Jag har varit utan dator när jag var nere i Andalusien

Ett trevligt besök hos Nobu i Marbella

Veckans inlägg är ett par dagar försenat och detta beror på att jag håller på att byta dator och att min tekniker behövt min gamla dator för att tanka över alla dokument och bilder. Men jag som inte är tekniskt bevandrad har fått mailen till mobilen, vilket jag tidigare varit skeptiskt mot. Och jag måste erkänna att jag som något fyrkantig verkligen gillat att kunna svara på alla mail.

En av mina 60-årspresenter förra året var en resa ner till vännerna Karin & Kjell samt Lotta och Jan-Peter i Marbella. En present som jag verkligen utnyttjade den gångna veckan. Jag och Lis flög ner till Malaga förra onsdagen och vi kom hem igår tisdag morgon. Det var första gången jag besökte Marbella och jag kan erkänna att jag som svensk inte kände mig ensam. Våra vänner hade lagt upp ett otroligt generöst program med många restaurangupplevelser samt sightseeing i nejderna i regionen. Jag vet att folk är tu-delade om denna plats i södra Spanien, men jag måste säga att efter de godbitar vi upplevt så skulle jag trivas där.

Fokus låg på trevliga spanska långluncher nära stranden. I början av resan var vädret sådär, men det skulle bli en fin avslutning. Enda smolket i bägaren var att jag dragit på mig en riktig bonnaförkylning….som är på bättringsvägen. Den gastronomiska höjdaren var ändå japanska NOBU. Denna japanska kock som startade sitt koncept i New York för en herrans massa år sedan har jag följt under mina resor, där jag besökt NOBU i Tokyo, Hong Kong, Melbourne, Paris, London, Cape Town, Milano och New York.

Som vanligt hyllar jag alltid prissättningen av vinerna på restaurangerna i Spanien. Här kan man njuta och beställa utan att bli bestraffad om man vill dricka något gott. Nu är vi hemma igen och framför mig har jag väldigt trevliga sammankomster. Ikväll onsdag är vi några vänner som har en vinkväll på Restaurang Nabo här i Helsingborg. Idag har jag ett lunchmöte med gänget på Sillen & Makrillen för att spika ”Den stora sommarfesten” med mig och Triple & Touch den 3e och 4e juni. En kväll med mat, dryck och musik då mina vänner Ken Wennerholm och Göran Rudbo gästar Helsingborg.

Imorgon torsdag gästar jag Hotellet & Co. och kör en Australienkväll. På fredag är det stor Gourmetafton hos Kalle Bengtsson på Trädgården på Skäret och på lördag håller jag i vinerna på Grand Hotell i Mölle då man firar Valborgsmässoafton med ett tema på Mölle-kräftor. I helgen blir det till att packa resväskan igen då jag åker med 26 gäster till Alsace & Bourgogne nästa vecka.

Till helgen återkommer jag med ett nytt vinbrev på denna blogg
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.