Lyckad kväll då Carl Schultz från Hartenberg var på besök & nu väntar Piemonte

Under mina år av gastronomiska- vinresor med inslag av kultur till Sydafrika så är alltid besöket hos vingården Hartenberg en höjdpunkt på resan. Hela ägarfamiljen och staben med Carl Schultz i spetsen ställer upp på ett helt fantastiskt sätt. Vi brukar inleda med ett välkomstglas i handen innan vi stiger upp på släpet bakom en traktor som tar oss ut bland deras odlingar. Det blir stopp på vägen med canapéer och ett par glas svalt vitt vin från olika druvsorter. Sen får vi en förklaring kring olika jordtyper och klimatskillnader på vingården som avgör valet av druvsort man skall plantera. Vi fortsätter sedan in i deras svala källare för genomgång av deras utsökta röda viner innan vi intar en härlig lunch i deras lummiga trädgård. Efter detta besök så får alltid Hartenberg nya ambassadörer.

I veckan så kom Carl Schultz på besök här i Helsingborg. Vi inledde med en privat middag hemma hos mig och Lis med signalkräftor, havskräftor från Mölle, räkor och dansk hummer. Carl som älskar skaldjur befann sig i himmeln och denna klass på skaldjur saknar motstycke. Han älskade en ljus Lager och O.P Andersson till de små kräftorna medan vi bytte till några exklusiva vita viner från Rhonedalen till de övriga skaldjuren.

I onsdags var det drygt 80 samlade gäster ombord på ForSea för att lyssna på oss båda samt njuta av deras viner som säljs ombord både i restaurangen och i deras shop. Samarbetet med Forsea har blivit en succé och Carl berättade att man sålt mer ombord av Hartenberg´s viner sedan midsommar än till hela det svenska folket de tre senaste åren genom sin importör och Systembolaget. Detta är riktigt kul. Det gladde oss båda att träffa många gamla vänner som varit med mig i Sydafrika och träffat Carl tidigare.

Vi kommer att ses på plats igen över julen då jag och familjen återigen skall besöka Sydafrika och självklart Carl och hans familj ute vid kusten i Kleinmond.

I veckan som kommer så blir det goda viner från Piemonte för min del. Vi blir 23 personer som flyger direkt till Milano på måndag morgon och hem på lördag direkt från Genoa. Denna resa har jag fått maximera till 23 gäster eftersom hotellet jag hyrt i Serralunga d´Alba endast har 13 rum. De som inte fått plats på denna resa har satt upp sig på nästa års resa med samma upplägg mellan den 12 – 17 oktober.

Vi kommer att inleda med en god lunch när vi kommit till Asti på Bologna Trattoria. Därefter besöker vi den legendariska ”Barbera-producenten” Braida där förtjusande Raffaella tar emot. Denna kontakt har jag återigen från genom vännerna och tillika ”Piemonte-experterna” Barbro & Jan Gustavsson. Vi bor under fem nätter på Tota Virginia i Serralunga d´Alba.

Sen fortsätter veckan med fina besök hos Ettore Germano, Mauro Veglio, Elio Altare, Revello & Figli, Pira, Massolino samt favoriten i Barbaresco La Spinetta. Som vanligt blir det goda måltider på Osteria Veglio, Centro Storico, La Ciau del Tornavento samt två kvällar på hotellets utmärkta restaurang. På torsdag är vi lediga från lunch och hela eftermiddagen i byn Alba. Då är det några som bokat bord på trestjärniga Piazza Duomo, som är en garanterad succé.

Detta år är vi lite tidigt ute för tryffelsäsongen och vi skippar en vandring ut i skogen med en tryffelhund. Förhoppningsvis har man lyckats med att skrapa fram några svampar som är så omåttligt gott att få hyvlad på sin tagliolini.

I skrivande stund är det lördag kväll och jag laddar inför premiären på TV då mitt kära Rögle BK skall ta emot HV 71. Man skulle varit på plats men vi prioriterar en familjemiddag med kalvfärsköttbullar och pasta till något riktigt gott italienskt i glaset.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.