Trött på vädret.. Nu drar jag och dottern Frida till Cannes

Fyra kalasviner som vi drack på utsökta restaurangen Drottninggatran 35

Även om solen skymtar fram emellanåt så fortsätter sommaren att vara bedrövlig. Inte ett enda morgon- eller kvällsdopp och vi har bara suttit ute två kvällar på en hel sommar och ätit middag. Häromdagen upplyste dottern Frida mig att hon är ledig i en vecka och att jag hade en massa bonuspoäng på SAS samt att det fanns platser lediga på flyget till Nice nu på söndag och hem på torsdag. Efter att ha fått godkänt från min hårt arbetande hustru så var det bara till att boka. Vi har bokat ett trevligt hotell två gator bakom Hotel Carlton ett stenkast från croisetten. Här bodde jag och Lis för två år sedan och trivdes förträffligt. Det blir alltså en far och dotter resa med sol och bad samt trevliga måltider på kvällarna.

Cannes besökte jag första gången som tågluffare 1978 och jag blev fullständigt förälskad i staden. Det blev därefter säkert 20 resor på raken till Cote d´Azur där jag även bodde på andra orter längs denna underbara kuststräcka. Rivieran har ett oförtjänt rykte om sig att vara svindyrt, men som på alla andra platser gäller det att hitta rätt och här finns många prisvärda pärlor. Men en kväll skall vi slå på lite stort och det är på tisdag då jag och Frida har bord på L´Oasis i Mandelieu-La Napoule. Denna krog besökte jag för säkert 25 år sedan då Louis Outhier basade bland grytorna och då var krogen trestjärnig. Sedan många år drivs krogen av bröderna Raimbault som nu har två stjärnor. Restauranger ligger mycket vackert inrymd i en lummig trädgård. En riktig oas som jag upplevt efter några besök vara på väg upp till trestjärnig nivå. Vi får se?

Annars i veckan som gått har jag haft ett par trevliga vinkvällar med vänner. Först i tisdags då vi var 10 gubbar på Pålsjö krog och jag hade satt ihop fyra olika teman som skulle matcha menyn:

Till hummern blev det: Chardonnay från Kalifornien där Kistler & Morlet drog de längsta stråna.

Råbiffen matchades ihop med tre olika Brunello di Montalcino där Valdicava 2001 imponerade mest

Kalvryggen ledsagades av tre fruktdrivna Australiensare och där var Wirra Wirra Chook Block 2002 outstanding

Till desserten avslutade vi med en storstilad Sauternes: Chateau Guiraud 2001 1er Grand Cru Classé.

Levern vilade sig i onsdags för att vara redo för nya äventyr i torsdags då vi gästade Drottninggatan 35. Denna krog har blivit nästan av ett ”stammis ställe” när jag skall gå ut här i staden. Maten är läckert kreativ med väldigt spännande smaker. Man tar ut svängarna efter säsong och efter en vacklande start har man landat fullständigt rätt med båda fötterna. På bilden ovan kan ni se vilka godsaker som vi njöt av. Inga dåliga grejor och måste jag utropa en segrare får det bli Le Macchiole och deras utsökta Merlot Messorio. Vi avslutade kvällen med en butelj Masseto från Bolgheri. Ett vin som har en enorm status och jämförs ofta med Chateau Petrus om att vara väldens bästa Merlotbaserade vin. Men vi samtliga kring bordet föredrog Le Macchiole som betingar en fjärdedel i pris.

Min axel har fått lite stryk efter för mycket padel och jag har faktiskt vilat i två dagar och nu känns det som att gångjärnet i axeln börjat att rätta till sig igen. Lite vila i Cannes gör susen och sen är jag på gång igen.

Jag nämnde i förra veckans text i Aktuella nyheter att min resa till San Francisco & Napa Valley blivit riktigt bra uppbokad. I dagsläget har jag 28 bokade på de 30 platserna.

Jag har annars i veckan lagt lite energi på att boka upp krogar och vinbesök till min kommande resa till Australien & Nya Zeeland i januari. Det är en fröjd som researrangör att arbeta med dessa båda länder. Man svarar vänligt på studs och på bara ett par dagar är samtliga bokningar helt klara.

Jag orkar inte älta om den vrede jag känner efter veckans händelser i både Spanien och Finland. Man måste gå vidare, fortsätta att resa och inte skrämmas av dessa idioter.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.