Hemma och samlar intrycken från min långa resa och på lördag väntar Sydafrika

Nu har jag varit hemma i en vecka och mycket har handlat om att komma i fas tidsmässigt. Med tolv timmars tidsskillnad i kroppen så har jag vaknat mitt i natten och varit dödstrött tidigt på kvällen. Men som stor tennis entusiast så har jag kunna följa Australian Open direkt varje morgon från klockan tre och enligt min mening så spelas den mest underhållande tennisen i just denna turnering.

Jag hade efter hemkomsten ett möte med min samarbetspartner Tour Pacific och jag gick igenom den succéartade resan. Till nästa år är det mycket små finjusteringar och redan nu har man återigen öppnat Kangaroo Island och på ön uppmanar man alla turister att åka dit igen så att allt blir som vanligt.

Veckan som gick var annars väldigt lugn där jag spelade padeltennis vid fyra tillfällen och det blev bastubad på Pålsjöbaden nästan dagligen. Jag hade endast ett uppdrag och detta var i Höganäs på Hotellet & Co. i torsdags då jag höll i en Australienmiddag och presenterade sju viner till den mycket välsmakande menyn med känguru till varmrätt.

I onsdags hade vi ett möte med Gastronauterna hos Magnus Sikrot i Ängelholm. Två gånger om året har vi temat ”hela havet stormar” då varje medlem tar med sig varsin god butelj som man vill bjuda sina kamrater på. Då fryser vinpotten på 12.000:- inne och denna summa sparas till en kommande gastronomisk vinresa där vi genom åren besökt både Madrid som Rhonedalen. Magnus som är en mästare i köket skämde bort oss rejält med sin fantastiska kokkonst. Veckans bild kommer från de röda viner som vi avnjöt till den utsökta vildanden och mitt bidrag var mycket goda De Lisio Shiraz från McLaren Vale i Australien. Ett vin som inte helt oväntat mina kamrater gissade rätt på vid blindprovningen.

Imorgon måndag flyger jag upp till Stockholm för en intressant provning arrangerad av den Italienska vinguiden Gambero Rosso som varje år delar ut ett, två eller tre glas till Italiens bästa viner. Temat denna dag är ”Tre bicchieri 2020” och många av landets premierade viner är på plats med sina vinmakare. Jag har även anmält mig till en Master Class av det fina vinhuset Frescobaldi. Efter avslutad provning kommer jag att roa mig med sonen Markus och hans flickvän med en god middag på någon trevlig krog som gossen har bokat.

På tisdag, onsdag och torsdag kommer jag att gästa restaurang Gastro. På tisdag har jag en vinkväll med lite goda vänner. På onsdag håller jag i en provning som inledning på kvällen för ett kapitalförvaltningsföretag och på torsdag är det dags för årets första WineMakersDinner.

Då gästar min vän Jean-Frédéric Hugel Helsingborg. Denna Alsace-producent har jag besökt årligen sedan min första resa till distriktet 1982. Farbor Jean Hugel var väldigt speciell och karismatisk med sina idéer med att producera sent skördade viner som resulterade i Vendange Tardive och Sélection des Grain Nobles. Min bästa vän har alltid varit Jean-Frédéric´s far: Etienne som tragiskt tog sitt liv för några år sedan. En fullständigt obegriplig handling och nu är det sonen som tagit över rodret. Jag kan lova en fantastisk afton och denna trettioåring är lika spirituell som sin far.

På lördag bär det iväg igen till värmen och då väntar Sydafrika med en ny väldigt trevlig grupp på trettio gäster. Jag längtar redan något så otroligt mycket. Jag trivs inte i detta gråa, regniga och blåsiga väder.

Jag har även varit i kontakt med agenten i Beirut som kommit med mycket lugnande besked om händelserna i Libanon. Ett brev mailades ut igår till mina resenärer på denna resa som jag kör i april.

Efter bastubad denna söndag kommer jag att besöka Helsingborgs padel där det denna helg spelas en mycket fin turnering med hela svenska eliten samt lite spanjorer. På plats är även världsettorna på både herr- och damsidan.

Hoppas ni får en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.