På väg ner till Cannes några dagar…

En vacker syn.. carrysild på Sankt Annae i Köpenhamn med ett glas pilsner och en stadig Jubileums Akvavit

Den gastronomiska höjdpunkten den gångna veckan var besöket på Sankt Annae i Köpenhamn. Det var ”smörrebrödstestarpanelen” som gjorde sin månatliga resa till Dronningens by för att avnjuta en klassisk dansk frukost. Sankt Annae har vi besökt ett flertal gånger och vi kände denna gång för ett ”säkert kort” och på denna genuina krog blir man aldrig besviken. Jag tar oftast en väldigt traditionell beställning med currysill följt av spättafilé med remouladsås samt ljummen leverpastej med knaperstekt bacon och champinjoner.

Vanligtvis brukar vi efter avslutad lunch göra ett besök i skattkammaren i vinbutiken Kjaer & Sommerfeldt. Det blev även så denna gång. Men vi lämnade butiken ganska snabbt efter att mitt skarpa öga snabbt konstaterat att här fanns inget att hämta. Först och främst väldigt utplockat på hyllorna och sedan är inte den danska kronan särskilt gynnsam för oss svenskar. Vi fann att allt var svindyrt och avslutade istället vårt Köpenhamnsäventyr med en GT på Café Victor.

Det har blivit mycket padel i veckan och formen håller i sig. På torsdag kommer min vän Patrik ”Bjärred” Andersson ner från Stockholm och hälsar på. Det var längesedan jag träffade min gamle kompis och det skall bli så kul att ta hand om honom. Jag har på eftermiddagen bjudit in ett gäng padel-kompisar till en liten turnering med efterföljande middag och prisutdelning hemma hos mig. Patrik´s gamla landslagskompis Henrik Larsson kommer också. Det kan bli lite ”små mål” efter middagen med dessa båda Barcelona legender i varsitt lag.

Jag har under veckan även lämnat in material till Anders på Reprografen för att trycka min nya resebroschyr för 2019. Den 27e kommer min web-kille Jonas Linné hem till mig för att lägga upp alla resor på min hemsida så att jag kan starta marknadsföringen. Även om inget har gått ut än så har det redan förbokats på rejält. För 2019 på hösten är nästan Dourodalen-resan fullbokad och Bordeaux är redan fullknökad med väntelista och där resenärer satt upp sig på 2020!?

Jag har även gått ut med tre WineMakers dinner denna höst. Först ut är Silvia Altare från Piemonte den 31/8 och denna kväll är nu fullbokad. Sen blir det mycket Champagne med två väldigt fina besök inbokade. Den 10e oktober får vi besök på Gastro av Charles Heidsieck och den 23e november kommer Taittinger. Champagne är omåttligt populärt och jag räknar även med ”lapp på luckan” under dessa båda kvällar. Att få möjligheten att jämföra 7 olika Champagner från samma vinhus är ganska unikt.

Ikväll (lördag) är det fin fest på Villa Thalassa då vännerna Viviann Lindén och Stig Carlson bjudit in till en smokingmiddag. Detta par är utan tvekan några av mina största ambassadörer och reser väldigt mycket med mig. Anordnar jag en vinkväll på något ställe….. på Wannås slott eller lokal krog i Helsingborg, så är Viviann och Stig på plats. När jag skulle prova min smokingskjorta häromdagen hade till min förvåning kragen på skjortan krympt av den torra sommarvärmen. Så det fick bli ett blixtbesök hos syrran på Stenströms och köpa en ny.

Imorgon söndag bär det iväg till Cote d´Azur till vännerna Clas & Ullis i Cannes. Dom har fått låna Ullis systers lägenhet och vi flyger ner och våldgästar dem under tre nätter. Vi älskar Cannes och jag har längtat hela sommaren efter att få komma ner. Kärleken började för mig 1978 som tågluffare. Det skulle sedan bli resor till Cannes 19 år i rad. Vi varvade även med boende i Antibes, Ste.-Maxime och andra platser och vi är helt förälskade i Rivieran. Sen att göra detta med riktigt goda vänner blir såååå… kul.

Ha en fin vecka!

Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.