Slutet på min resa gick bra… nu är man hemma i verkligheten igen

En härlig Peking anka på Conrad Centennial i Singapore som en fin avslutning på en enort fin resa

Det är aldrig lätt att jämföra resor med varandra. Men när jag kom hem i torsdagsmorse från Singapore så kunde jag konstatera att denna resa varit en ”10 poängare”. Även om förra årets resa var fantastiskt bra så var denna snäppet upp. Detta grundar jag främst på väderleken. Förra året hade vi ”svensk sommar” med mycket regn under vistelsen på Nya Zeeland samt att Kaikoura var hårt drabbat av en jordbävning. Vi fick då välja övernattning i staden Nelson som alternativ. Under årets resa var det en klarblå himmel under hela vistelsen på Nya Zeeland med högsommarvärme samt att Kaikoura var öppet och vi fick se både val som delfiner.

Vinbesöket hos Ata Rangi i Martinborough förra söndagen var återigen en riktigt höjdare. Familjen är helt underbar med sina lågmälda berättelser om hur vingården uppstod under väldigt knapra förhållanden. Idag producerar man en av landets bästa Pinot Noir viner. Idag (läs måndag) skall jag till Systembolaget och hämta ut en kartong som beställdes via Systembolagets App nere i Nya Zeeland.

Vi hade två fina dygn i Singapore. En halvdagsutflykt över till Sentosa Island med linbanan samt besök på akvariet. Vi hade ganska mycket ledig tid under dessa två dagar och jag hann med lite japansk gastronomi vid två tillfällen samt en underbar Peking anka på vårt hotell Conrad Centennial. Denna anka fick vi i tre serveringar. Först det knapriga skinnet i pannkaka sen bröstbitarna med plommonsås och avslutningsvis skrapet från skrovet i ett stekt ris.

Jag försökte med näbbar och klor att uppgradera med mina Star Alliance poäng till Business Class under hela resan. Man kan skrota sina reklamkampanjer om uppgradering och användande av poäng med Star Alliance. Det fungerar aldrig. Jag köpte till i Economy+ för 5.000:-. Det gick inte att uppgradera med poäng trots att det fanns säkert 30 lediga platser i denna kategori.

Nu är man hemma i vardagen igen. Helgen har varit lugn och jag har försökt att komma i fas på bästa sätt så fort som möjligt med 12 timmars tidsomställning från Nya Zeeland. Det har blivit bastubad på Pålsjöbaden vid två tillfällen och padel spel lika många gånger.

Idag sätter säsongen igång med vinkurs och det blir inte helt oväntat Australien som tema vid första träffen. På onsdags har vi möte med Gastronauterna på BaraVara. Var och en tar med en god flaska rött som serveras blint till kamraterna. Vi kallar dessa kvällar ”hela havet stormar” och pengarna som vanligtvis utbetalas till värden för vininköp fryses inne och stannar i klubbkassan. Denna kassa utnyttjas till en gastronomisk- vinresa när det passar in. Detta skall tas upp på onsdagens möte samt förslag på två nya medlemmar eftersom två vänner valt att hoppa av.

På torsdag gästar jag Hotellet i Höganäs igen och kör denna kväll ett tema på Australien & Nya Zeeland. Anders och Marie har här gjort ett fantastiskt arbete tillsammans med köksmästaren Jörgen som står för högklassig kokkonst. Det är ”lapp på luckan” som vanligt och tre nya kvällar är inbokade under våren.

Min axel har känts bättre med vila i 25 dagar. Efter padel spel känns det sämre igen. Receptet är säkert vila och träning med gummibandet som jag fått på Arena Fysio. Dit skall jag på återbesök på torsdag samt även ett besök på ortopeden nu på fredag på Helsingborgs Lasarett som fått mina röntgenplåtar klara.

Två WineMakers Dinner´s är spikade på Gastro under våren och jag jobbar på något till. Klara är Black Stallion från Napa Valley fredagen den 6 April samt ett kärt återseende med min vän Bruwer Raats från Stellenbosch tisdagen den 5 Juni. Boka till Gastro direkt.

Annars får jag önska er en fin vecka
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.