Fina dagar i Valladolid med imponerande upplevelser av vinet Éxzito.. Nu är jag i London

Fatprovning i Ribera del Duero av vårt vin Éxzito 2016...som redan smakade fantastiskt bra. Om ett år levereras vinet och ingen blir besviken..

Det har varit en mycket lyckad resa i Valladolid & Madrid. Målet med resan var att säkerställa kvalitén på vinet Éxzito i Ribera del Duero av årgångarna 2016 och 2017. Samt möten med notarien beträffande skiften i ägarbilden på både Utvalda viner samt vinprojektet Éxzito.

Efter ankomst till tågstationen i Valladolid hämtade våra partners Diego och Oscar upp mig och Lars Alexandersson för att åka till bodegan i Ribera del Duero. Vi testade först 2016 som imponerade stort på mig. Jag testade vinet senast i maj och nu har vinet tagit åt sig rejält av eken. Materialet i vinet är lysande med en fantastisk potential. Ekigheten kommer att lägga sig med tiden och när vinet är klart för leverans om ett år kommer det att smaka riktigt bra. 2017 är ett lite besvärligare år kvantitetsmässigt på grund av en mycket varm sommar som gav hälften av druvbehovet i jämförelse av en normal skörd. Men kvalitén är enormt fin. Om vi vanligtvis producerat 60 fat så kommer det att bli huggsexa om de 28 tunnor som kommer att erbjudas inom kort till försäljning av årgång 2017 som primeur.

Sedan starten 2014 av projektet Éxzito har jag mer fungerat som en konsult och fått en provision av försäljningen. Nu köpte jag in mig med 25 % i bolaget, vilket känns fantastiskt kul och rätt. Vi har många planer på gång och vill utveckla varumärket ytterligare. Det viktigaste är också att vi fyra delägare har kul tillsammans och drar projektet i rätt riktning.

Jag har under denna resa även släppt lite av mina aktier i Utvalda viner från 24 till 9 %. Det har kommit in två betydande partners som kommer att lyfta vår web-sida till nya höjder med ett större utbud. Denna stora skillnad och nystart kommer att lanseras och märkas i början på det nya året.

Valladolid är en underbar stad med en rik tapaskultur. Det har blivit ett par trevliga rundor med våra partners där vi ätit väldigt gott samt provat många favoritviner. För er som vill upptäcka området med mig så har jag platser kvar på nästa års resa i oktober månad där jag kombinerar med Madrid.

Jag och Lars avslutade vår vistelse i Spanien med ett dygn i Madrid. Vi hade möten med Jesus på Lavinia om framtida samarbeten. Först en riktigt god lunch på TenConTen innan vi mötte upp Jesus igen för en sedvanlig Gin Tonic ett stenkast från Stadio Santiago Bernabeau. Jesus hade fixat fina plåtar till Champions-League matchen mellan Real Madrid och Dortmund. En fullsatt arena och fin stämning. Tyvärr lite avslaget då redan gruppspelet är avgjort. Båda lagen vilade några av sina stjärnor och till slut vann Real Madrid rättvist med 3-2. Efter matchen åt vi en bättre middag med Jesus klockan 23:30!! på en närliggande krog. Vi var inte ensamma om denna idé utan krogen var helt fullpackad med nyanlända gäster. En av gästerna var den f.d världsbacken Fabio Cannavaro. Alltid välklädd och stilig så ställde han upp med mig på en selfie. Jag träffade honom senast (vilket han inte kom ihåg) 2013 på Champions-League finalen i München.

Nu har jag, Lis och Frida kommit till London. Det är inget direkt inplanerat utan bara flanera runt i denna underbara stad. Jag har jag bokat in tre ”favorit krogar” på kvällarna. Zuma på fredag, Peruanska Coya på lördag samt Hakkasan på Hanway Place på söndag. Det kommer även att bli ett glas eller en bit mat med min gamle vän Thomas Raber som sedan många år är bosatt i Wimbledon.

På måndag kommer jag att köra en kväll på Hotell V i Helsingborg. Denna afton lanserar vi Éxzito 2015 och hotellet har köpt in sig på ett par fat med egen designad etikett. Det är lapp på luckan till detta trevliga arrangemang där jag presenterar det vita vinet Ossian samt Éxzito 2014 & 2015 till en tre-rätters meny.

På onsdag skall jag medverka på en glasprovning nere på BaraVara och på torsdag har jag årets sista arrangemang med en vinkväll på Pålsjö krog med ”vin-gänget”.

Sen börjar jag att räkna ner mot julen. Det är tomt i min kalender och vi skall bara koppla av och ha det skönt tillsammans under ett par veckor.

Ha det så bra!
Håkan

One thought on “Fina dagar i Valladolid med imponerande upplevelser av vinet Éxzito.. Nu är jag i London

  1. Hej Håkan och Liz! Jag gläds med er framgång och önskar er en God Avslappnande Jul och ett friskt, framgångsrikt 2019. I dag har Ove Glamheden och jag varit i Helsingborg och hämtat våra ’Exzito och jag har just korkat upp och smakat av. Härligt! Bästa till er!🎅🍷🍷Kjell i Varberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.