Fin kväll på Trädgården på Skäret och bra boknings-läge på mina resor

Fin kväll på Trädgården på Skäret

Det är söndag morgon och dagen efter den fina Gourmet-aftonen hos Kalle & Milli ute på Trädgården på Skäret. Kalle har jag känt i säkert 25 år som både elev på den Gastronomiska utbildningen GRB i Båstad, som köksmästare på Gastro samt medgrundare till Gastronauterna. Det var 2019 som man började att ta tag i sin grönsaksodling ett stenkast från Arild. Deras verksamhet har utökats sedan Gastro stängde portarna och idag är deras butik mycket välbesökt.

Deras butik får många matglada entusiaster att vallfärda till. När man vill briljera i köket, då man bjudit in gäster (så är det i mitt fall) kan man ta sig en liten extra tur för att komma över de finaste råvarorna man kan tänka sig. Likt igår kväll kan man avnjuta en bättre måltid i deras chambre separee där menyn varierar beroende på årstid och utbud.

Kvällen igår bjöd på åtta serveringar där jag hade valt ut vinerna i samråd med Kalle. Som vanligt vid dessa gastronomiska utsvävningar var det ”lapp på luckan“ med tjugo gäster. Denna kväll skämde vi bort gästerna med b.l.a Caviar ”Rogn Golden” från Italien, vit sparris från Tyskland, Färskpotatis från Vallåkra, Kalixlöjrom, Havskräftor från Mölle, Pilgrimsmusslor från Hitra, Helstekt marulk, kalvbräss, Toppmurklor, Italiensk tryffel, Anklever, Ankbröst från Munka Ljungby samt rabarber… en storslagen kväll!

Jag har varit ”gräsänkling” sedan i fredags då Lis åkte med väninnorna Mette, Anette och Malin till Stockholm för lite äventyr och jag fick rå om pojkarna Pelle, Kenneth och Glenn. Jag hade köpt lite goda räkor, krabb-klor och havskräftor från Mölle hos
Borgman´s Fisk. Därefter en klassisk Biff Rydberg. Grabbarna blev ombedda att ta med varsin god röd butelj och jag stod för lite extra som start på kvällen och till skaldjuren.

Vi inledde starkt med en 2002 Dom Ruinart som efter 20 år på nacken var ljuvligt elegant. Vidare min stora favorit bland vit Bourgogne: 2014 Macon-Pierreclos ”Le Chavigne” från Guffens-Heynen. Ett vin jag första gångerna provade på både Noma i Köpenhamn och på Astrance i Paris. Detta vin från södra Bourgogne är omöjligt att finna och varje gång jag får nys om en butelj så slår jag till. En chardonnay något så ljuvlig med väldigt eleganta, integrerade fat-toner till den mineral-aktiga frukten.

I nämnd ordning blev det följande röda viner:
2013 Blankiet Estate Cabernet Sauvignon Napa Valley
2007 Redigaffi Tua Rita Rosso Toscana
2013 La Porte du Ciel Syrah Chateau de la Negly La Clape – Languedoc
2011 Corteo Syrah Bodegas El Nido Jumilla

Det är också med stor glädje jag kan meddela att våra trevliga arrangemang på Sillen & Makrillen framöver blivit fullbokade på En dag. Först onsdagen den 26 april då Miguel Roquette från Quinta Do Crasto i Dourodalen kommer på besök. Sen den 12 & 13 maj då vi kör repris på förra årets ”stora sommarfest” med Triple & Touch. Vi kände efter förra årets succé att det inte går att chansa med några andra artister. Ken & Göran samt Magnus på keyboard är helt underbara. Tyvärr finns det inte plats för mer än 120 gäster/kväll.

Jag har också lagt ut på hemsidan om mina båda Sydafrikaresor i februari. Återigen dubblerar jag resorna med 30+30 gäster och det har i dagsläget kommit in 34 bokningar sammanlagt på de båda resorna. I övrigt ser boknings-läget detta år ut enligt följande, då jag alltid maximerar till 30 gäster:
Mallorca i maj: 25 bokade
Verona i juni: FULLT
Dourodalen i augusti: FULLT
Toscana i september: 26 bokade
Rhone-dalen i september: FULLT
Rioja & San Sebastian i oktober: FULLT
Bordeaux i oktober: FULLT

Sen inväntar jag en offert för resan till Argentina & Chile i början av januari 2024.

Det är en väldigt lugn vecka jag har framför mig. Det blir träning varje morgon på Gofitness. Bastu varannan dag på Pålsjöbaden, då man bygger om dam-bastun och vi får samsas om tiderna fram till slutet av maj.

Jag vill önska er alla en fin vecka!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.