På väg hem från Sydafrika och på måndag väntar Argentina & Chile

Underbara Camps Bay

Det är fredag morgon och den 4e januari. Idag är det vår sista dag här i Sydafrika och i eftermiddag flyger jag och Lis hem från Cape Town via Johannesburg via Kairo till Köpenhamn där vi landar imorgon eftermiddag.

Den senaste veckan har varit lika underbar som vi föreställt oss. Vi har haft vädrets makter med oss och det har varit mycket sol och bad. När vi nu förflyttat oss till Atlantkusten är vindarna lite starkare och någon dag blev vi blästrade på stranden i Camps Bay.

Vi har besökt många favoritrestauranger som Paranga, Haiku, Harbour House i Kalk Bay, Bukhara, Zencero, Baia, Bungalow och Belugas. Vid besöket i Kalk Bay gjorde vi en rejäl tur runt Cape Peninsula. Innan vi anlände till trevliga krogen Harbour House gick vi en sväng ner till hamnen där båtar precis anlänt med nyfångad Yellow Tail. Man kunde här köpa hela fiskar som bara kostade 40 RAND kilot vilket blir ca. 28:- SEK.

Lägenheten vi hyrt ligger alldeles på gränsen mellan Sea Point och Bantry Bay. Alltså ett helt perfekt A-läge. Jag vill också passa på att ännu en gång hylla Uber-taxi. Med sin applikation kan man enkelt beställa denna service med alternativ om storlek på bil. Inom ett par minuter är bilen på plats och vart vi än tagit oss har det inte kostat mer än 50:-. Chaufförerna som oftast kommer från Zimbabwe är oerhört vänliga och tar en tryggt och säkert till önskad destination. Under säkert 30-40 Uber-resor har chaufförerna alltid fått 5 stjärnor av mig samt maximala 20 RAND i dricks, vilket motsvarar 12:-. Jag kan inte låta bli att jämföra med vår fullständigt urusla service där hemma med Sverige Taxi, som jag valt att bojkotta för att ta bussen istället.

Igår tog vi farväl av familjen Hilton vid en trevlig lunch och vi ses igen om knappt en månad då Richard som vanligt agerar som fenomenal guide. Allt är krattat och klart inför den resan.

När vi nu landar imorgon så blir det full fart igen med att tvätta, stryka och packa resväskan igen. På måndag kväll drar jag iväg på årets första vinresa tillsammans med 27 gäster till Argentina & Chile. Vi flyger via Paris till Buenos Aires. Vi landar i Sydamerika på tisdag morgon och tar oss då ut till pampas för två dygns avkoppling på Estancia San Ceferino. För att komma ifatt tidsmässigt så handlar de två första dagarna om avkoppling vid deras pool, golfspel, tennis, spa-behandling eller tur med häst & vagn. Vi kommer att ha en lättsam matlagning då vi skall göra klassikern empanadas.

På torsdag lämnar vi lugnet för pulsen i häftiga Buenos Aires. På vägen in till denna huvudstad gör vi ett stopp vid katedralen i Lujan som är så viktig för katolikerna. Vi bor högklassigt på Pan Americano under fyra nätter. Vi inleder med en god lunch på Italienska Piegari och på kvällen blir det en rejäl köttbit på Las Lilas. Jag brukar lättsamt skämta att denna resa är inget för vegetarianer.

På fredag får vi en halv dags sightseeing och besöker allt som är värt att besöka som Evita Perons grav, Plaza de Mayo där de galna mödrarna protesterar varje vecka, stadsdelarna San Telmo, Recoleta, Caminito och självfallet La Boca där Boca Juniors med Maradonna i spetsen firat stora triumfer. Vi avslutar dagen med mitt favoritstekhus La Cabrera och mer gott grillat kött samt rödvin i stora klunkar. På kvällen blir det fin supé och tangoshow på Porteño. Efter denna makalösa föreställning brukar jag inte ta några danssteg på ett tag. Jag brukar skylla på en stukad fot.

På lördag blir det en båttur ut i deltat Rio de la Plata. Som ni märker är det mycket i ”Evert Taube´s fotspår”. Kvällen är fri och jag har redan förbokat med några resenärer att äta på Don Julio som rankas hyfsat högt på TOP-100 listan i världen.

Söndagen är helt ledig och jag brukar alltid strosa runt på den stora marknaden. Käka en god lunch i Porto Madero och ladda för att resa vidare upp till vindistrikten i Mendoza dagen därpå. På måndag börjar vinresan på riktigt med många fina besök inbokade.

Jag ser mycket fram emot att få komma igång igen och speciellt när laguppställningen på denna resan är den bästa med många trevliga (som vanligt), återkommande resenärer.

Ha en fin vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.