En helt fantastisk weekend i Palma och nu väntar Toscana….

Piazza Il Campo i Siena

Nu är det läggdags här i Siena och man är ganska slut efter en dag som började med uppstigning 03:00 och upphämtning 04:00. Sen gick vårt flyg 30 minuter senare från Köpenhamn till Paris och väl inne i planet var vi ytterligare 30 minuter senare. Som vanligt många plan i luftrummet över Paris och denna dag även dimma vilket gjorde att vi cirkulerade ytterligare 15 minuter. Vi landade exakt fem minuter före vårt flyg skulle lyfta till Florens och det blev marschfart genom hela Terminal F på De Gaulle flygplatsen. eftersom vi var drygt 20 gäster med Köpenhamnsflighten som väntade man in oss. Vi kom iväg och blev bara försenade i en dryg halvtimme. Sen saknades ”bara” 7 bagage och då tar strulet vid igen. Efter en god lunch på Osteria de Fonterutoli och efterföljande visning på vingården med ”prestigeprovning” har vi ikväll ätit väldigt gott på Osteria Le Logge. Och nu ser min säng väldigt inbjudande ut. Natti!

Mellan torsdag och söndag var jag och Lis bjudna på Kjell, Karin och Rasmus Jacobsson´s ”charter weekend på Mallorca”. Jag hade mina aningar att det skulle bli helt crazy. Men alla förväntningar uppfylldes med råge. Här kommer en liten rapport om vad som hände under dessa dagar:

När vi landade i torsdags mötte familjen Jacobsson upp i sina reseledarkläder och skötte transfern till Hotel Feliz där vi bodde under tre nätter. Det blev lite ledig tid och vi var ett gäng på åtta personer som tog oss till stranden i Puerto Portals för lite sol och bad samt en bättre lunch på Japanska Tahini. På kvällen var det spansk afton med en fin grillbuffé efter den sedvanliga fördrinken på 1 1/2 timme. På fredagen åkte vi ut med en katamaran för att bada, äta lunch och ha riktigt trevligt. Det började ösregna och höll på så hela eftermiddagen. Som tur var hade vi musikanläggning på vår båt och hitlåtarna kom på rad med allt från ”Inatt Inatt”, ”Femton minuter från Eslöv” med Östen Warnebring, ”Eloise” och andra klassiker. På kvällen åkte vi till Genova och den trevliga köttkrogen Casa Can Pedro. Mitt i middagen blev det musikunderhållning av Göran Rudbo och Ken Wennerholm från Triple & Touch samt medlemmar ur Star for Life. Vilket ös! I lördags var det lite olika aktiviteter och jag valde att spela padeltennis. På kvällen var det galamiddag ett par mil norr om Palma på en Finca och här skulle det bli en helt otrolig överraskning när Orup klev upp på scenen och körde en konsert för oss. Detta var en helg jag aldrig kommer att glömma. Helt otroligt generöst!

Imorgon tisdag tillbringar vi hela dagen i Montalcino och njuter av storstilad Brunello di Montalcino. Först ett besök hos Casanova di Neri där storheter som Tenuta Nuova och Cerratalto kommer att serveras. Därefter Tenuta Col d´Orcia där vi intar en god lunch efter den inledande provningen på 10 viner. På kvällen äter vi middag inne i Siena på Taverna San Giuseppe.

På onsdag åker vi till byn Castelnuovo Berardenga och vingården Félsina. Här blir det även provning på deras olivoljor innan vi äter lunch på vingården och njuter av deras underbara Chianti Classico-viner. Kvällen är fri i Siena och jag har några Ess i rockärmen.

Torsdagen bjuder på två väldigt fina besök i Montepulciano. Först Poliziano och därefter Avignonesi där vi äter en bättre lunch som avslutas med deras fantastiska Vin Santo Occhie de Pernice.

På fredag besöker vi den fina byn San Gimignano. Men vi inleder med ett besök hos Poderi del Paradaiso och ägaren David Cecchi´s prisvärda viner. På kvällen blir det avslutningsmiddag på Ristorante Bagoga.

I skrivande stund är det regnigt och tråkigt väder. Men på onsdag skall vädret svänga om och bli soligt och härligt. Hoppas jag får nytta av mina badbyxor i den fina poolen.

När jag landat på lördag åker jag direkt hem till Klacke & Ullis för en god långlunch.
Sen blir det rast och vila på söndagen

Ha en fin vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.