Trevliga viner till Nyår.. Nu väntar Singapore, Australien & Nya Zeeland…

Trevliga röda viner till Nyå

Året avslutades på bästa sätt med en god middag och trevliga viner med kära vänner hemma på Rosenvägen. Vi var tre par som bestämt oss för äta och dricka riktigt gott. Vi inledde med 2006 Taittinger Comtes de Champagne som en liten apéretif och gå igenom upplägget på kvällen. Till ankleverterrinen serverades 1997 Chateau Rieussec från Sauternes. Vidare till löjrom en Pouilly-Fuissé ”C.C” från Guffens-Heynen samt 1990 Riesling Clos Ste.-Hune från Trimbach. Därefter hummer och till detta en magnum Domaine De La Grange Des Péres från Languedoc. Varmrätten bestod av lammsadel och till detta 1993 Sassicaia, 1999 Ornellaia, 2007 Hermitage från Jean-Louis Chave samt 100 poängaren 2000 Chateau Pavie från St.-Emilion. Kvällen avslutades med goda ostar och till det ännu en 100 poängare i form av 1994 Taylors Vintage Port.

Efter en god bastu på Kallis har man hämtat sig och jag har tillbringat en timme vid strykbrädan och packat resväskan inför morgondagens fantastiska upplevelseresa till Singapore, Australien och Nya Zeeland. Vi blir 22 resenärer totalt och det är inte mycket jag ändrat på i programmet efter förra årets lyckade resa.

Vi flyger direkt från Köpenhamn med Singapore Airlines till Singapore. Här stannat vi två dagar och flyger vidare på torsdagskväll till Sydney. I Singapore bor vi förstklassigt på Conrad Centennial. Vi inleder med besök i den botaniska trädgården samt att uppleva kombinationen av modern asiatisk arkitektur, tempel och koloniala byggnader från den brittiska epoken. Det lär även bli lite chilli crab och kanske en stänkare uppe på läckra Marina Bay Sands Hotel. Dag två besöker vi Gardens by the Bay, Cloud Forest samt Flower Dome innan vi tar nattflyget Down Under till Sydney.

Vi stannar fyra dygn i Sydney. Här finns hur mycket som helst att uppleva och det blir plats för egna intressen under ledig tid. Många har redan bokat in sig på en föreställning på Opera-huset (Great Opera Hits). Det blir självklart flera sightseeingturer till Bondi Beach, kryssning från Circular Quay, cykeltur med Bonza bike och väldigt god mat på b.l.a Café Sydney, Nick´s samt 360 Bar & Dining uppe i Sydney Tower.

Jag återkommer med en rapport till helgen!

Det har ju nästan regnat oavbrutet under hela jul- och nyårshelgen vilket gör att det inte känns helt fel att få komma ner till sommarvärme.

Ha en fin vecka

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.