka återkommer jag med rapporter om vad som hänt i Sydney innan vi flyger vidare till Adelaide och om vad som hände med Kangaroo Island.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.