Ett snabbt möte i London….

Jag och Patrik Andersson stötte på legenden Sebastian Coe i London

I veckan blev det en kort tripp till London med min vän Patrik Andersson för att se returmatchen mellan Chelsea – Malmö FF. Min barndomsvän Thomas Raber som är innehavare av årskort på Stamford Bridge erbjöd oss sina fina biljetter på tredje raden i mitten.

Jag och Patrik mötte upp på Paddington Station då vi landade på två olika terminaler på Heathrow. Målet var en lunch på fantastiska Barrafina i Soho. Här går det inte att förboka utan man får snällt ställa sig i kö och invänta att portarna öppnas 12:00. För ovanlighetens skull var det ingen anstormning denna torsdagslunch. Thomas anslöt och vi beställde in ett koppel av tapas-rätter kreerade med högsta precision. Patrik kunde inte minnas när han upplevt lika goda tapas tidigare och jag kunde bara hålla med.

Det blev en eftermiddags-GT på klubben Anabell´s på Berkley Square innan vi checkade in på Sloane Square Hotel. En liten ostbricka ett en butelj Saint-Joseph 2015 från Bernard Gripa slank lätt ner på brasseriet Colbert innan vi tog oss mot Stamford Bridge för en kvällsmat och lite medhavda viner från Thomas källare på Harwood Arms. Matchen slutade 3-0 till Chelsea som var överlägsna i andra halvlek. Jag måste lyfta på hatten för Malmö FF´s fans som var helt otroliga och överröstade Chelsea-fansen med råge.

Efter matchen skulle vi bara ta en pizza och en flaska Brunello di Montalcino på en närliggande Italienare. Med var en kille som var skolkompis med Victor Raber, Thomas äldsta son. Hans pappa steg in och gjorde oss sällskap. Och det var ingen mindre än Sebastian Coe. En av de största legenderna inom friidrotten med OS-guld på 1.500 meter både i Moskva 1980 som Los Angeles 1984. Jag glömmer aldrig duellerna med Steve Ovett. Därför får denna bild bli veckans dräpare på min hemsida.

Vinmässigt hade vi en fantastisk afton i Strandbaden förra tisdagen hos Bengt Bengtsson i Strandbaden vid en Champios-Leaguekväll. Vi inledde med Willian Deutz 2010 Blanc de noirs från Aÿ. Vidare en av mina stora favoriter på den vita sidan: Vit Chateau de Beaucastel V.V Roussanne 2016. Därefter hade var och en tagit med sig en riktigt bra flaska som serverades blint. Det skulle visa sig att pojkarna slagit knut på sig, för vilket batteri: 2006 Cobos Mendoza-Argentina, 2014 Clos Mogador Priorat-Spanien, 2005 Chateau Pichon-Lalande 2 Cru Bordeaux, 2011 L´Ermite Chapoutier från Rhone, 2012 Bond Vecina från Napa Valley, 2011 50/50 från Capanelle/Avignonesi i Toscana, 2012 El Nido Jumilla – Spanien, 2004 Almaviva Maipo – Chile för att avsluta med 2006 Sine Qua Non.

I helgen är jag gräsänkling då Lis är uppe i Stockholm och hälsar på Markus. Jag skall se på Rögle mot Mora i eftermiddag i SHL och ikväll blir det middag med vännerna Staffan & Bosse på Drottninggatan 35.

Imorgon söndag kommer ”Australien älskarna” Peter Wallin & Martin Hjärtsjö hit till mig på en bit mat. Det blir ”Grange-tema” från Penfolds med 3 årgångar för att jämföra: 1994, 1997 samt 2008.

På tisdag är det vinkurs på Jacob Hansens hus och på torsdag gästar jag återigen Hotellet & co. i Höganäs där jag håller i en Champagnemiddag och som vanligt är där ”lapp på luckan”.

Ha en riktigt bra vecka!

Håkan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.