En helt fantastisk vecka på Maldiverna

På väg ut med båt på ett av mina sju dyk på Dhigali - Maldiverna

Ni kommer nu att läsa min mest positiva text någonsin. Jag har för andra gången i mitt liv besökt ögruppen Maldiverna och denna gång ön Dhigali. Vill man uppleva semester med total avkoppling har jag svårt att tänka mig ett bättre resmål.

Det är vår sista kväll på denna vistelse och vi flyger hem imorgon söndag kväll. Det är jag och Lis samt vännerna Charlotte och Staffan Johansson som njutit tillsammans. Resan är eminent arrangerad av Tour Pacific. Min samarbetspartner och researrangör på resan till Australien & Nya Zeeland.

Vi flög med Qatar från Köpenhamn via Doha till huvudön Male här på Maldiverna. Och vilken service ombord! Jag har upplevt en rad flygningar den senaste tiden i Business Class men inget kan på långa vägar jämföras med Qatar. En vänlighet och servicegrad som är svår att beskriva. Jag kände när jag blev uppgraderad till Business Class, att merparten av världens flygbolag skulle göra ett studiebesök hos Qatar för att se och lära.

Från Male tog vi ett sjöflyg på ca. 40 minuter till vår ö. Dhigali är 200 meter bred och en km. lång. Ön är stor även om den känns liten och för den som inte vill röra på benen så går golfbilar i skytteltrafik mellan de olika krogarna på ön.

Det finns 180 bungalows på ön, vilket innebär att det varit ca.300 gäster och lika många i personal. Oavsett vem man stöter på i baren, restaurangen, städet, dykcentrat eller i receptionen så är det vänligaste och mjukaste bemötande man kan tänka sig. Alla älskar sitt jobb och här har man inte hört talas om att ”gå in i väggen” och bli utbränd. Lokalbefolkningen stressar och traktar inte efter ett ”bättre liv”. Och detta lugn och att alla är nöjda smittar av sig på gästerna.

Jag och Staffan har dykt en hel del. Ett par dagar har vi kört två dyk på morgonen och ett på eftermiddagen. Staffan fullbordade här sitt certifikat som Open Water Diver vilket ger honom liksom jag access att gå ner till 18 meter. Vår instruktör Rebecca har varit vår dykledare. Efter att ha provat ut sin utrustning har man sin egen korg med ett nummer. Varje gång man kommer till dykbåten är utrustningen fix och värdig. Att dyka på Maldiverna är som att dyka i ett akvarium med miljontals fiskar i alla de vackraste färger man kan tänka sig. De mest anmärkningsvärda fiskar vi sett är haj, stingrocka, manta-rocka, muränor, clown fiskar och Trigger fisk. Är man inte dykare så är det lika stor upplevelse att snorkla här. Det räcker länge.

Vi har ätit helt fantastiskt gott och det är bara att välja vad man är sugen på av de fyra restaurangerna med olika inriktning. Man har även vinlista och ett brett sortiment med cocktails. Vinerna höll hyfsat god kvalitet i vårt ”All inklusive” paket. Men man kan beställa in helbuteljer också till hutlösa priser och dessa ingår inte.

Man bara njuter och kopplar av och beställer in god dricka mest hela dagarna. För egen del har det blivit en hel del San Pellegrino i den 30 gradiga värmen. Fram mot halv sex tiden förflyttade vi oss ner till baren Haali varje kväll. Här upplevde vi den vackraste solnedgången man kan tänka sig.

Det finns många vattensportsaktiviteter på Dhigali. Idag var vi ute på en två timmars Dolphin cruise och vi kunde inte drömma om att säkert 150 ” flasknos-delfiner” följde våran båt i över en timme och utförde akrobatiska piruetter till allas vårt jubel.

Man får nypa sig i armen flera gånger om dagen för att förstå vad man upplever. Funderar ni på att åka hit? Tänk på att packa lätt och inte som Staffan som packade med sig 10 par strumpor, vilka helt oanvända åker med hem igen.

I veckan som kommer är det vinkurs på tisdag på Jacob Hansens hus. På onsdag är vi ett gott gäng som gästar Gastro på en vinkväll för att avnjuta lite goda viner med deras utsökta gastronomi. På fredag håller jag i en provning och ett kåseri i Helsingborg för en förening innan det blir en skön helg med goda vänner på middag.

Klockan är i skrivande stund strax efter 22:00 här på Maldiverna och ni är fyra timmar efter i tid. Hem kommer vi med massor av intryck och energi inför en häftig vårsäsong med många spännande resor.

Avslutningsvis skänker jag en tanke till mina vänner Magnus & Håkan med familjer & mamma Käthe Alqvist. Deras pappa och Käthe´s man Lennart gick bort i natt. En oerhört fin man som kommer att vara oerhört saknad.

Ha en fin vecka vänner!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.