I veckan väntar en resa till Verona med besök i Valpolicella och Soave

Torkade Corvinadruvor klara för att pressas till underbar Amarone

Påsken är över och nu laddar jag batterierna inför min kommande resa. Jag flyger ikväll (läs måndag) ner till Nice där familjen Carrick möter upp mig på flygplatsen. Jag kommer att sova över hemma hos dem och imorgon bitti startar resan med uppsamling på golfklubben i Mougins.

Det är en grupp på 26 svenskar som är boende nere på Cote d´Azur. Förra året arrangerade jag en bejublad resa med samma grupp upp genom Rhonedalen. Man var så nöjda att man beslutade sig för att köra en ny resa med mig i år med destinationen Verona som mål.

Det är en bra bit att ta sig dit med buss och vi kommer att göra flera stopp på vägen med b.l.a en lunch i byn Voghera halvvägs till Verona. Vi kommer att bo i Verona under fyra nätter. Många trevliga krogar är bokade och vi kommer att besöka både Musella och Allegrini i Valpolicella. Här kommer vi att bekanta oss med vinerna Valpolicella, Ripasso, Amarone samt det söta Recioto Amarone della Valpolicella. På onsdagskväll har vi det lite ledigt och då är jag utbjuden av Francesco Allegrini som gästade mig för en månad sedan under en Winemakers Dinner på Gastro. På torsdag bryter vi av de röda vinerna mot ett besök i byn Soave där man producerar fräscha vita viner på Garganegadruvan. Här har jag bokat upp besök på mina båda favoriter Gini och Pieropan.

Vi kommer att varva våra vinbesök med lite kulturella inslag som en guidad sightseeing till fots med en svensktalande guide samt en tur till Vicenza för att titta på palatset Villa Rotonda vilken är ritad av Palladio.

På lördag drar vi oss tillbaka till Franska Rivieran och jag flyger hem på sena kvällen.

Ha en riktigt fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.