Vecka 9 i Helsingborg

härlig personal på Tshukudu

Jag har nu varit hemma en vecka efter två härliga långresor. Det är väldigt skönt att rensa upp bland papper, bokningar och bekräftelser från producenter och restauranger. Att umgås med familjen är något jag verkligen längtat efter. Men det är märkligt att det känns som att man har myror i brallan… tankarna går till nya resmål och att slippa det gråa trista vädret utanför mitt kontorsfönster denna söndagsmorgon.

Igår var jag i Malmö på Malmö Live där Tour Pacific anordnade en resemässa med utställare från Söderhavets pärlor samt Australien och Nya Zeeland. Själv höll jag i två presentationer för att marknadsföra nästa års resa till dessa båda länder den 2 – 24 januari. Mina båda framträdanden var väldigt välbesökta och kanske händer det att någon hugger på betet.

Jag har även flyttat fram datumen inför min kommande resa till Sydafrika. Nästa resa går den 18/2 – 4/3. Varför jag ändrat till ett senare datum beror helt och hållet på att jag vill tillbaka till Spier Hotel i Stellenbosch. Detta hotell är så oerhört populärt att jag får anpassa min resa efter när dom har lediga rum till mig och min grupp. Och det är inte heller helt fel att få lite längre andningsuppehåll mellan de båda resorna till Australien & Nya Zeeland och Sydafrika.

Att det är vårvinterlov märks tydligt. Inte speciellt mycket aktiviteter för tillfället och på förra veckans vinkurs var där många tomma stolar. I veckan kommer jag att presentera vinet Éxzito från Ribera del Duero på min vinkurs. Det är en hel del som köpt in sig på ett fat och är nyfikna på hur premiärårgången 2014 smakar. Direkt efter buteljering kan det vara svårt att prova ett vin. Det är mycket vanligt att vinet stänger in sig och är lite svårflörtat. Därför kommer jag att dekantera vinet en halv timme före servering.

På torsdagskväll är jag i H55 paviljongen och håller en provning för Nordvästra Skånes Elförening. Annars är det faktiskt väldigt tomt i boken denna veckan. Det kommer att bli padeltennis nästan dagligen samt sköna bastubad. Det ryktas även om att det lutar åt Köpenhamn någon dag för att testa lite smörrebröd.

Är ni sugna på att titta på lite fina bilder från Sydafrika.. Så har jag lagt upp lite bilder under mitt FOTOGALLERI från den senaste resan. Och bilden denna veckan är tagen på mig och den härliga personalen på Tshukudu Game Reserve som skämmer bort mig och mina gäster med god mat och service.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.