Hemma från Australien och Nya Zeeland och nu laddar jag inför Sydafrikaresan i veckan..

Sista kvällen i Singapore med Singapore Sling och middag på Tiffin Restaurant på Raffels

Nu har jag varit hemma några dagar och börjar så smått att hämta mig. Men det har varit fullt tryck med olika provningar varje kväll sedan jag kom hem och sen är man ganska jetlaggad och vaknar tidigt på morgonen.

Vi hade en väldigt fin avslutning på resan med en sista natt på lyxiga Conrad Centennial Hotel i Singapore, Vår avslutningsmiddag ägde rum på Raffel´s Hotel och deras utsökta Indiska restaurang Tiffin. Det blev självklart även en Singapore Sling uppe i The Long Bar. Sen sov jag väldigt gott i vår 380 med Singapore Airlines vid midnatt. Många har följt mig via Facebook och sett på fina bilder som jag lagt upp och det har ökat suget för vissa att hänga med under nästa års resa med en ”favorit i repris”. Jag har under den senaste veckan fått in 6 bokningar på Australian & Nya Zeelandresan 2018!!

Idag (läs söndag) skall vi fira Ann Alqvist som nyligen fyllt 50 och detta sker som en brunch på Restaurang Gastro. Innan dess blir det även en välbehövlig bastu på Pålsjöbaden.

I veckan kör jag igång med vinkurs och det kommer att bli tema på antingen Australien eller Nya Zeeland. Allt hänger på om varorna dyker upp i tid på Systembolaget.. även om dessa är beställda för mer än 10 dagar sedan.

På onsdag åker jag och Lis till Sydafrika som en förtrupp inför min kommande resa där min grupp anländer på söndag morgon. Anledningen till vår tidigare avfärd är att vår vän Alex Dale fyller 50 år. Hans sambo Chrystelle har bjudit ut honom på en middag på tu man hand på hans favoritkrog Overture at Hidden Valley på fredagskväll. Det han inte vet är att krogen är full av hans bästa vänner. Allt i största hemlighet. Det skall bli så kul att fira honom och med i bagaget ligger en magnum av vinet Éxzito 2014 som han säkert kommer att uppskatta. Vi kommer att bo hos familjen Hilton i Somerset West under tre nätter innan vi möter upp gruppen på söndagsmorgon.

På lördag kommer vi att träffa vännerna Hans Åström på Klein Constantia samt Ulf & Ingalill Wagner för en bättre lunch.

Sen är jag laddad inför att få visa mina gäster underbara Cape Town under den kommande veckan. Som vanligt tar jag hjälp av Richard Hilton med guidningen och vi inleder på söndag med sightseeing, Table Mountain, lunch på Den Anker i Waterfront, incheckning på Cape Milner, drink på Bay Hotel i Camps Bay samt inledningsmiddag på The Bungalow i Clifton… puuhh ingen dålig start!?

Vi fortsätter veckan med dagstur till Cape Point, heldag i Constantia med besök på Klein Constantia och Buitenverwachting samt lunch på favoriten La Colombe. Det blir ett besök på Groote Schuur där Dr. Christian Barnard utförde den första hjärttransplantationen, Kirstenbosch Botanic Garden, Robben Island och mycket fin gastronomi samt sköna dopp vid stranden i Camps Bay.

På fredag lämnar vi Cape Town bakom oss för nya äventyr uppe i Franschhoek. Jag har ändrat lite i mitt program mot tidigare år för att förnya och vi bor denna gång ” i det franska hörnet” på fina L´Ermitage under fem nätter. Det nästkommande fem dagarna handlar det mycket om vinprovande och njutning med besök på b.l.a Rust En Vrede, Ernie Els, The Werf på Boschendal, Hartenberg, La Motte´s Pierneef och Grande Provence.

Detta skall bli sååå.. kul!

Ha en fin vecka

Håkan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.