Nu väntar två fina veckor i Sydafrika med min grupp….

Waterfron med Table mountain

Det är lördag morgon här i Stellenbosch och det är dagen efter Alex Dale´s 50-års fest på Overture Restaurant på vingården Hidden Valley. Alex flickvän Chrystelle hade anordnat denna överraskningsmiddag med 70 inbjudna gäster och på plats var många vinvänner som jag inte träffat på några år. B.l.a Jordan´s, Bruwer Raats, Clive Toor, John Platter, James Browne på Hartenberg, Hans Åström på Klein Constantia, Paul Cluver, Stephen Ludlam, Luddite, Johann Laubser på Delaire Graff och många fler..

Idag skall jag och Lis äta lunch med Hans Åström och Ulf & Ingalill Wagner i Constantia på vingården Buitenverwachting. Ikväll startar uppladdningen inför min egen resa med en god middag på fashionabla Indochine uppe på vingården Delaire Graff.

Imorgon söndag landar min grupp tidigt på morgonen och jag och Richard Hilton inleder med en härlig sightseeing i Cape Town. Det blir linbanan upp till toppen av Table Mountain innan vi avnjuter en god lunch på Den Anker i Waterfront. På eftermiddagen efter incheckning på Cape Milner blir det lite relax efter en lång flygning för mina gäster innan vi tar en stänkare på Bay Hotel i Camps Bay och middag på The Bungalow i Clifton.

Sen rullar det på under veckan med dagsutflykt till Cape Point med god lunch och eftermiddagsbad med pingvinerna på Boulder´s Beach. På tisdag kör jag en heldag i Constantia med besök hos Hans på Klein Constantia samt Buitenverwachting innan det blir gastronomi på högsta nivå med lunch på La Colombe på Silver Mist.

På onsdag blir det ett tidigt morgonbesök på sjukhuset Groote Shuur där Dr. Christian Barnard genomförde den första hjärttransplantationen 1967. Ett tårfyllt besök som väcker starka känslor med alla svindlande historier. Middagen intar vi på Baia Seafood med deras världsberömda seafood platter..

Torsdagen inleds med lite blommor och blad på den vackra botaniska trädgården Kirstenbosch innan mina gäster åker över till fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad under många år. Själv kommer jag och Lis att bevittna ett ”hemligt” bröllop när ”Bosses Mattor” & Lill skall gifta sig på The Twelve Apostles. Vi är inbjudna på middagen efteråt.

På fredag lämnar vi underbara Cape Town bakom oss för nya äventyr uppe i Winelands och Franschhoek där vi bor på lyxiga L´Ermitage under de nästkommande fem nätterna. Här blir det golfspel för några och självklart massor av fina vingårdsbesök med fina måltider. Vingårdarna Rust En Vrede, Ernie Els, Hartenberg och La Motte är bokade.

Jag tröttnar aldrig på detta underbara land och för varje gång dyker det upp nya ställen som inte fanns här för ett år sedan. I torsdags besökte vi nya Idiom i Somerset West. Ett helt makalöst ställe med en fantastisk restaurang och utsökta viner där jag avnjöt min bästa upplevelse någonsin på sydafrikansk Sangiovese.

Jag får inte glömma att jag igår när jag hade en lucka.. solade och badade ett par timmar på underbars stranden i Camps Bay.

27 grader varmt och en klarblå himmel!

Ha en fin vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.