Trevlig Påsk och nu väntar en resa till södra Spanien

Det proffsiga och härliga gänget på Restaurang Nabo i tisdags vid WineMakersDinnern med Casa Silva från Chile

Det är Påskhelg och mycket relax med bastu på Pålsjöbaden samt kvalitetstid med familjen och vänner. I tisdags körde jag en WineDinner på restaurang Nabo här i Helsingborg. Jag kan lova er att det inte var den sista gången jag, Bella och Felix gjorde en vinkväll tillsammans. Strålande service, fantastisk kokkonst och ett mycket lyckat arrangemang. Det var min vän Stephen Ludlam som presenterade sina viner från Casa Silva i Chile.

Men det blev en stressig tisdag innan middagen, då de åtta lådorna från Chile försvunnit på vägen. Vi hade ingen aning var de befann sig och tolv timmar senare skulle 60 förväntansfulla gäster komma och inga viner? Som tur är så har Casa Silva en distributör i danska Aalborg. Ni som kan er geografi vet att inte Aalborg ligger runt hörnet precis. Vi fick fixa en transport som hämtade upp lådorna och körde i ilfart till Helsingör. Där stod vi vid tågstationen och väntade på den viktiga lasten. Klockan fem, två timmar innan middagen sladdade vi in på Nabo med de 96 buteljerna och fortfarande vet man inte var vinerna från Chile tagit vägen.

Fram till sommaren är jag uppbokad med en hel drös av trevliga arrangemang.
Torsdagen den 28 april kör jag en Australien-kväll på Hotellet & Co. i Höganäs
Fredagen den 29 april är det fin Gourmet-afton hos Kalle Bengtsson på Trädgården på Skäret, där jag håller i vinerna
Lördagen den 30 april är jag på Grand Hotel i Mölle då det serveras en meny på havskräftor från Mölle och jag presenterar vinerna
Lördagen den 14 maj gästar jag och Alex Dale från Stellenbosch Forsea Ferrys och kör en WineDinner
Onsdagen den 1 juni kommer Carl Schultz från Hartenberg hit och vi kör en WineDinner på Sofiero Slottsrestaurang
Torsdagen den 2 juni gästar jag återigen Hotellet & Co. i Höganäs. Denna dag är det Italiens nationaldag, vilket vi firar med ett Italienskt tema
Fredagen den 3 juni samt lördagen den 4 juni är det Sommarfesten på Sillen & Makrillen där jag kåserar om vinerna till middagen och Triple & Touch underhåller (bokningen inte släppt än)
Onsdagen den 8 juni är jag och Gastro på H22-festivalen och kör en finare middag för 30 personer
Alltså en späckad vår.

Närmast i veckan skall jag på tisdag hålla en vinprovning på Fahlmans konditori med föreningen ”Klubb 20an”. På onsdag bär det iväg på en liten resa med Lis till Malaga/Marbella. Det är vännerna Karin & Kjell och Lotta & Jan-Peter som bjudit ner på lite trevligheter. Jag har aldrig tidigare varit i Marbella och jag vet att våra kamrater har lite Ess i rockärmen.

Jag hoppas att er Påsk är bra och att vi hörs på min Blogg om en vecka
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.