Fin upplevelse i Stockholm med fotboll och nu är jag i Malaga

Jag och sonen Markus på Fiends Arena i onsdags på Europa-League finalen mellan Manchester United - Ajax

Just nu befinner jag och hustrun Lis oss i Malaga nere i Andalusien. Det är första gången för oss här nere och redan efter första dagen älskar vi denna stad. Vi kommer bara att koppla av och ha det skönt samt göra lite gastronomiska upptäckter. Vi har bord imorgon (läs lördag) hos den innovative kökschefen José Carlos Garcia som erhållit en stjärna av guide Michelin. Han lär ta ut svängarna i denna region som står för väldigt klassisk matlagning där de grillade sardinerna har sin givna plats på middagsbordet.

I veckan var annars höjdpunkten två dagar uppe i Stockholm. Först en god lunch på Sturehof med Patrik Andersson och därefter middag på kvällen med Markus och Sofia. Han hade bokat bord på trendiga och skojfriska krogen WoodStockholm på Söder. Här hade man skojat till det med ett ”Göteborgstema” där man kunde njuta av en ”Göteborg Horse Show” vilket var en tartar på häst. ”En bränd Gaisare” uppkallad efter alla förluster som fotbollslaget Gais genomlidit. Och så fortsatte kvällen..

Höjdpunkten var Europa-League finalen mellan Manchester United och Ajax på Friends Arena. Hela stan var fylld av supportrar från de bägge lagen och stämningen var på topp. Dessvärre lade det inträffade i Manchester lite sordin på glädjestämningen och många planerade stämningshöjare bokades av. Jag och Markus hade fått fantastiska biljetter av Patrik på tredje bänkraden nära mittlinjen. Matchen blev aldrig någon riktig kamp eftersom Manchester´s skicklighet och fysik spelade en avgörande roll i denna 2-0 match.

När jag kommer hem på måndagskväll från Malaga är det mest lite planeringssaker i görningen inför kommande resor i höst. Det är nu fullt på samtliga mina resor i höst med undantag för Piemonte där jag har sex platser kvar.

På onsdag är Clas Håkansson värd för Gastronauterna och vi skall hålla till på Sofiero slottsrestaurang. Det skall bli spännande och se vad Klacke och Marcus Nemrin i köket hittar på.

Torsdagen bjuder på högklassiga viner från Sonoma och Napa Valley då Pelle Wahlström bjuder in till en makalös provningsmiddag på Drottninggatan 35 för några utvalda, där vi skall dricka några riktiga ikonviner från årgång 2007. Jag vet att det bland annat blir Poetry från Cliff Ledde, Insignia från Joseph Phelps, Peter Michel ”Les Pavots”, Colgin IX Estate samt Blankiet.

På fredag skall jag igen på Sofiero slott på en trevlig middag. Det är det kära gänget från pensionärsföreningen Möllan som skall äta en god middag och jag står för vinerna. Det är 37 glada bokade..

Och vi syr ihop veckan på lördag med kalas för dottern Frida som nyligen fyllt 25 år och delar av släkten kommer och firar vår duktiga dotter. Nu blev jag torr i halsen av allt skrivande på tangentbordet och jag tror jag behöver ett glas Manzanilla Fino Sherry.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.