Fortfarande skön semester här i Helsingborg..

I måndags var jag och Lis på konsert i Köpenhamn och såg Robbie Williams inför 47.000 begeistrade danskar och tillresta svenskar. Vi inledde dagen med en väldigt god, tidig kvällsmat på asiatiska  The Market. Ett för mig nytt ställe som jag verkligen kan rekommendera. Man ligger en gata upp från ströget strax efter Illum. Det är samma ägarkonstellation som Café Victor med ett väldigt läckert stuk. Här avnjöt vi ”den lilla” avsmakningsmenyn på 9 små rätter för 395:- dkr. vilket för mig var ytterst prisvärt. Läckra drinkar som start, en god ekig Chardonnay från Russian River i Kalifornien och smakfulla rätter som gjorde att vi kom i perfekt stämning inför konserten.

På bilden ser ni en trevlig laguppställning som besökte Sletten Kro beläget strax efter Humlebaek på väg mot Köpenhamn. Anledningen till denna träff var ett utnyttjande av två presenter för Uffe Wahlström som fyllde 50 år för en herrans massa år sedan.. och Bosse & Lill som gifte sig i Cape Town i februari. Och vad är en trevligare present än att äta en bättre måltid tillsammans. Vi inledde med 2006 Pol Roger Brut från Champagne för ”att sätta ribban”. Vidare en Ramey Chardonnay från Russian River i norra Sonoma i USA. Därefter en 2010 Cote-Rotie från Jamet i Rhonedalen innan vi knöt ihop säcken med en 2009 Chateau Lafaurie-Peyraguey från Sauternes. Vi åt också väldigt gott och det blev soppa på piggvar & hummer, Iberico gris samt Röd gröd med vaniljglass och Crunch. Jag skall i ärlighetens namn erkänna att jag alltid trott att ”Röd gröd med flöde” varit någon typ av gröt.. men det är en blandning av skogsbär.

Det är nästan dagligen padelspel och bastubad vilket gör att jag känner mig välmående.

Igår (läs fredag) var vi fyra grabbar som gav oss ut för att fiska i Öresund. Och vilken fiskelycka! Vi fick upp tre stora makriller och säkert fyrtio torskar där 30 kastades i igen eftersom de var för små. ”Bosses mattor” fick hela fångsten med sig hem och nu blir det säkert fisk på längden och tvären i deras hem i Viken den närmaste tiden.

Idag är det bröllop i Kvisttofta kyrka och kostymen är hämtad från kemtvätten. Det är Madeleine Wahlström som skall gifta sig med sin ”Adde” och jag och Lis känner oss väldigt hedrade att vara bland de inbjudna gästerna.

I veckan som nu kommer har jag ett litet uppdrag på tisdag på det mycket fina Villa Thalassa på sena eftermiddagen. På kvällen kör jag en vinkväll på Pålsjö krog där jag som vanligt grävt djupt i min privata källare med viner som skall matcha en fyrarätters meny.

Förra året bjöd Magnus Alqvist på tre riktiga höjdarviner från Bordeaux; Haut-Brion, Margaux & Mouton-Rothschild från storstilade årgångar som 1989 och 1990. Pelle Wahlström tog över stafettpinnen strax innan sommaren och bjöd på fem helt makalösa viner från Napa Valley från den legendariska årgången 2007: Peter Michael, Blankiet, Colgin, Poetry samt Insignia. Nu på torsdag står Magnus Juhlin som värd och kommer att ta med sig ”det bästa från Italien”. Vi kör kvällen på Drottninggatan 35… och sen är det väl min tur att bjuda till med ett nytt tema.

För en vecka sedan lade jag ut en ny resa till San Francisco och Napa Valley i slutet av april nästa år. Denna resa arrangerade jag senast 2014. Efter vissa påtryckningar kände jag att det var dags igen och till min stora förvåning har det kommit in 25!! bokningar till de 30 platserna på en vecka. Helt fantastiskt!

Nu skall jag snart skynda ner till Pålsjöbaden, raka mig och göra mig fin inför bröllopet.

Ha en bra vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.