I veckan kommer Francesco Allegrini till Helsingborg

Torkade Corvinadruvor till en härlig Recioto della Valpolicella

I veckan inleder jag med lite vinkurser och det lutar åt att temat blir Sydafrika. Beträffande Sydafrika så kommer jag att senarelägga nästa års resa till mitten av februari. Det för att jag vill återgå till Spier Hotel i Stellenbosch. Detta omåttligt populära hotell är så hårt bokat samt att jag får ett lite längre uppehåll mellan Australien & Nya Zeeland och resan till Sydafrika.

På onsdag kör vi en grabbkväll hemma hos Klacke då vi skall se på returmötena i Champions League och se om Barca lyckas vända mot PSG efter förnedringen senast. Som vanligt tar var och en med sig en god flaska rött som serveras blint till kamraterna.

På torsdag skall jag till Lunds Tingsrätt där jag som sakkunnig i vin skall uttala mig samt bedöma värdet i en samling av kvalitetsviner samt lagringsbetingelserna för gamla viner från Bordeaux. Detta gäller en tvist och jag är kallad som expert i området.

Fredagen ser jag mycket fram emot. Då kommer min gamle vinvän Wilhelm Schultz till Helsingborg. 1991 vann Wille titeln ”Sveriges bästa Sommelier” i tävlingen Trophée Ruinart.. och jag kom tvåa. För att sedan vinna året därpå. Vi har genom åren umgåtts en hel del när jag varit uppe i Stockholm och provat nyheterna på systembolaget. Dessvärre har det blivit allt längre mellan våra möten. Idag jobbar Wilhelm för Enjoy Wines som är väldigt fokuserade på kvalitetsviner från Italien. Ett av de vinhus man representerar är det välkända huset Allegrini strax utanför Verona i distriktet Valpolicella. Jag har lyckats locka hit Francesco Allegrini till Gastro där vi på kvällen kör en WineMakersDinner. Det kommer att serveras en trerätters meny till sju olika viner. Självklart blir det b.l.a toppvinerna La Poja, Amarone samt det söta Recioto della Valpolicella på slutet. Vi inleder dagen med en god lunch för att senare överraska killarna med ett besök på Pålsjöbaden där vi skall ta en bastu och bada i det 3 gradiga vattnet. Och självklart är kvällen fullbokad med 70 gäster sedan länge.

På lördag är jag inblandad i ett väldigt trevlig överraskningsmoment… som jag får berätta mer om i nästa veckobrev.

Det blir lite fin musik för mig, Lis och min syster och Bengt på söndag. Då skall vi på konsert på The Tivoli och lyssna på Magnus Carlsson, som är känd som sångare i Weeping willows..

Annars är det en hel del planeringsarbete inför kommande resor. Jag har som ni vet myror i brallan och till vecka 12 bokade jag i veckan in en ny kompisresa med vännerna Per Dahlberg, Magnus Alqvist och Thomas Raber. Vi har gjort en djupdykning i något spännande vindistrikt varje år under vecka 12 sedan 1986!! För två år sedan körde vi Languedoc-Roussillon. Förra året Piemonte och i år skall vi besöka Jumilla väster om Alicante. Det är ett par anledningar till varför vi valt denna destination. 1. Vi skall besöka bodegan som gör ”Spaniens bästa vin” El Nido 2. Vi har fått bord på trestjärniga Quique Dacosta i byn Dénia samt tvåstjärniga BonAmb i byn Xábia.

Kul att ha något nytt att se fram emot!

Ha en fin vecka

Håkan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.