På väg till Cervinia och lite skidåkning samt rapport från vårt Gastronaut-möte…

Då har en vecka gått på hemmaplan här i Helsingborg. Grått, trist och duggregn hela tiden. Är det så det skall vara? Efter drygt tre veckor på det södra halvklotet är det inte utan att man längtar tillbaka ner till solen och värmen. Familjen har alltid en längtan ner till Sydafrika och i veckan bokade vi en resa för hela familjen till Cape Town över nästa jul- och nyår. Så underbart det skall bli.

Men självklart är det några ljusglimtar här i ”Sundets pärla”. Man har nu fått in ett nytt bastuaggregat i den första bastun på mitt kära Pålsjöbaden. Eftersom anläggningen drivs av kommunen har det tagit två veckor att åtgärda detta fel. Nu är vi ”stammisar” på väldigt gott humör igen.

Jag har spelat Padel vid fem tillfällen sen jag kom hem från Australien & Nya Zeeland för tio dagar sedan. Min axel är fortfarande inte 100 %-ig. Men jag står ut med lite smärta efter spelet eftersom det är så vansinnigt roligt och gör mig så gott. Har även fått positiva besked från min Fysio terapeut samt röntgenplåtarna från Helsingborgs lasarett: En normal förslitning i axeln för en 56 åring som sportat hela livet samt små tendenser till atros. Om två timmar är det dags för en ny batalj (skalp).

I veckan hade vi en mycket trevlig kväll i Gastronauterna. Vi var åtta samlade i källaren på BaraVara och vi blindprovade många godsaker.
Vi överraskades av ett utsökt mousserande vin från England som Kaj tagit med sig. Men mot 1998 Dom Perignon hade självklart detta brittiska vin ingen chans. Lagmark hade med sig en god Hermitage ”La Chapelle” från Jaboulet i Rhonedalen från en något lätt årgång. Alqvist bjöd på en mjuk balanserad Bordeaux från Pomerol-slottet Conseillante från 2001. Även här lyste den någon svaga årgången igenom. Men detta storstilade slott levererar alltid underbara viner. Inte helt oväntat tog jag med en Shiraz The Standish från Barossa Valley av utsökta årgången 2005. Detta vin föll samtliga på läppen även om många ”var ute och reste” vid blindprovningen. Vid min resa besökte vi utmärkta Wirra Wirra i McLaren Vale och Jesper hade smugit med sig deras ljuvliga RSW 2003 som var väldigt tydlig i sitt utspel. Kaj hade även han med sig en god Australiensare från Clare Valley och Maxx från 2005.Riktigt god. Pelle Wahlström skulle sopa banan med hela startfältet när han från karaffen serverade en helt fenomenal Isoscelos från Justin i Kalifornien och distriktet Paso Robles. En raritet som vi Gastronaut-bröder fick njuta av. Kvällen avslutades med Graham´s Vintage Port 2000 till de goda ostarna. Tack Jesper för fint värdskap! Och en ny medlem kommer att bjudas in till vår nästa träff i slutet av mars månad.

Jag gästade Hotellet & Co. I Höganäs i torsdagskväll där jag kåserade fritt från hjärtat om Australien och Nya Zeeland. ”Lapp på luckan” och hög stämning då vi avnjöt 7 storstilade viner till en helt underbar 4-rätters meny signerad kökschefen Jörgen. Denna kille är för mig en ”doldis” som imponerat stort på mig. Nästa kväll är temat Sydafrika den 8e mars och det är redan fullbokat.

Idag lördag skall jag åka och titta på Rögle som tar emot Örebro i SHL.

Sen laddar jag inför en väldigt kul vecka. Jag, Staffan, Kjell och Jesper flyger på måndag morgon till Milano. Där väntar en taxi-service som tar oss med ilfart upp till Cervinia. Gasen i botten så att vi hinner med lite åkning redan på måndag. Vi bor under fyra nätter på nyrenoverade Excelsior Planet. Det blir full fokus på fin åkning i Cervinia och Zermatt. Självklart är favoritkrogen Chalet `Etoile (Ulla´s) bokad uppe i backen på tisdag. Hotellet har en förstklassig restaurang med en tjock vinlista och jag kan lova att det blir många godsaker innan vi somnar tidigt ”som klubbade oxar”.

Det har ju kommit rikligt med snö och jag hoppas på uppehåll när vi är på plats. För två år sedan när jag och Staffan var nere vräkte snön ner och detta i kombination med orkan gjorde att vi inte åkte ett enda åk…

Nu hoppas vi på bättre tur!
Ha en fin vecka
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.