Fin kväll med vännerna från Nabo och nu väntar Toscana

En trevlig kväll på Rosenvägen med vännerna Bella, Felix och Eric

Det fortsätter att rulla på med visningar på mitt Instagram-konto, då jag lade ut film-snutten på Sophia Loren vid operan i Verona i juni månad. Det är helt osannolikt 5.254.107 visningar, 158.767 ”gilla markeringar” samt 29.400 följare till mitt konto. Man kanske skulle göra något kommersiellt av detta?

Annars i veckan så hade jag och Lis en trevlig middag här hemma i onsdags. Krögarparet Isabell Seger & Felix Paradis från restaurang Nabo gästade oss tillsammans med vin-gurun Eric Schneider. ”Bella” tog med sig menyn och jag öppnade källaren. Vi satt hela kvällen och surrade om mat & dryck, där en hel del handlade om deras nya, stora satsning på Helsingborgs Stadsteater och restaurangen Kuliss. Det är premiär den 17e oktober och man har slagit ihop sina påsar med Kristoffer Skjöld på Restaurang Regio. Det kommer nog att bli ett franskt stuk och konceptet håller på att sätta sig när man nu har fullt upp med att anställa rätt nyckelpersoner på olika poster. Och det är inte lätt då det är stor brist på både duktiga kockar som servis. Det är bara att önska teamet lycka till.

Vi drack en hel del gott som Champagne R.Pouillon Premier Cru ”Les Blanchiens”, 2015 Grand Cru ”Brand” Pinot Gris Vendanges Tardive från Albert Boxler i Alsace, 2014 Macon-Pierreclos ”Le Chavigne” från Guffens-Heynen i södra Bourgogne, 2016 Barolo Cannubi från Francesco Rinaldi i Piemonte, 2012 Brunello di Montalcino från Il Marroneto och deras vingårdsbeteckning Madonna delle Grazie från Toscana, ”Rysaren” 1986 Chateau Haut-Brion från Bordeaux, 2008 Ovid från Napa Valley samt 20 years old Tawny Port från Quinta Do Vallado som avslutning.

Beträffande Restaurang Nabo, så kommer jag dit den 19e september och kör en WineMakersDinner med Alex Starey från Keermont Vineyards i Stellenbosch. Det är dryga 60 gäster bokade på den 70 platserna, så det kan finnas några platser kvar.

Jag har lagt ner en hel del energi med att sammanställa mitt reseprogram för 2024. Som vanligt sträcker jag upp ett finger i luften och känner hur vindarna blåser. Min data-tekniker Jonas kommer i dagarna att lägga ut alla resor i sin helhet på min hemsida. Min vän Clas har satt ihop min broschyr över resorna, som nu gått på tryck. Clas har även gjort en ny annons som kommer att publiceras i Munskänkarnas tidskrift In Vino. Med hjälp av denna annons får jag alltid napp från hela Sveriges avlånga land.

Det är nu söndagsmorgon. Efter frukost väntar en bastu på Pålsjöbaden. Väskan är packad och boarding-kortet är framtaget. Imorgon bär det iväg till Toscana. Det är nuförtiden lite klurigt med flygen och på denna resa flyger vi via Paris på nervägen och via Amsterdam på hemresan. Vi bor under fem nätter i Siena. Det är uppbokat väldigt fina besök samt måltider, där en hel del äger rum på vingårdarna. På programmet står Castello di Brolio, Potazzine, Col d´Orcia, Casanova di Neri, Félsina, Poliziano, Avignonesi samt Poderi del Paradaiso. Till nästa helg kommer en liten redogörelse från resan samt lite nyheter som dykt upp i Toscana.

Jag hoppas att ni kommer att få en lika fin vecka, som jag hoppas på!
Bästa hälsningar
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.