På måndag är det dags för årets sista vinresa och Bordeaux står på programmet

Efter tre veckor på resande fot har det varit alldeles underbart att vara hemma i Helsingborg och slicka såren den gångna veckan. Men det har varit fullt upp med en massa bestyr. Jag gästade i tisdags ”Helsingborgsprofilen Olle Larsson och hans radioprogram där man bjuder in veckans gäst. Programmet handlade mycket om min bakgrund och han ledde in mig på ett ”HIF-spår” då vi pratade mycket fotboll och mitt tidigare engagemang som ledamot under fem år i valberedningen, då mitt kära HIF tog 5 titlar.

I onsdags gästade jag restaurang Årstiderna i Malmö där jag höll i ett föredrag om Bourgogne. Det var lapp på luckan sedan länge med drygt 80 gäster. Kul att gästa en sektion som värdesätter kvalitet på vinerna och där man är beredda på att spendera en slant, för Bourgogne är ganska dyrt om det skall smaka något.

Jag har även spenderat ganska mycket tid på mitt kontor då jag har skickat ut fakturor på anmälningsavgiften för merparten av mina vinresor 2020. Det är främst till resorna Libanon, Dourodalen, Rioja/San Sebastian, Rhonedalen, Ribera del Duero/Madrid och Bordeaux då dessa resor är fulltecknade. På så sätt ser jag vilka som kommer att följa med innan jag lägger ut på min hemsida att respektive resa är fullbokad. Igår damp även det senaste numret av Munskänken ner i vår brevlåda. Där har jag en dryg halvsidesannons i deras resebilaga och nu kan jag mäta hur mycket denna annons ger när den går ut till 30.000 dokumenterat intresserade vinmänniskor.

Vinkvällen i Höganäs i torsdags med tema Bordeaux var som vanligt en succé med väldigt god mat till passande viner. Beträffande Bordeaux så beger jag mig dit på måndag med 30 resenärer. Detta är min sista gruppresa för detta år och efter denna resa sätter jag punkt på ett helt fantastiskt år som jag är så oerhört tacksam över.

Eftersom det är en stor helgdag i Frankrike på fredag så har jag fått kasta om i årets program. Vi inleder med 1 Cru slottet Mouton-Rothschild och vi kommer garanterat att få prova deras uppskriva tre viner från årgång 2018. Vi bor som vanligt på Hotel Majestic i centrala Bordeaux och hotellet har nu graderats upp till fyra stjärnor. På tisdag återvänder vi till Medoc och tre nya slottsbesök på Margaux, Léoville-Poyferré samt Pichon-Baron. På onsdag blir det goda söta viner i Barsac och Sauternes med besök på både Chateau Coutet och Chateau Suduiraut. På torsdag åker vi över till den högra stranden och distrikten Pomerol och St.-Emilion med besök på Petit-Village och Canon-La-Gafféliere. På grund av helgdagen på fredag så har jag bokat tid på uppmärksammade Cité de Vin i Bordeaux.

Som vanligt kommer vi att äta mycket gott. För egen del har jag bokat bord på La Grand Maison – Pierre Gagnaire på onsdag kväll. Denna tvåstjärniga restaurang är alltid väldigt stabil även om den inte håller samma nivå som La Pressoir d´Argent – Gordon Ramsay som dessvärre har stängt denna vecka.

Hoppas du får en fin vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.