Lite reflektioner så här den sista veckan av 2021

En vacker bild på Pålsjöbaden där jag dagligen tar en bastu, badar i Öresund och tvättar av mig

Så här i juletider gör jag en tillbakablick hur 2021 varit för mig. Det började dessvärre med två riktiga bakslag då jag fick ställa in mina båda långresor till Australien & Nya Zeeland samt Sydafrika. Den där jäkla pandemin var minsann en elak rackare som bet sig fast. Min förhoppning stod till resor inom Europa längre fram på våren, men även dessa resor blev inställda.

Jag hade även på gång med ett par fina WineMakersDinners på Gastro innan man stängde. Men ingen av vinmakarna ville eller kunde resa till Sverige. Det kändes smått hopplöst när det även var maxantal på samlingar och även mina vinkurser fick ställas in.

Det skulle bli en riktigt fin sommar med en Frankrike-resa med bil där jag besökte ett koppel av gastronomiska tempel med tre stjärnor. Nere i Vallauris på Cote d´Azur hade min kära familj hyrt ett väldigt trevligt boende över den 14 juli, då jag firade min 60-årsdag med familjen.

Jag började se ett ljus i tunneln inför hösten och det gällde att kavla upp ärmarna och spotta i nävarna. Åtta resor under tio veckor skulle avklaras. Och med en lång planering var allt ”krattat i manegen” in i minsta detalj och jag kunde njuta tillsammans med mina underbara gäster under varenda minut av resorna.

Inga fadäser med sjukdomar eller något som gick fel. Minnena är många med fantastiska möten, skratt, mina dåliga skämt, musik i bussen, stålande viner och goda måltider. Ett betyg på att mycket gått rätt är att jag fått väldigt många som bokat sig direkt på en ny resa under 2022.

Ofta får jag frågan över vilken resa som är bäst? Det är omöjligt att säga och genom åren har jag fått spridda skurar över mina resenärers olika favoriter. Någon glömmer aldrig slotten i Bordeaux, någon en middag hos trestjärniga Martin Berasategui utanför San Sebastian eller de fantastiska miljöerna längs Dourofloden. Smaken är olika vad man föredrar, men jag har märkt att mina vänner uppskattar de olika uppläggen beroende på destination.

När jag nu snart går in i 2022 har jag sträckt upp ett finger i luften för att känna av vad mina potentiella gäster eftersöker. På min hemsida erbjuder jag tio olika resmål och det är bara till Provence i maj där jag har fyra platser kvar. I övrigt är allt fullbokat med kölistor på samtliga resor. Dessutom skall jag även arrangera ett par andra specialdesignade resor för privata grupper. Dessvärre räcker inte tiden riktigt till, då jag fått tacka nej till några mindre uppdrag.

När nu inte Sydafrika blev av över jul & nyår så har jag massor av tid att tänka efter och planera så att mina kommande resor skall bli ännu bättre. Jag vill alltid skruva till det för att uppnå en maximal upplevelse.

De senaste dagarna har massor med rapporter inkommit från Sydafrika att smittspridningen rasat till rekordlåga nivåer och det verkar som att man nådde en peak för en månad sedan. Dagligen får jag väldigt positiva indikationer från svenska vänner på plats samt vingårdsägare och krögare att allt är helt underbart på plats i Cape Town och i Stellenbosch. Detta gör att jag känner mig väldigt trygg inför mina två kommande resor i början av februari. Men självklart håller jag ett vakande öga på situationen och riskerar inget.

Idag är det Juldagen och en padel-match. Det är märkligt hur snabbt man tröttnar på julmaten och jag är inte sugen på mer sill, brunkål och andra delikatesser. På julafton blev det självklart ett gott Portvin: 2010 Quinta do Vesuvio Vintage Port från Symington.

Den kommande veckan blir det många träffar med vänner. Imorgon en god raclette och torra vita viner, på tisdag skall Lis ha en tjejträff med gamla vänner från Nöjesteatern då Kajsa Ernst kommer ner från Stockholm, Vi tänkte gästa nya asiatiskinspirerade YOKO på onsdagskväll, på torsdag skall vi hem till familjen Dahlberg på en trevlig sittning och nyår firas med Wahlströmarna i Hofterup.

Veckans bild kommer från Pålsjöbaden där jag dagligen tar en bastu och ett skönt dopp i Öresund.

Jag vill passa på och önska er en fin vecka med bästa möjliga uppladdning inför nyår!
Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.