Spännande uppdrag med inköpsresa för Forsea i Sydafrika

I skrivande stund är det lördag kväll här i Stellenbosch. Jag och mina tre kamrater från Forsea flög igårkväll från Köpenhamn via Istanbul till Cape Town i Sydafrika där vi landade prick klockan 12:00 idag.

Målet med resan är att vi skall hitta väldigt trevliga, prisvärda viner från några av mina favoritproducenter. Det är inbokade besök på drygt tio vingårdar där dessa viner skall lastas på en container och skeppas hem i slutet av den kommande veckan. Vi räknar med att vi skall köpa in dryga 18.000 buteljer!!. Men jag tror inte det räcker efter att ha besökt Buitenverwachting direkt efter landning där mina uppdragsgivare var fullständigt lyriska och hade svårt att bestämma sig för antalet buteljer när allting var så gott i glasen.

Förhoppningsvis skall dessa godbitar vara på plats i Helsingör i juni månad och kommer då att säljas på färjelinjen mellan Helsingör och Helsingborg. Man kommer att marknadsföra vinerna i restaurangerna, där sedan gästerna skall kunna köpa vinet med sig hem från shopen till ett förmånligt pris. Vilka viner det blir ber jag att få återkomma till. Men ni som rest med mig till detta underbara land kan säkert räkna ut vilka vingårdars viner som kommer att finnas på hyllorna.

Vädret är för årstiden väldigt bra. Den senaste veckan har temperaturen legat på runt 25 grader men på kvällarna lär det bli lite kyligare. Vi kommer även att hinna med lite goda måltider, där vi inleder med Restaurant Jardine runt hörnet från vårt hotell: Coopmanshuijs ikväll. Sen är det bokat Delaire Graff, Indochine, Idiom, 96 Winery Road, Gate at Quin Rock samt Le Lude uppe i Franschhoek.

Vi flyger hem på onsdag kväll och landar på förmiddagen på torsdag. Det är första gången jag besöker Sydafrika så här års. Höstfärgerna är magiska och det är betydligt mindre folk ute på vägarna.

Efter hemkomsten på torsdag blir det garanterat en bastu på Pålsjöbaden för att svettas ut alla godsaker. På kvällen gästar jag återigen Hotellet & Co. i Höganäs för en sista vinmiddag denna vår. Det blir Rhonedalen som tema och Jörgen och hans syster Pernilla har som vanligt gjort en magiskt fin meny. Torsdagens tema med Libanon var helt fantastisk och detta syskonpar hade aldrig tidigare lagat Libanesisk mat? Och jag som tänkte marknadsföra min resa till Beirut i maj nästa år. Nu kan ni stanna i Höganäs och äta gott.

På fredag gästar jag Munskänkarna i Ängelholm med ett kåseri om ”Världens vingårdar och trender”. Det brukar bli rejält med gäster på dessa trevliga möten i denna fina sektion.

Sen bär det iväg på lördag på min och Lars Linderot´s kanalbåtsresa till Canal Nivernais. Vi blir 25 gäster som med 4 båtar tar oss genom 49 slussar under en vecka. Vi inleder med middag på tvåstjärniga La Cote Saint-Jacques i Joigny innan vi ger oss iväg på ”kanelen på kanalen” . Vid tre tillfällen kommer jag att hålla vinprovningar vid kanal-kanten innan middagarna och en dag kommer vi att åka med buss upp till Chablis för två fina vinbesök hos Domaine Laroche & William Févre.

Men först skall jag slutföra resan här i Sydafrika och VD´n har lockat med en GT i baren om tio minuter så jag får sätta fräs….

Ha en fin vecka

Håkan

One thought on “Spännande uppdrag med inköpsresa för Forsea i Sydafrika

  1. Härlig läsning! Ser fram emot vinerna så vi kan få vara med på er resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.